24.9 C
Athens
September 24, 2024
Image default
ECONOMY

Στους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως, ο Χρήστος Ταραντίλης

Στη λίστα με τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες παγκοσμίως συγκαταλέγεται ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην υπουργός και βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, Χρήστος Ταραντίλης.

Η λίστα που διαμορφώνεται με βάση τον αντίκτυπο του δημοσιευμένου έργου  των επιστημόνων, προέκυψε μετά από τη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ των Ηνωμένων Πολιτειών, και δημοσιεύθηκε από τον επιστημονικό εκδοτικό οίκο Elsevier.

Από περίπου 8,5 εκατομμύρια ενεργούς επιστήμονες

Συγκεκριμένα, η μελέτη επιλέγει το 2% των επιστημόνων με τη μεγαλύτερη επιρροή και συνεισφορά, από περίπου 8,5 εκατομμύρια ενεργούς επιστήμονες διεθνώς, βάσει της αξιολόγησης μιας σειράς δεικτών που εστιάζουν κυρίως στη μέτρηση του αριθμού των αναφορών που έχει λάβει το δημοσιευμένο έργο των επιστημόνων καθώς και στο βαθμό συνεργασίας με τους/τις συν-συγγραφείς των εργασιών τους.

Η επιστημονική δραστηριότητα του κ. Ταραντίλη επικεντρώνεται στη βελτιστοποίηση συστημάτων λήψης αποφάσεων, στην επιχειρησιακή έρευνα και την τεχνητή νοημοσύνη, την επιχειρηματική αναλυτική και τον μετασχηματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών. Αυτή την περίοδο εργάζεται ως Εταίρος (partner) και Επικεφαλής του Τομέα Κεντρικής Κυβέρνησης και Δημοσίου στην πολυεθνική εταιρεία επαγγελματικών υπηρεσιών Ernst and Young (EY).

Related posts

Θεσσαλονίκη: Σε πενθήμερη αποχή προχωρούν οι δικηγόροι της πόλης

banks

Το James Webb παρουσιάζει τους δύο αρχαιότερους γαλαξίες του Σύμπαντος (βίντεο)

banks

ΟΔΔΗΧ: Τα αποτελέσματα της νέας δημοπρασίας εντόκων 26 εβδομάδων

banks

ΣΥΡΙΖΑ: Συγκροτεί ομάδα για την επεξεργασία πρότασης για το ιδιωτικό χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα funds και τις τράπεζες

banks

Χρ. Σταϊκούρας: Άμεση η ανακούφιση των πυρόπληκτων

banks

Ταμείο Ανάκαμψης: Το ψηφιακό «Σχέδιο Μάρσαλ» που θα αλλάξει τη δημόσια διοίκηση

banks