31.2 C
Athens
July 3, 2024
Image default
POLITICS

Μητσοτάκης στον ΣΕΤΕ: Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι

«Η τουριστική ανάπτυξη θα πρέπει να είναι βίωσιμη, ανθεκτική, δίκαιη και συμμετοχική, το μέρισμα ανάπτυξης θα πρέπει να κατανέμεται όσο το δυνατόν πιο δίκαια σε ολόκληρη τη χώρα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας συζήτηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Γιάννη Παράσχη, στο πλαίσιο της 32ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι «δεν μπορούμε να συμβιβαζόμαστε και να εφησυχάζουμε με τις επιδόσεις μας, οι ανταγωνιστές μας δεν παραμένουν στάσιμοι. Επένδυση στην ποιότητα και τη βιωσιμότητα».

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι προμετωπίδα της κυβερνητικής πολιτικής για την δεύτερη τετραετία είναι η αύξηση των μισθών, «κάτι, που ήδη συμβαίνει στον χώρο του τουρισμού», όπως είπε, και διεμήνυσε ότι η κυβέρνηση θα είναι ιδιαιτέρως αυστηρή στην τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, η οποία, τόνισε, θα πρέπει να είναι απολύτως αυτονόητη.

«Καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας»

«Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό θα πρέπει να είναι καλά αμειβόμενοι και ευχαριστημένοι με τις συνθήκες εργασίας τους», σημείωσε  χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, επανέλαβε ότι «από τη στιγμή, που θα υπάρχει δημοσιονομικό περιθώριο, η πρώτη παρέμβαση θα είναι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε ότι «το 2023 ήταν μία χρονιά – ορόσημο για τον τουρισμό και προσέθεσε πως «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε ικανοποιημένοι για την επίδοση του τουρισμού τόσο στους  γενικούς δείκτες αφίξεων εισοδημάτων και απασχόλησης, όσο και σε επίπεδο διαχείρισης κρίσεων, όπως αυτή που ενέσκηψε σε συγκεκριμένο νησί και αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Related posts

Ξεκίνησε στη Βουλή η συζήτηση για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση – Αύριο η παρέμβαση Μητσοτάκη

banks

Σχοινάς – Σύμφωνο Μετανάστευσης: Χρηματική καμπάνα ανά άτομο για κάθε κράτος που δεν θα παράσχει αλληλεγγύη

banks

Κασσελάκης: Αυτοί που διαφωνούν δεν συμπαθούν το βιωματικό μου προφίλ – Ας ξεκομπλαριστούν

banks

Ανδρουλάκης: Και στο έγκλημα των Τεμπών επαναλαμβάνεται το ίδιο μοτίβο: Διαφθορά και συγκάλυψη

banks

Τουρκία: Ο Ερντογάν υπέγραψε «συμφωνία ΑΟΖ» με τα κατεχόμενα

banks1

Μπακογιάννη προς Σαμαρά – «Η ΝΔ δεν μπατάρει ούτε αριστερά, ούτε δεξιά. Εκφράζει τον εαυτό της»

banks