26.1 C
Athens
October 2, 2024
Image default
ECONOMY

Εργαζόμενοι σε Επισιτισμό – Τουρισμό: 24ωρη απεργία στις 23 Οκτωβρίου

Την ομόφωνη απόφαση που έλαβε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας στις 19 Σεπτεμβρίου για κινητοποίηση μέσα στον Οκτώβριο, αν χρειαζόταν, ενεργοποίησε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό, που προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 23 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΤ, «δυστυχώς κυβέρνηση και ξενοδόχοι σε αγαστή συνεργασία προσπαθούν να μας καταδικάσουν να εργαζόμαστε σε ένα αρρύθμιστο εργασιακό περιβάλλον μιας κι οι εργοδότες αρνούνται να κάτσουν στο τραπέζι του διαλόγου επικαλούμενοι 4 λόγους που δεν έχουν καμία σχέση με τη διαπραγμάτευση μεταξύ μας, αλλά με κυβερνητικές επιλογές και μεταξύ άλλων στέλνουν μέσω της επιστολής τους μήνυμα στην κυβέρνηση για την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην επιμήκυνση του εποχικού ταμείου ανεργίας.

Από την άλλη, η κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Εργασίας πήρε πίσω τη δέσμευσή του για λύση στο πρόβλημα της ρύθμισης του προβλήματος με το επίδομα ανεργίας».

Η Ομοσπονδία ζητεί την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και 5ήμερο 40ωρο, «ώστε να υπάρξουν επιτέλους ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις!

Ζητάμε την αξιοπρεπή διαβίωση τους “νεκρούς” μήνες για τους εποχιακά εργαζόμενους μέσω του ταμείου ανεργίας, υιοθετώντας επιτέλους η κυβέρνηση τη μόνη ρεαλιστική πρόταση που έκανε η Ομοσπονδία μας στις τόσες συναντήσεις από το 2018 με τους εκάστοτε υπουργούς Εργασίας.

Από τη μεριά μας εξαντλήσαμε κάθε περιθώριο καλόπιστου διαλόγου και άλλη μια φορά πιστέψαμε σε κούφια λόγια!

Αυτό το εκλάβατε σαν αδυναμία. Τώρα λοιπόν στις 23 Οκτωβρίου θα πάρετε το μήνυμα από τους μεγάλους τουριστικούς προορισμούς και την Αθήνα».

Related posts

«Φορτσάρουν» οι ιρλανδικές μετοχές μετά τις εγγυήσεις της ΕΕ για το Brexit

banks

Τελευταία ευκαιρία για αμοιβές με απλή απόδειξη, χωρίς εισφορές

banks

Πού γίνεται υποχρεωτικό το σήμα για πληρωμές με POS – Πρόστιμο 1.000 ευρώ για τους παραβάτες

banks

Σύστημα «Ήλιος»: Στα 727 ευρώ ευρώ η μέση κύρια σύνταξη, στα 194,37 ευρώ ευρώ η μέση επικουρική

banks

ΤτΕ: Αυξήθηκε το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών

banks

Ηλεία: Νεκρή γυναίκα σε αγροτοδασική πυρκαγιά

banks