25.3 C
Athens
September 25, 2024
Image default
POLITICS

Γιάννης Μόρτζος: Συλλυπητήρια μηνύματα ΚΚΕ και Ανδρουλάκη για τον θάνατο του ηθοποιού

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του ηθοποιού Γιάννη Μόρτζου απέστειλαν το ΚΚΕ και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αποχαιρετούμε με θλίψη τον ηθοποιό Γιάννη Μόρτζο, έναν από τους στυλοβάτες του νεοελληνικού θεάτρου το οποίο κατείχε την πρώτη θέση στο ρεπερτόριό του» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του για τον θάνατό του, το γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ακολούθως σημειώνει ότι ο Γιάννης Μόρτζος «ως ένας από τους βασικότερους συντελεστές του Θεάτρου Τέχνης, ερμήνευσε υπό την καθοδήγηση του δασκάλου του Καρόλου Κουν, σπουδαίους θεατρικούς ρόλους και μας μύησε σε όλο το φάσμα της θεατρικής γραφής». Τέλος, το ΚΚΕ «εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Ανδρουλάκης: Με τίμησε με τη φιλία του, θα τον θυμάμαι με αγάπη

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ότι ο Γιάννης Μόρτζος τον τίμησε με τη φιλία του και πως θα τον θυμάται με αγάπη.

«Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια», υπογράμμισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Αναλυτικά το συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη στο Χ:

«Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μόρτζου, αυτού του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, με γεμίζει θλίψη.

Ο Γιάννης Μόρτζος άφησε το στίγμα του στο Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν και τις ερμηνείες του στο αρχαίο δράμα, το κλασικό και το σύγχρονο θέατρο αγκάλιασαν κοινό και κριτικοί.

Ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ, ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση και διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων επί οχτώ χρόνια. Με τίμησε με τη φιλία του και θα τον θυμάμαι πάντα με αγάπη. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

Η είδηση του θανάτου του Γιάννη Μόρτζου, αυτού του σπουδαίου ηθοποιού και σκηνοθέτη, με γεμίζει θλίψη.

Ο Γιάννης Μόρτζος άφησε το στίγμα του στο Θέατρο Τέχνης δίπλα στον Κάρολο Κουν και τις ερμηνείες του στο αρχαίο δράμα, το κλασικό και το σύγχρονο θέατρο αγκάλιασαν κοινό και… pic.twitter.com/Wlf7nPzHZA

— Nikos Androulakis (@androulakisnick) September 25, 2024

Related posts

Μητσοτάκης για Rafale: Τα ελληνικά φτερά δυναμώνουν

banks

Αυγέρη: Το «όχι» της κυβέρνησης στην προανακριτική για τα Τέμπη δείχνει ότι φοβάται την αλήθεια

banks

Οκτώ άξονες για τη Νέα Ιωνία

banks

Σκέρτσος: Φωτογραφία από το μέλλον αυτό που γίνεται στην Αστυπάλαια – Τι είπε για το παραλιακό μέτωπο στην Αττική

banks

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων

banks

ΗΠΑ με Ελλάδα – Υπογράφουν τη νέα συμφωνία για τις βάσεις στις 14 Οκτωβρίου

banks