28.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
BUSINESS

BC Partners: Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για αγορά ποσοστού της Euroleague

Η BC Partners ξεκίνησε αποκλειστικές συνομιλίες για την αγορά μειοψηφικού μεριδίου της EuroLeague, ξεπερνώντας ανταγωνιστές όπως η General Atlantic και η SURJ Sports Investment της Σαουδικής Αραβίας.

Η BC Partners θα μπορούσε να συμφωνήσει με την EuroLeague εντός ενός μήνα, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα και μίλησαν στους Financial Times. Οι ιδιοκτήτες θέλουν να πουλήσουν περίπου το ένα τρίτο της επιχείρησης σε αποτίμηση 1 δισ. ευρώ.

Η BC Partners, η General Atlantic και η EuroLeague αρνήθηκαν να σχολιάσουν, σημειώνουν οι FT. H SURJ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Χορηγός τίτλου του πρωταθλήματος είναι η Turkish Airlines και ο αριθμός των τηλεθεατών της Euroleague σύμφωνα με τη λίγκα, χάρις σε αγορές όπως οι Τουρκία, Σερβία, Ελλάδα, Ισπανία, Λιθουανία και Ιταλία.

Εταιρείες private equity, συμπεριλαμβανομένης της CVC με έδρα το Λουξεμβούργο, επεκτείνουν τις επενδύσεις τους στον αθλητισμό. Η CVC έχει συμμετοχή στα εμπορικά σκέλη των γαλλικών και ισπανικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου, της αγγλικής Premiership Rugby και του πρωταθλήματος ράγκμπι Six Nations. Η Clearlake Capital είναι συνιδιοκτήτης της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Chelsea μετά την εξαγορά ύψους £2,5 δισ. το 2022, ενώ η RedBird Capital Partners κατέχει την ιταλική AC Milan.

Ενώ ο αθλητισμός έχει προβληθεί ως μια αντικυκλική επένδυση με την ικανότητα να αντέχει στην οικονομική ύφεση λόγω της αφοσίωσης των θαυμαστών, ορισμένοι στον κλάδο έχουν εκφράσει ανησυχίες για υψηλές αποτιμήσεις.

Ο Gerry Cardinale, ιδρυτής της RedBird, δήλωσε πρόσφατα ότι τα private equities είχαν «διογκώσει μαζικά» τις αποτιμήσεις των αθλημάτων με βάση τις «απλοϊκές αντιλήψεις» για την ανάπτυξη. 

Related posts

Ολιστικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Βιωσιμότητας για Υπεύθυνη Μεταλλευτική Δραστηριότητα από την Ελληνικός Χρυσός

banks

Το νέο credit event στη Frigoglass έφερε την κόκκινη κάρτα του ΧΑ

banks

WIND-ΑΒ: «Μείνετε Σπίτι – Θα σας φέρουμε εμείς τα ψώνια»

banks

Profile: Αλμα 60% στα καθαρά κέρδη του 2022

banks

Συμμετοχή ΟΝΕΧ στη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση Ποσειδώνια

banks

Συνεχίζονται οι εργασίες στον υδαταγωγό της Αραβησσού

banks