28 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Η «επιστροφή» Τσίπρα και η επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Φάμελλο να ανακοινώνει υποψηφιότητα

Τουλάχιστον τρεις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στα πολιτικά επίδικα της περιόδου ερμηνεύτηκαν αυτοδικαίως ως ευθεία παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού στις τρέχουσες εσωκομματικές εξελίξεις.

Διατηρώντας την αυτονομία του και την αυτοτέλειά του ως πρώην πρωθυπουργός μοίρασε την ομιλία του μεταξύ των εθνικών και γεωπολιτικών εξελίξεων που είναι πυκνές και της τρέχουσας πολιτικής συγκυρίας.

Καρφιά

Ο πρώην πρωθυπουργός δεν ήταν καθόλου φειδωλός αυτή τη φορά σε σχέση με τα τεκταινόμενα στην εγχώρια πολιτική σκηνή αλλά και με το σπαραγμό στο εσωκομματικό πεδίο του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον σε τρία σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας έριξε χοντρά καρφιά για την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ με τις αναφορές του να μην αφήνουν περιθώρια για πολλαπλές ερμηνείες αλλά και για τον ποιοι ήταν επί της ουσίας οι αποδέκτες τους.

«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν σε κάτι πάνω και πέρα από τον εαυτό τους. Που αγωνίζονται για αυτό που πιστεύουν και αφότου κλείσουν οι κάμερες και τα κινητά» είπε ο πρώην πρωθυπουργός φωτογραφίζοντας τη life style εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ και της ηγεσίας του.

Όμως ο κ. Τσίπρας αυτή τη φορά σε αντίθεση με την έως τώρα στάση του διεύρυνε το πεδίο της παρέμβασής του καταθέτοντας ουσιαστικά μια ολοκληρωμένη πολιτική πλατφόρμα όπως σχολίαζαν όσοι άκουσαν την ομιλία του.

Στην εκδήλωση βράβευσης του κ. Τσίπρα βρέθηκαν και πάλι όλοι μαζί στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς ή η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» 2024 / Φωτογραφία Αλέξανδρος Γαστεράτος

Από αύριο η υποψηφιότητα Φάμελλου

Αίσθηση πάντως προκάλεσαν οι παρουσίες βουλευτών και στελεχών στην εκδήλωση τα οποία μέχρι και πριν δυο εβδομάδες πατούσαν σε εντελώς διαφορετικές βάρκες.

Στην εκδήλωση βράβευσης του κ. Τσίπρα βρέθηκαν και πάλι όλοι μαζί στελέχη όπως ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Νίκος Παππάς ή η Όλγα Γεροβασίλη και η Ρένα Δούρου.
Πολλοί σε αυτή τη σύνθεση βλέπουν το μοτίβο του συνεδρίου του περασμένου Φεβρουαρίου να επαναλαμβάνεται, αυτή τη φορά όμως σε κόντρα ρόλο από ό,τι πριν λίγους μόλις μήνες.

Η θερμή χειραψία που είχαν οι δυο τους δεν ήταν τίποτε άλλοτε παρά η επισφράγιση της υποψηφιότητας Φάμελλου η επίσημη αναγγελία της οποίας θα πρέπει να θεωρείται ζήτημα το πολύ ενός 24ώρου μέσω βίντεο σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες.

Restart

Τα στελέχη που βρέθηκαν όλοι μαζί και πάλι μετά από πολλούς μήνες όπως η Όλγα Γεροβασίλη και ο Νίκος Παππάς αλλά και σειρά βουλευτών που συνεργάστηκαν στενά με το προηγούμενο καθεστώς στην Κουμουνδούρου δείχνουν ότι στοχεύουν σε μια ολική επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ με το δίλημμα πλέον της διάσωσης και διατήρησης της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος να είναι ο κοινός παρονομαστής.

Η επίσημη παρουσίαση της υποψηφιότητας του από τον κ. Φάμελλο δε αποκλείεται όπως εκτιμάται να είναι και εκείνη που θα ανοίξει το δρόμο και στον κ. Κασσελάκη να δώσει και εκείνος το αντίστοιχο βίντεο της δικής του υποψηφιότητας πάλι μέσω βίντεο.

Τσίπρας από τα παλιά

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε αυτή τη φορά να μιλήσει για τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μη κρύβοντας ουσιαστικά και τη δική του αγωνία όπως εκτιμούν κορυφαία στελέχη για το μέλλον του κόμματος.

Μάλιστα οι σκληρές βολές του κ. Τσίπρα προς την κυβέρνηση για την εξωτερική πολιτική του πιστού σύμμαχου και του προκεχωρημένου φυλακίου της Δύσης επανάφεραν με ευθύνη της κυβέρνησης και τη σύγκρουση κυβέρνησης – Τσίπρα αναβαθμίζοντας εκ των πραγμάτων τη σημασία της παρέμβασής του.

Πίσω από την επιθετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού πολλοί από το στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης βλέπουν ότι η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου σε αυτή τη φάση αναγνωρίζουν ότι η φωνή του πρώην πρωθυπουργού εξακολουθεί να έχει διείσδυση με τα ίδια τα κυβερνητικά παραδέχονται εμμέσως ότι εξακολουθεί να τους κάνει ζημιά, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για τα εθνικά, την εξωτερική πολιτική και το κράτος δικαίου στη χώρα.

Related posts

Στον Χορτιάτη για ποδήλατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

banks1

Κοροναϊός – Σφίγγει ο κλοιός για τους αρνητές – Έρευνα και για τη «βιομηχανία» εξαπάτησης αντιεμβολιαστών

banks

Διασώζονται οικονομικά 4 δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης – αποχέτευσης

banks

Το ΥΠΕΝ «βάζει πλάτη» για την επιτάχυνση του πολεοδομικού σχεδιασμού

banks1

Κρίσιμα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης για το σχεδιαζόμενο μακελειό σε εβραϊκή συναγωγή

banks1

Φωτιές στην Αττική – Επτά κτίρια στο Τατόι υπέστησαν ζημιές – Τι έγινε με τα κοντέινερ

banks