Thursday, March 13, 2025
21.3 C
Athens

Alpha Trust Ανδρομέδα: Κέρδη 1,2 εκατ. στο εξάμηνο και πρόσθετο μέρισμα

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το Α’ εξάμηνο του 2024, με βάση τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, ανακοίνωσε σήμερα η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., η οποία, παράλληλα, γνωστοποίησε την απόφαση του Δ.Σ. για διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, που ανακοίνωσε η εταιρεία, τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) διαμορφώθηκαν το Α’ εξάμηνο σε € 1,28 εκατ. έναντι € 6,09 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2023, ενώ τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε € 1,19 εκατ.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ. η μείωση στα κέρδη προ φόρων συνδέεται -κυρίως- με τη μείωση των κερδών από αποτίμηση χρεογράφων, καθώς η σύγκριση πραγματοποιείται με ένα πολύ καλό Α’ εξάμηνο του 2023 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Όσον αφορά τη διανομή πρόσθετου μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων, αυτό ανέρχεται σε 0,17 ευρώ ανά μετοχή και έρχεται να προστεθεί στο μέρισμα των 0,316 ευρώ ανά μετοχή, που διένειμε η εταιρεία τον Ιούνιο του 2024. Το συνολικό μέρισμα των 0,486 ευρώ ανά μετοχή ανεβάζει τη μερισματική απόδοση της εταιρείας στο 7,5% για την παρούσα χρήση.

Για την περίοδο από 01/01/2024 έως 30/06/2024 το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σημείωσε απόδοση 4,02% με την εσωτερική αξία του χαρτοφυλακίου (Ν.Α.V.) να ανέρχεται σε € 30,41 εκατ. ή € 8,38 ανά μετοχή στις 30/06/2024.

Η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου την 30/06/2024 περιλάμβανε επενδύσεις σε εισηγμένες μετοχές στο Χ.Α. κατά 93,48%, τοποθετήσεις σε ομολογίες κατά 3% και τοποθετήσεις σε Αμοιβαία Κεφάλαια Χρηματαγοράς κατά 1,02%.

H μετοχή της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., διαπραγματευόταν στο Χρηματιστήριο Αθηνών με σημαντική έκπτωση (discount) -23,69% στις 28/06/2023, με την τιμή κλεισίματος να ανέρχεται σε € 6,40.

Με αφορμή τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων και τη διανομή μερίσματος από κέρδη παρελθουσών χρήσεων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., κ. Βασίλειος Κλέτσας, δήλωσε:

«Παρά τη μείωση της κερδοφορίας, η εταιρεία παραμένει συνεπής στη δέσμευσή της να ανταμείβει γενναιόδωρα τους μετόχους της, επιβεβαιώνοντας, παράλληλα, τον χαρακτήρα της μετοχής της ως ένα πολύ καλό ‘αποταμιευτικό προϊόν’. Η ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Α.Ε.Ε.Χ., για έβδομη συνεχή χρονιά, εξασφάλισε μερισματική απόδοση (7,5%), που υπερβαίνει την αντίστοιχη του Χρηματιστηρίου (η οποία εκτιμάται στο 4%)».

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE