22.8 C
Athens
September 28, 2024
Image default
MARKETS

Η Nvidia έφερε νέα ρεκόρ στη Wall Street

Η Nvidia έφερε νέα ρεκόρ στη Wall Street

Άνοδο και νέα ρεκόρ σημείωσε στη συνεδρίαση της Τρίτης (18/6) η Wall Street, καθώς η Nvidia συνέχισε τη θετική της πορεία προς νέα υψηλά επίπεδα, ξεπερνώντας τη Microsoft και καταλαμβάνοντας τη θέση της εταιρείας με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση.

Σε αυτό το κλίμα, ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,15% στις 38.834,86 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,27% στις 5.487,97 μονάδες και ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,02% στις 17.860,43 μονάδες. Τόσο ο S&P όσο και ο Nasdaq έκλεισαν σε νέα επίπεδα ρεκόρ.

Οι επενδυτές, γενικά, βλέπουμε να ακολουθούν την Nvidia και τους άλλου «συνήθεις ύποπτους», όμως πλέον, βλέπουμε και μικρότερα ονόματα να συμμετέχουν (στο ράλι), δήλωσε ο Ken Mahoney της Mahoney Asset Management. «Τα χρήματα δεν φεύγουν από την αγορά, αλλά προβλέπω πως θα κινηθούν γύρω από τους ηγέτες για αυτό το τρίμηνο», πρόσθεσε.

Η Nvidia πραγματοποίησε άλμα 3,56%, ξεπερνώντας τη Microsoft, ως η εταιρεία με την υψηλότερη κεφαλαιοποίηση, και συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία, αφού πρόσφατα είχε ξεπεράσει σε κεφαλαιοποίηση την Apple. Η εταιρεία παραγωγής chips έχει σημειώσει άνοδο άνω του 170% από την αρχή του έτους, καθώς ο ενθουσιασμός για την τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζεται.

Ορισμένες μετοχές του τομέα των ημιαγωγών συμπαρασύρθηκαν από την Nvidia και σημείωσαν, επίσης, άνοδο, με την Qualcomm και την Taiwan Semiconductor να κερδίζουν 2,18% και 0,99% αντίστοιχα. Η Micron Technology ενισχύθηκε κατά 3,80%. Ο κλάδος ενισχύθηκε, επίσης, από την πρόσφατη μείωση των ομολογιακών αποδόσεων, μετά την έκθεση για τις λιανικές πωλήσεις, η οποία ενίσχυσε τις ελπίδες για οικονομική επιβράδυνση και κατά συνέπεια, μία μείωση των επιτοκίων από τη Fed.

Οι κινήσεις της Τρίτης ακολουθούν μια θετική συνεδρίαση στη Wall Street, όπου S&P και Nasdaq είδαν ιστορικά υψηλά και έκλεισαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Συνεχίζεται το ράλι στις τιμές του πετρελαίου 

Ανοδικά κινήθηκε το πετρέλαιο, την Τρίτη, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται, με το Ισραήλ να πραγματοποιεί σχέδια για επίθεση στον Λίβανο, μετά τις συνεχιζόμενες επιθέσεις της Χεζμπολάχ.

Το συμβόλαιο για το αμερικανικό WTI παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 1,54% στα 81.57 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Αυγούστου για το Brent ενισχύθηκε κατά 1,28% στα 85.33 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #ΡΕΚΟΡ #Άνοδος #Nvidia #ραλι #ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ

Related posts

Ασιατικές αγορές: Βαριές απώλειες παρά την εξαγορά της Credit Suisse

banks

Η σκιά της ύφεσης επανήλθε πάνω από τις αγορές παγκοσμίως

banks

Επιστροφή στα θετικά πρόσημα για τη Wall Street

banks

Επιφυλακτικότητα στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Το μυαλό στα επιτόκια

banks

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις απώλειες

banks

Η παγκόσμια οικονομική ανησυχία «πληγώνει» τις ευρωαγορές- Απώλειες στο άνοιγμα

banks