23.8 C
Athens
September 23, 2024
Image default
ECONOMY

Γ. Χατζής (ΠΟΞ) στη «Ν»: Αυξήθηκαν οι αφίξεις, μειώθηκαν οι εισπράξεις- Η εκτίμηση για τον τουρισμό το 2025

Στην εκπομπή Rush Hour με την Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο μίλησε ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής, στο Naftemporiki TV. 

Αναφορικά με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αλλά και τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο τουρισμός στη Ελλάδα ο κ. Χατζής δήλωσε ότι «η Γενική Ευρωπαϊκή αστάθεια και αυτό που συμβαίνει με τις ευρωπαϊκές οικονομίες περνάει και στους καταναλωτές. Το 85% περίπου του τουριστικού ΑΕΠ είναι εξαγωγές, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι βασιζόμαστε πάρα πολύ στις αγορές εκείνες».

«Περισσότερος κόσμος ξοδεύει λιγότερα χρήματα»

Παράλληλα, κατά τον κ. Χατζή «αυξήθηκαν οι αφίξεις αλλά μειώθηκαν οι εισπράξεις. Πράγμα που λέει πως αν υπολογίζουμε τις τιμές κατά κεφαλήν δαπάνη, η μείωση είναι αρκετά μεγαλύτερη. Δηλαδή περισσότερος κόσμος ξοδεύει λιγότερα χρήματα».

Επιπλέον, ο κ. Χατζής ανέφερε ότι «από την αρχή διαφαινόταν μία πολύ καλή σεζόν. Δηλαδή από τον Μάρτιο. Κάναμε συζητήσεις από τις πρώτες εκθέσεις. Αυτό που αποδεικνύεται βέβαια είναι ότι αυτή η κόπωση που έχουν οι καταναλωτές σε συνεργασία με όλες τις επιβαρύνσεις που έχουν τεθεί στο ελληνικό τουριστικό προϊόν και οι νέοι φόροι δυστυχώς έχουν οδηγήσει τους καταναλωτές να είναι πιο προσεκτικοί στις δαπάνες που κάνουν στην Ελλάδα».

Ο κ. Χατζής κατέληξε λέγοντα ότι «έχει πέσει η μέση διάρκεια παραμονής στην Ελλάδα, ενώ υπάρχει ραγδαία αύξηση στις διανυκτερεύσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης».

Related posts

Σε χαμηλό επίπεδο τετραμήνου υποχώρησε η απόδοση των 10ετών ομολόγων

banks

Τέλη Νοεμβρίου οι πληρωμές για το πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ»

banks

Γκάζι στο ξεκαθάρισμα φορολογικών οφειλών

banks

Υδρογονάνθρακες: Έως και 3,5 δισ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου οι δυνητικοί πόροι στην Ελλάδα

banks

Πέντε δομικές αλλαγές στα εργασιακά – Τι θα γίνει με τις υπερωρίες

banks

Τουρισμός: Θετικά μηνύματα για Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική από το Βερολίνο

banks