19.8 C
Athens
October 3, 2024
Image default
MARKETS

Wall Street: Οριακή άνοδος, με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Wall Street: Οριακή άνοδος, με το βλέμμα στη Μέση Ανατολή

Ελαφρώς υψηλότερα έκλεισε την Τετάρτη (2/10) η Wall Street, καθώς το ράλι της αγοράς ανακόπηκε, εν μέσω της αύξησης των εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά, κατά 0,09%, στις 42.196,52 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε αμετάβλητος στις 5.708,49 μονάδες, ενώ ο Nasdaq Composite κέρδισε 0,08% στις 17.924,26 μονάδες.

Η Nike έκανε βουτιά 6,76% αφού απέσυρε τις ετήσιες προβλέψεις της ενόψει της αλλαγής διευθύνοντος συμβούλου. Η Tesla έχασε 3,49% μετά την ανακοίνωση των αριθμών των παραδόσεων, αν και ο τεχνολογικός κλάδος ενισχύθηκε από την άνοδο της Nvidia (+1,58%).

Οι κινήσεις αυτές ακολουθούν μια συνεδρίαση με απώλειες, μετά την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων από το Ιράν στο Ισραήλ, η οποία έπληξε τη διάθεση για ρίσκο και τον ενθουσιασμό των επενδυτών για τη νέα περίοδο συναλλαγών. Οι επενδυτές ετοιμάζονται για περισσότερη αβεβαιότητα, καθώς το Ισραήλ ξεκινά χερσαία επιχείρηση στο Λίβανο, ενώ οι εντάσεις με τη Χεζμπολάχ κλιμακώνονται.

Ο δείκτης μεταβλητότητας CBOE (VIX), γνωστός και ως δείκτης φόβου της Wall Street, υποχώρησε μετά την εκτίναξή του την Τρίτη.

«Βλέπουμε την αγορά να αντιμετωπίζει μια μικρή αναστάτωση μετά την πρόσφατη αιχμή στις γεωπολιτικές εντάσεις», δήλωσε η Lisa Erickson, επικεφαλής του τμήματος due diligence δημόσιων αγορών της U.S. Bank Wealth Management. «Ενώ οι επενδυτές συνήθως δεν ανησυχούν πάρα πολύ για αυτά τα γεγονότα μέχρι να υπάρξει σαφής οικονομικός αντίκτυπος, βλέπουμε κάποια νευρικότητα».

Τα στοιχεία της ADP που δημοσιεύθηκαν την Τετάρτη έδειξαν καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση στις μισθοδοσίες του ιδιωτικού τομέα τον Σεπτέμβριο. Την Παρασκευή, αναμένεται η έκθεση για τις μη αγροτικές μισθοδοσίες, η οποία θα μπορούσε να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για την κατεύθυνση της αγοράς, καθώς και για την επόμενη κίνηση επιτοκίων της Fed.

Συγκρατημένα κέρδη για το πετρέλαιο

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου και την Τετάρτη, καθώς το Ισραήλ προειδοποιεί για αντίποινα, μετά την πυραυλική επίθεση που δέχθηκε από το Ιράν. Ωστόσο, η άνοδος περιορίστηκε ελαφρώς από τα αυξανόμενα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το συμβόλαιο παραδόσεως Νοεμβρίου για το αμερικανικό αργό, τύπου WTI, ενισχύθηκε κατά 0,39% στα 70,10 δολάρια το βαρέλι, ενώ το συμβόλαιο παραδόσεως Δεκεμβρίου για το Brent κέρδισε 0,46% στα 73,90 δολάρια το βαρέλι.

#Wall_Street #nyse #οριακή_άνοδος #Μέση_Ανατολή

Related posts

Στα «κόκκινα» το άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα μάκρο στο επίκεντρο

banks

Wall Street: Νέα ιστορικά υψηλά για τον Dow Jones και τον S&P 500

banks

Νέο ρεκόρ για τον S&P 500 με «οδηγό» την Nvidia

banks

Άνοδος στην Wall Street με νέο υψηλό για τον Dow

banks

JP Morgan: «Ηρεμία πριν την καταιγίδα» στις αγορές Ευρώπης-ΗΠΑ

banks

Άνοδος στη Wall Street εν μέσω αισιοδοξίας για τον πληθωρισμό

banks