20.8 C
Athens
October 1, 2024
Image default
POLITICS

Ο Οικονόμου αναγκάστηκε να «παραιτήσει» τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου μετά τις αποκαλύψεις για κύκλωμα τράφικινγκ

Στην απόλυση του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του, Δημήτρη Καρρά, αναγκάστηκε να προχωρήσει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου μετά από δημοσίευμα σχετικά με αποκαλύψεις για κύκλωμα τράφικινγκ υπό την επωνυμία «Αμαρυλλίς» και το πλήθος αντιδράσεων που προκλήθηκαν, τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας omniatv.com, στις δύο από τις τρεις εταιρείες που το κύκλωμα τράφικινγκ -με θύματα 50 Κολομβιανές γυναίκες- ξέπλενε χρήματα από την εμπορία γυναικών, ο Δημήτρης Καρράς φέρεται να έχει εμπλοκή.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, η εταιρεία που έχουν συστήσει οι δυο κατηγορούμενοι (Βασίλης Κ. και η F.S. γνωστή ως «Ειρήνη», προφυλακισμένοι αμφότεροι) το 2020 φαίνεται να έχει έδρα τη διεύθυνση του καταστήματος του Δημητρίου Καρρά, ενώ στη δεύτερη περίπτωση, ο ίδιος παρουσιάζεται ως υπεύθυνος σε κατάστημα των δυο κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που επικαλείται η ίδια ιστοσελίδα «σε δύο από τις τρεις εταιρίες χρησιμοποιήθηκε διαχειριστής αχυράνθρωπος», στον οποίο δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες

Μετά τις αποκαλύψεις, ο Βασίλης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι παύει άμεσα τη συνεργασία του με τον Δημήτρη Καρρά.

«Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παύει άμεσα την συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια, ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» σημειώνει ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Τι δηλώνει ο Δημήτρης Καρράς – Το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ

Ο Δημήτρης Καρράς σε βιογραφικό του συστήνεται ως επιχειρηματίας – οικονομολόγος, ενώ σύμφωνα και πάλι με τον ίδιο «τα τελευταία 10 χρόνια ζει και εργάζεται στη Βάρη, όπου είναι ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εστίασης».

Σύμφωνα με το βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ, από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής και της ΟΝΝΕΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Από τον Ιανουάριο του 2022 έως σήμερα είναι πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και τακτικό μέλος της Δημοτικής τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας. Τον Ιούνιο του 2024 έως και την παύση του ήταν διευθυντή του πολιτικού γραφείου στον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου. Παράλληλα είναι δημοτικός σύμβουλος του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, όπως και άμισθος σύμβουλος του δήμαρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στα θεματικά πολιτικής προστασίας

Το βιογραφικό του Δημήτρη Καρρά στην ιστοσελίδα της ΟΝΝΕΔ

Νέα Αριστερά: Η επί τρεις μέρες σιωπή Οικονόμου και κυβέρνησης γεννά ερωτήματα

Όπως επισήμανε η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση που εξέδωσε πριν την απόλυση του Δημήτρη Καρρά, «η καταγγελία που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι πολύ σοβαρή για να την αποσιωπούν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός».

Ανέφερε πως «στέλεχος της ΝΔ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Βασίλη Οικονόμου εμφανίζεται σύμφωνα με ρεπορτάζ του OmniaTV να συνδέεται με την υπόθεση του διεθνούς κυκλώματος trafficking Αμαρυλλίς».

Τέλος, η Νέα Αριστερά υπογράμμιζε πως «ο κ. Οικονόμου οφείλει να τοποθετηθεί και να δώσει σαφείς απαντήσεις. Η επί τρεις ημέρες σιωπή σχετικά με τον στενό του συνεργάτη γεννά ακόμα περισσότερα ερωτήματα. Η καταγγελία που υπάρχει στη δημόσια σφαίρα είναι πολύ σοβαρή για να την αποσιωπούν η κυβέρνηση και ο υφυπουργός».

Ο Βασίλης Οικονόμου, που υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο διάστημα είχε προκαλέσει την κοινή γνώμη με τα… γλέντια που πραγματοποιούσε στη Ρόδο ενώ καιγόταν η εκλογική του περιφέρεια στην Αττική, αναγκάστηκε να προχωρήσει στην απόλυση του Δημήτρη Καρρά, τονίζοντας πως παύει άμεσα τη συνεργασία μαζί του.

«Μετά τα δημοσιεύματα που ήρθαν σε γνώση μου, το γραφείο μου και το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών παύει άμεσα την συνεργασία με τον κύριο Δημήτρη Καρρά. Δεν θα επιτρέψω για κανένα λόγο να υπάρξουν σκιές, ούτε να υπονομευτεί η αδιάκοπη δουλειά που γίνεται με διαφάνεια, ούτε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τη διαρκή μάχη μας για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών» σημείωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Ο Βασίλης Οικονόμου και ο Δημήτρης Καρράς έξω από τη Βουλή. «Ισχυρή φιλία» που δημιούργησε η πολιτική, έγραφε ο πρώην διευθυντής του πολιτικού γραφείου

Η απάντηση του καταγγελλόμενου πρώην διευθυντή

Από την πλευρά του ο πρώην, πλέον, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Βασίλη Οικονόμου, υποστήριξε  πως «δεν ήμουν και δεν υπήρξα ποτέ κατηγορούμενος στη ζωή μου για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν έχω ανακριθεί ποτέ αλλά ούτε καν έχω κληθεί ποτέ ως μάρτυρας σε καμία απολύτως ποινική υπόθεση». Ωστόσο, απέφυγε να δώσει την οποιαδήποτε απάντηση επί της ουσίας του ζητήματος και των καταγγελιών που καταγράφηκαν στο ρεπορτάζ.

Αναλυτικά όσα ανέφερε σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Προσοχή σε λασπολόγους και συκοφάντες. Δεν ήμουν και δεν υπήρξα ποτέ κατηγορούμενος στη ζωή μου για οποιοδήποτε αδίκημα, δεν έχω ανακριθεί ποτέ αλλά ούτε καν έχω κληθεί ποτέ ως μάρτυρας σε καμία απολύτως ποινική υπόθεση. Όσοι διακινούν τέτοια σενάρια, μετά βεβαιότητας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όπου ήδη έχω προσφύγει.

Μόνο η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια για την τιμωρία όσων διέδωσαν άκρως συκοφαντικούς και προσβλητικούς για το πρόσωπο μου ισχυρισμούς. Δεν έχω κρυφτεί ποτέ στη ζωή μου διότι καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται».

Related posts

Λιβύη: Πώς φτάσαμε στον διπλωματικό εκβιασμό και στη ρήξη για τα… μάτια της Τουρκίας

banks

Χίος: Η λειψυδρία ταλαιπωρεί το νησί

banks1

Μητσοτάκης: Δείτε την εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο

banks

Μητσοτάκης για Πετρούνια – «Μας γέμισε χαρά με το πείσμα και το ήθος του»

banks

Βουλή: Εγένετο… Νέα Αριστερά – Κατέθεσαν επιστολή στον Τασούλα για συγκρότηση ΚΟ

banks1

Οικονόμου προς Τουρκία – Υπέρμαχος της ειρήνης η Ελλάδα αλλά θα προστατεύσει την κυριαρχία της – Το μενού των συζητήσεων Μητσοτάκη και Μακρόν

banks