22.4 C
Athens
October 6, 2024
Image default
WORLD

Washington Post: Ο γιατρός του Μπάιντεν βλέπει κορυφαίο νευρολόγο

Ο προσωπικός γιατρός του Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε με κορυφαίο νευρολόγο της Ουάσιγκτον αρκετές φορές πέρσι και φέτος στον Λευκό Οίκο, αναφέρει ρεπορτάζ της Washintion Post. 

Το ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε χτες Σάββατο, μία μέρα αφότου ο πρόεδρος Μπάιντεν απέρριψε το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ από ανεξάρτητους επιστήμονες και να δημοσιοποιήσει τα ευρήματά του, κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ABC News η οποία ακολούθησε  την καταστροφική του επίδοση στο προεδρικό τηλεοπτικό ντιμπέιτ της περασμένης εβδομάδας με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τα ημερολόγια επισκεπτών του Λευκού Οίκου που έχει δει η New York Post, ο Δρ Κέβιν Κάναρντ, ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον στο ιατρικό κέντρο Γούολτερ Ριντ, συναντήθηκε με τον Κέβιν Ο Κόνορ, τον οστεοπαθητικό που παρακολουθεί τον Αμερικανό πρόεδρο εδώ και αρκετά χρόνια.

Η επίσκεψη που είδε η εφημερίδα πραγματοποιήθηκε στην κλινική που βρίσκεται μέσα στο Λευκό Οίκο στις 17 Ιανουαρίου.  Ο Κάναρντ έχει επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές από τον Αύγουστο του 2023 μέχρι το Μάρτιο του 2024, και τις επτά από αυτές έχει συναντηθεί με τη Μέγκαν Νάσγουορθι, σύνδεσμο μεταξύ του κέντρου Γουόλτερ Ριντ και του Λευκού Οίκου.

Ο Μπάιντεν έχει απορρίψει πολλές φορές το ενδεχόμενο να υποβληθεί σε οποιοδήποτε γνωστικό τεστ. Τον Αύγουστο του 2020 είχε απαντήσει σε ανάλογη ερώτηση δημοσιογράφου λέγοντας: “Γιατί στο διάολο να κάνω τεστ;”.

Ο πρόεδρος των Δημοκρατικών συνέχισε να απορρίπτει την ανάγκη για ένα γνωστικό τεστ και, σύμφωνα με πηγές του Λευκού Οίκου δεν υποβλήθηκε σε γνωστικό τεστ ούτε κατά τη διάρκεια των τριών ετήσιων ιατρικών  εξετάσεων που έκανε κατά τη διάρκεια της θητείας του στον Λευκό Οίκο.

Η Washington Post  ανέφερε σε χτεσινό δημοσίευμά της ότι ένας υπάλληλος του Λευκού Οίκου είπε ότι ο Ο’ Κόνορ, ο οποίος είναι γιατρός του Μπάιντεν από το 2009, δεν συνέστησε ποτέ στον Μπάιντεν να υποβληθεί σε γνωστικό τεστ.

Ο Ο’ Κόνορ από την πλευρά του έχει δηλώσει ότι η πιο σημαντική δουλειά του είναι να λέει κάθε πρωί  στον Μπάιντεν ένα θετικό “Καλημέρα, κύριε Πρόεδρε” – για να τον κρατάει στον σωστό δρόμο.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στο ABC News την Παρασκευή, ο παρουσιαστής Τζορτζ Στεφανόπουλος, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας του προέδρου Μπιλ Κλίντον όσο εκείνος βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, ρώτησε τον πρόεδρο Μπάιντεν εάν είχε κάνει συγκεκριμένα τεστ για τη γνωστική του ικανότητα. “Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να κάνω τέτοιο τεστ, είπαν ότι είμαι καλός”, απάντησε ο Μπάιντεν.

Αργότερα, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο Μπάιντεν ρωτήθηκε ξανά αν θα έκανε μια ανεξάρτητη νευρολογική και γνωστική εξέταση και αν θα δημοσίευε τα αποτελέσματα. “Κάνω γνωστικό τεστ κάθε μέρα”, είπε ο Μπάιντεν. “Ξέρετε, δεν κάνω μόνο προεκλογική εκστρατεία, αλλά κυβερνώ τον κόσμο”.

Κι όταν ο Στεφανόπουλος επέμεινε ξανά, του απάντησε: “Το έχω ήδη κάνει”.

Τα ερωτηματικά σχετικά με την διανοητική κατάσταση του Μπάιντεν ενισχύθηκαν χτες όταν οι δύο ραδιοφωνικοί παρουσιαστές που του πήραν αντίστοιχες συνεντεύξεις σύντομης διάρκειας την Πέμπτη δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι της καμπάνιας του τους είχαν δώσει μια λίστα με εγκεκριμένες ερωτήσεις. Ο παρουσιαστής του ραδιοφώνου του Ουισκόνσιν, Ερλ Ίνγκραμ, είπε ότι οι συνεργάτες του Μπάιντεν του είχαν στείλει εκ των προτέρων μια λίστα με τέσσερις ερωτήσεις, για τις οποίες δεν δέχτηκαν  καμία συζήτηση. 

“Μου έδωσαν τις ακριβείς ερωτήσεις που θα έπρεπε να κάνω”, είπε ο Ίνγκραμ στο Associated Press. “Δεν υπήρξε διαπραγμάτευση”.

Αλλά και ηπαρουσιάστρια του ραδιοφώνου της Φιλαδέλφειας Αντρέα Λόουφολ Σάντερς δήλωσε στο CNN ότι έλαβε μια λίστα με οκτώ ερωτήσεις, από τις οποίες ενέκρινε τέσσερις. Και οι δύο συνεντεύξεις είχαν προγραμματιστεί για να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία του Μπάιντεν μετά την κακή απόδοσή του στη συζήτηση με τον Ντόναλντ Τραμπ μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η εκπρόσωπος της εκστρατείας του Μπάιντεν, Λόρεν Χιτ, δήλωσε πάντως ότι “δεν είναι καθόλου ασυνήθιστη πρακτική αυτή για τους ερωτηθέντες” και ότι η αποδοχή των ερωτήσεων δεν αποτελεί προϋπόθεση για να προχωρήσει μια συνέντευξη. Ωστόσο, και οι δύο συνεντεύξεις είχαν δομηθεί έτσι ώστε ο πρόεδρος Μπάιντεν να διαφημίσει τα επιτεύγματά του στους μαύρους ψηφοφόρους.

Related posts

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει ότι κατέρριψε ισραηλινό drone από την περιοχή αλ Αισίγιεχ

banks

Λίβανος: Το Ισραήλ έπληξε αποθήκη όπλων της Χεζμπολάχ στην κοιλάδα Μπεκάα

banks

Π. Χάρκερ: Η Fed δεν θα μειώσει τα επιτόκια σύντομα

banks

Mirror: Χειρότερη του αναμενόμενου η υγεία του Καρόλου – Σχέδια για τη διαδοχή του

banks

Περισσότερα από 30 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες στη Λωρίδα της Γάζας

banks

Λευκός Οίκος: Την πολεμική στρατηγική στην Ουκρανία θα συζητήσουν σύντομα Μπάιντεν-Ζελένσκι – Νέο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ

banks