22 C
Athens
September 19, 2024
Image default
COMODITIES

Ριμπάουντ για το πετρέλαιο με… αγκάθι την ασθενή κινεζική ζήτηση

Ριμπάουντ για το πετρέλαιο με… αγκάθι την ασθενή κινεζική ζήτηση

Οι τιμές του πετρελαίου ανέβηκαν την Τετάρτη (7/8), αν και το Brent εξακολουθεί να κινείται κοντά σε χαμηλά επτά μηνών, πιεζόμενο από τις ανησυχίες για την αδύναμη ζήτηση και τους φόβους για ύφεση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Την ίδια ώρα, η απειλή της κλιμάκωσης των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και του κινδύνου για την παραγωγή πετρελαίου στηρίζει σταθερά τις τιμές από χθές Τρίτη (6/8).

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού τύπου Brent σημειώνουν άνοδο 1,84% στα 77.90 δολάρια το βαρέλι, ενώ και το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate σημειώνει άνοδο 1,90% στα 74.62 δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι, την Δευτέρα, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Brent υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Ιανουαρίου και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το WTI στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο, καθώς η πτώση των παγκόσμιων χρηματιστηρίων επιδεινώθηκε λόγω των ανησυχιών για πιθανή ύφεση στις ΗΠΑ μετά τα αδύναμα στοιχεία για την απασχόληση.

Την ίδια ώρα, υποστηρίζοντας την πτωτική άποψη για τη ζήτηση, τα κινεζικά εμπορικά στοιχεία έδειξαν ότι οι ημερήσιες εισαγωγές αργού πετρελαίου τον Ιούλιο μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Ακόμη, αξίζει να αναφερθεί πως οι τιμές υποχώρησαν νωρίτερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, μετά τα αμερικανικά στοιχεία που έδειξαν απροσδόκητη αύξηση των αποθεμάτων αργού πετρελαίου και βενζίνης.

Υπενθυμίζεται πως η Μέση Ανατολή προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα επιθέσεων από το Ιράν και τους συμμάχους του μετά τη δολοφονία την περασμένη εβδομάδα ανώτερων μελών των μαχητικών ομάδων Χαμάς και Χεζμπολάχ, με την ανησυχία ότι η σύγκρουση στη Γάζα μετατρέπεται σε έναν ευρύτερο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται σε συνεχή επαφή με συμμάχους και εταίρους στην περιοχή και υπάρχει “σαφής συναίνεση” ότι κανείς δεν πρέπει να κλιμακώσει την κατάσταση, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν.

“Οποιαδήποτε κλιμάκωση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής των προμηθειών από την περιοχή”, δήλωσε ο αναλυτής της ANZ Daniel Hynes.

Όσον αφορά στο φυσικό αέριο το πρωί της Τετάρτης υποχωρεί 1,1% στα 36,27 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

 

#ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #Κίνα #Μπλίνκεν #Μέση_Ανατολή

Related posts

Πού οφείλεται η άνοδος-ρεκόρ στις αγορές εμπορευμάτων;

banks

Πετρέλαιο: Προς αύξηση κατά 2 εκατ. βαρελιών/ημέρα μέχρι το Δεκέμβριο

banks

Οι Χούθι… ανεβάζουν το πετρέλαιο- «Άλμα» το φυσικό αέριο

banks

Υποχωρεί,αλλά παραμένει πάνω από 80 δολάρια το βαρέλι το πετρέλαιο

banks

Οι διαβεβαιώσεις Πούτιν «ρίχνουν» πετρέλαιο και φυσικό αέριο

banks

Φυσικό αέριο: Ο EastMed και οι…τρικλοποδιές της Τουρκίας

banks