23.8 C
Athens
September 23, 2024
Image default
POLITICS

Ν.Δ.: Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε… Ο διάλογος Τραγάκη – Σαλμά στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Ο Μάριος Σαλμάς διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά από απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος. Την εισήγηση για τη διαγραφή του είχε κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας δεν έμεινε περισσότερο από δύο λεπτά στην αίθουσα καθώς, όπως ο ίδιος εξήγησε, του έδωσαν δυο άρθρα του καταστατικού, ζητώντας εξηγήσεις για «αντισυναδελφική συμπεριφορά». Ο ίδιος ρώτησε εναντίον ποιου συναδέλφου και όταν δεν πήρε απάντηση αποχώρησε από την αίθουσα χωρίς να πει περισσότερα.

Ούτε δύο λεπτά δεν έμεινε στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο Μάριος Σαλμάς

Ο διάλογος που διέρρευσε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής είναι απόλυτα ενδεικτικός του κλίματος για κάτι που έμοιαζε προδιαγεγραμμένο, μια τυπική διαδικασία…

«…άντε γειά σας»

Ο Μάριος Σαλμάς προσήλθε στην αίθουσα. «Γειά σας κύριοι συνάδελφοι ήρθα να μου πείτε γιατί κατηγορούμαι» είπε αρχικά με τον πολύπειρο Ιωάννη Τραγάκη να του απαντά: «παιδί μου εσύ θα μας πεις…». Ο κ. Σαλμάς φέρεται να απάντησε: «εγώ τι να σας πω, να μάθω γιατί κατηγορούμε θέλω» και τον πρόεδρο της Επιτροπής να συνεχίζει τον διάλογο λέγοντας «εμείς έχουμε μια επιστολή του πρωθυπουργού που σας κατηγορεί για αντικαταστατική συμπεριφορά». Ο βουλευτής αναρωτήθηκε «τι αντικαταστατικό» με τον κ. Τραγάκη να του λέει «εσύ θα μας πεις..».

Κάπου εκεί ο σύντομος διάλογος ολοκληρώθηκε με το «α, καλά, άντε γειά σας» και την αποχώρηση του Μάριου Σαλμά από την αίθουσα.

Αιχμηρές δηλώσεις

Στη συνέχεια προχώρησε σε δηλώσεις όπου και αναρωτήθηκε τους λόγους για τους οποίους διαγράφεται από τον κ. Μητοστάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων πως αν τον αποπέμψουν για να στείλουν μήνυμα σε άλλους, είναι κάτι απαράδεκτο.

Σημείωσε επίσης πως αν η διαγραφή του οφείλεται στο ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε «ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικό δικαίωμα και δεν είναι λόγος διαγραφής».

Related posts

«Φωτιές» στη ΝΔ για τους μετανάστες – Το παρασκήνιο, το «μπουρλότο» της δεξιάς πτέρυγας, οι «πυροσβεστήρες»   

banks

Άνοιξε τρύπα στο οδόστρωμα – Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία

banks

Δεν θα συναντήσει τον Ελπιδοφόρο στις ΗΠΑ ο Μητσοτάκης

banks

Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Ποια η σχέση του με την Ελλάδα

banks

Βαρβιτσιώτης – Καλό ταξίδι σε ήρεμες θάλασσες για τον πατριώτη και μεγάλο Έλληνα Ανδρέα Ποταμιάνο

banks

Σκέρτσος : Πότε θα απελευθερωθούν οι μετακινήσεις – Ο οδικός χάρτης του ανοίγματος

banks