21 C
Athens
October 4, 2024
Image default
COMODITIES

Σταθερή η τιμή του χρυσού παρά το ισχυρό δολάριο

Σταθερή η τιμή του χρυσού παρά το ισχυρό δολάριο

Η τιμή spot του χρυσού παρέμεινε σταθερή την Πέμπτη, καθώς η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια μετά την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή αντιστάθμισε τις πιέσεις από την ενίσχυση του δολαρίου, αφού οι επενδυτές περιόρισαν τις προσδοκίες για νέα μεγάλη μείωση των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Ειδικότερα, η τιμή spot του χρυσού παρέμεινε αμετάβλητη στα 2.657,89 δολάρια η ουγγιά, έχοντας φτάσει στο ρεκόρ των 2.685,42 δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα. Τα προθεσμιακά συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ έκλεισαν 0,4% υψηλότερα στα 2.679,2 δολάρια.

«Υπήρξε ένα είδος αντίρροπης ισορροπίας μεταξύ των παραγόντων όσον αφορά τις γεωπολιτικές εντάσεις σε σχέση με τις αλλαγές στις προσδοκίες της νομισματικής πολιτικής και την επακόλουθη άνοδο του δολαρίου», δήλωσε ο Peter A. Grant, αντιπρόεδρος και ανώτερος στρατηγικός αναλυτής μετάλλων της Zaner Metals.

Ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους περισσότερων από 20 περιοχών του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν αμέσως τις περιοχές, λόγω της εισβολής.

Καθώς κλιμακώνονται οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή, η αγορά υποχώρησε κατά κάποιο τρόπο από τις προσδοκίες για άλλη μια μεγάλη μείωση των επιτοκίων τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Grant.

Ο αγώνας της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ να επαναφέρει τον πληθωρισμό στο στόχο του 2% μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ό,τι αναμενόταν, περιορίζοντας τον βαθμό μείωσης των επιτοκίων, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed του Ρίτσμοντ Τόμας Μπάρκιν.

Οι traders μείωσαν τα στοιχήματά τους για μείωση των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης τον Νοέμβριο σε 33% από 49% την προηγούμενη εβδομάδα.

«Εάν υπάρξει κάποια αίσθηση ότι η Fed έχει μεγαλύτερη πιθανότητα να προχωρήσει σε μείωση κατά 50 μονάδες βάσης, αυτό θα ήταν πιθανότατα θετικό για τον χρυσό, ενώ θα μπορούσαμε να δούμε μια μικρή περαιτέρω υποχώρηση του χρυσού εάν επικρατήσει το εναλλακτικό σενάριο», δήλωσε ο David Meger, διευθυντής συναλλαγών μετάλλων στην High Ridge Futures.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, η τιμή spot του ασημιού ενισχύθηκε κατά 0,8% στα 32,10 δολάρια, η πλατίνα έχασε 0,9% στα 993,14 δολάρια, ενώ το παλλάδιο υποχώρησε κατά 1,8% στα 997,29 δολάρια.

#χρυσός #ασήμι #παλλάδιο #ΠΟΛΥΤΙΜΑ_ΜΕΤΑΛΛΑ #συμβόλαια #Τιμές

Related posts

«Καλπάζει» ο χρυσός – «Χτύπησε» νέο ιστορικό υψηλό

banks

Κέρδη άνω του 3% το πετρέλαιο-Τα βλέμματα στον ΟΠΕΚ+

banks

Οδεύει προς τα 40 δολάρια το αργό πετρέλαιο

banks

Μετά την Ευρώπη, στερεύουν από ντίζελ και οι ΗΠΑ

banks

Απώλειες για τον χρυσό εν αναμονή στοιχείων για τον πληθωρισμό

banks

Τα μάκρο… σταθεροποιούν το πετρέλαιο- Ανεβαίνει το φυσικό αέριο

banks