26.4 C
Athens
July 1, 2024
Image default
WORLD

Η Γερμανία αρχίζει ξανά τις παραδόσεις όπλων στη Σαουδική Αραβία – Έναρξη με πυραύλους Iris-T

Η Γερμανία ενέκρινε την παράδοση 150 πυραύλων αέρος-αέρος IRIS-T στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε κυβερνητικός εκπρόσωπος την Τετάρτη, επαναλαμβάνοντας τις εξαγωγές όπλων στο βασίλειο που απαγορεύτηκαν μετά τη δολοφονία του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι. το 2018.

Η συμφωνία εγκρίθηκε από το ομοσπονδιακό συμβούλιο ασφαλείας της Γερμανίας τον Δεκέμβριο, δήλωσε στο Reuters πηγή ασφαλείας που γνωρίζει το θέμα, επαναλαμβάνοντας δημοσίευμα του ειδησεογραφικού περιοδικού Spiegel.

Οι πύραυλοι IRIS-T, που παράγονται από τη γερμανική εταιρεία όπλων Diehl, εκτοξεύονται από τα αεροσκάφη Eurofighter της Σαουδικής Αραβίας.

Η νέα παρτίδα που δεν έχει ακόμη παραδοθεί έχει σκοπό να αναπληρώσει τα αποθέματα της Σαουδικής Αραβίας που είχαν εξαντληθεί τα τελευταία χρόνια, είπε η πηγή, προσθέτοντας ότι οι πύραυλοι είχαν χρησιμοποιηθεί επίσης πρόσφατα για την κατάρριψη drone που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή της Υεμένης που ελέγχεται από τους Χούθι.

Σε μια σημαντική αλλαγή πολιτικής, τόσο ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς όσο και η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπερμποκ δήλωσαν αυτή την εβδομάδα ότι η κυβέρνηση στο Βερολίνο δεν θα σταθεί πλέον εμπόδιο στα βρετανικά σχέδια να πουλήσουν επιπλέον Eurofighter στο Ριάντ.

Το πρότζεκτ Eurofighter είναι μια βρετανική, γερμανική, ιταλική και ισπανική κοινοπραξία.

Η Γερμανία είχε απαγορεύσει τις εξαγωγές όπλων στο βασίλειο μετά τη δολοφονία του Κασόγκι μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο του 2018.

Related posts

Ισπανία: Συνελήφθη ιμάμης με την υποψία ότι στρατολογούσε νέους για λογαριασμό του Ισλαμικού Κράτους

banks

Η Alaska Air θα εξαγοράσει τη Hawaiian Airlines έναντι 1,9 δισ. δολαρίων

banks

Οι ΗΠΑ παροτρύνουν τη Γερμανία να στείλει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία

banks

Λαβρόφ: Δεν νομίζω ότι ο Μακρόν είπε κάτι κατά λάθος

banks

Συμφωνία Ισραήλ – Κατάρ για παράδοση φαρμάκων σε ομήρους που κρατούνται από τη Χαμάς στη Γάζα

banks

Συνάντηση με τη Μαρίν Λεπέν είναι ο γραμματέας της Λέγκα Ματέο Σαλβίνι

banks