20.8 C
Athens
May 17, 2024
Image default
ECONOMY

Κώστας Σκρέκας στη «Ν»: Τα δραστικά μέτρα που λάβαμε έχουν αρχίσει να αποδίδουν

«Η διαδοχική μείωση του πληθωρισμού τροφίμων από 8,3% τον Ιανουάριο σε 6,7% τον Φεβρουάριο και σε 5,3% τον Μάρτιο είναι αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη και φανερώνει ότι τα δραστικά μέτρα που λάβαμε έχουν αρχίσει σταδιακά να αποδίδουν». Τα παραπάνω τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, σε δήλωσή του στη «Ναυτεμπορική».

Όπως επισημαίνει, «θετικό είναι επίσης ότι οι μειώσεις τιμών καταγράφονται σε προϊόντα ταχυκίνητα και άμεσης κατανάλωσης για το μέσο ελληνικό νοικοκυριό».

«Μείωση τιμών (-2,1%) καταγράφεται και στα είδη άμεσης κατανάλωσης του νοικοκυριού, καθώς και στα είδη ατομικής φροντίδας (-2,5%) τον Μάρτιο του ’24 σε σχέση με τον Μάρτιο του ’23» προσθέτει.

«Επισημαίνω ότι βασική στρατηγική μας στόχευση ήταν να παρέμβουμε με τέτοια μέτρα ώστε να διορθώσουμε χρόνιες παθογένειες και αθέμιτες πρακτικές της ελληνικής αγοράς. Ως εκ τούτου τα μέτρα που έχουμε πάρει δεν είναι προσωρινά. Είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και στοχεύουμε στην περαιτέρω αποκλιμάκωση του πληθωρισμού. Επιδιώκουμε μόνιμα θετικά αποτελέσματα προς όφελος των καταναλωτών και του υγιούς ανταγωνισμού» τονίζει ο υπουργός Ανάπτυξης.

Related posts

Επιστρεπτέα 4: Ακόμα 410 εκατ. σε 97.662 δικαιούχους – Προς «συγχώνευση» 5ος και 6ος κύκλος

banks

Επιδότηση πάγιων δαπανών: Συμψηφίστηκαν οι πρώτοι φόροι ύψους 32 εκατ. ευρώ

banks

ΕΕΤ: Μέτρα στήριξης για επιχειρήσεις και νοικοκυριά που επλήγησαν από τον «Ιανό»

banks

ΔΟΥ Ηρακλείου: Παράταση υποβολής δηλώσεων έως 27 Ιανουαρίου 2023

banks

Συνέδριο Economist: Απολιγνιτοποίηση, ψηφιοποίηση προτεραιότητες της κυβέρνησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης 

banks

Θεσσαλία: Το master plan των Ολλανδών επιστημόνων για την επόμενη ημέρα – Τι λένε για το βαμβάκι

banks