24.4 C
Athens
September 29, 2024
Image default
WORLD

Λ. Όστιν: Οι ΗΠΑ δεν θα επιτρέψουν στο Ιράν να εκμεταλλευτεί την κατάσταση στον Λίβανο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να αποτρέψουν το Ιράν και τις υποστηριζόμενες από την Τεχεράνη οργανώσεις να εκμεταλλευτούν την κατάσταση στον Λίβανο ή να διευρύνουν τη σύγκρουση, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν στον Ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, με τον οποίο είχε δύο τηλεφωνικές επικοινωνίες την Παρασκευή.

Ο Όστιν είπε ότι οι ΗΠΑ στηρίζουν πλήρως το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και “ξεκαθάρισε ότι θα προστατεύσουν τις αμερικανικές δυνάμεις και υποδομές στην περιοχή” ανέφερε σε μια ανακοίνωσή του σήμερα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

Παράλληλα, σε δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ τόνισε ότι ένας “ολοκληρωτικός πόλεμος” μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ θα ήταν καταστροφικός τόσο για το Ισραήλ όσο και για τον Λίβανο, ενώ απεύθυνε έκκληση για εξεύρεση “διπλωματικής λύσης”.

“Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού πολέμου” που “θα ήταν καταστροφικός τόσο για το Ισραήλ όσο και για τον Λίβανο”, είπε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ο οποίος μετέβη στο Λονδίνο για επαφές με τους ομολόγους του της Βρετανίας και της Αυστραλίας. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ενδεχόμενη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός “θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει για τη σύναψη και εφαρμογή εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας”.

Related posts

Bloomberg: Η Τουρκία επεκτείνει την επιρροή της στην Αφρική κάνοντας επίδειξη δύναμης

banks

Bloomberg: Η Τουρκία έχει υποβάλει επισήμως αίτημα να γίνει μέλος των BRICS – Πιστεύει ότι η Δύση “χάνει έδαφος”

banks

Ισπανία: Ο Πέδρο Σάντσεθ υπερασπίζεται τη σύζυγο του μετά τις επιθέσεις Μιλέι

banks

Η Spotify αύξησε τους επί πληρωμή συνδρομητές στο β’ τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν με Πάπα Φραγκίσκο για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

banks

Γερμανικός τύπος: Εθελοτυφλούσε η Γερμανία στον αντισημιτισμό;

banks