31.4 C
Athens
July 7, 2024
Image default
WORLD

ΗΠΑ: Η Ουκρανία θα λάβει “καλά νέα” στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ

Η Ουκρανία αναμένεται να λάβει “καλά νέα” όσον αφορά το αίτημά της για περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα, στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, την επόμενη εβδομάδα, ανέφερε σήμερα ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε (…) να κάνουμε κάποιες νέες ανακοινώσεις για την αντιαεροπορική άμυνα” στη σύνοδο αυτήν, είπε ο αξιωματούχος που μίλησε σε δημοσιογράφους ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. “Έχετε ακούσει ότι οι Ουκρανοί ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν περισσότερους Patriot ή παρόμοια συστήματα. Και νομίζω ότι θα έχουμε κάποια πρόσθετα καλά νέα για αυτούς σε αυτό το μέτωπο”, πρόσθεσε, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

Ουκρανοί αξιωματούχοι παρακαλούν εδώ και μήνες τους συμμάχους τους να τους παράσχουν περισσότερα αντιαεροπορικά συστήματα ώστε να αμύνονται καλύτερα απέναντι στις συχνές επιθέσεις με πυραύλους και δρόνους των ρωσικών δυνάμεων.

Οι ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ θα βρεθούν στην Ουάσινγκτον από τις 9 μέχρι τις 11 Ιουλίου και σε αυτήν τη σύνοδο θα γιορτάσουν, μεταξύ άλλων, και τη συμπλήρωση 75 ετών από την ίδρυση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related posts

Χαμάς: Απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του Aμερικανού στρατιωτικού που αυτοπυρπολήθηκε έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ στην Ουάσινγκτον

banks

ΗΠΑ: Κυρώσεις στη συμμορία Los Lobos του Ισημερινού και στον ηγέτη της

banks

Ρωσία: Δημοσιογράφος συνελήφθη με την κατηγορία της “εξτρεμιστικής δραστηριότητας”

banks

Ο Τραμπ προειδοποιεί για κίνδυνο “χάους” στη χώρα αν συνεχιστούν οι εις βάρος του διώξεις

banks

Ρωσία: Βρισκόμαστε σε κατάσταση πολέμου εξαιτίας της παρέμβασης της Δύσης

banks

Στη ευρωομάδα “Πατρώτες για την Ευρώπη” του Ορμπάν οι βουλευτές της ολλανδικής ακροδεξιάς

banks