26.6 C
Athens
October 4, 2024
Image default
BUSINESS

Uber: Ανάπτυξη ρεκόρ την φετινή τουριστική περίοδο στην Ελλάδα

Εξαιρετικά επιτυχημένη χαρακτηρίζεται η τουριστική περίοδος φέτος στην Ελλάδα. Η τουριστική κίνηση παρουσίασε αύξηση από νωρίς, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Uber περί τα μέσα του καλοκαιριού, επιβεβαιώνεται η τάση επέκτασης της σεζόν.

Οπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής της Uber για το 2024 έδειξαν για ακόμη μια χρονιά μια σημαντική αύξηση στις μετακινήσεις ξένων επισκεπτών. Η αυξημένη ζήτηση μεταφορικών μέσων ξεκίνησε από τον Απρίλιο, όπου παρατηρήθηκε δυσκολία στην εύρεση ταξί. Αυτό επαληθεύει και το γεγονός ότι η προσφορά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τη ζήτηση που προκύπτει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, φαινόμενο το οποίο συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όπως φάνηκε, επίσης, από τα δεδομένα, οι τουρίστες επέλεξαν την Uber ως μια αξιόπιστη και ασφαλή εναλλακτική λύση για τις μετακινήσεις τους. Συγκεκριμένα, οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί εξακολουθούν να αναδεικνύονται ως οι τοπ 2 εθνικότητες χρηστών της εφαρμογής, ενώ Αυστραλοί, Καναδοί και Βραζιλιάνοι συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα τους 3 τελευταίους μήνες (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2024).

Στην Αθήνα οι μετακινήσεις των τουριστών στην πόλη αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 47% συγκριτικά με την ίδια περίοδο πέρσι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2023). Στη Θεσσαλονίκη αντίστοιχα καταγράφηκε αύξηση 76%. Πιο συγκεκριμένα, οι διαδρομές το τελευταίο τρίμηνο από και προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αυξήθηκαν κατά 50% σε σχέση με το 2023. Παράλληλα, για το ίδιο διάστημα, οι διαδρομές από και προς το λιμάνι του Πειραιά παρουσίασαν εξίσου ανοδική τάση της τάξεως του 80% κατά μέσο όρο.

Επομένως, η φετινή τουριστική περίοδος υπογραμμίζει την επιτυχή επέκταση του καλοκαιριού, καθώς τα στοιχεία καταδεικνύουν μια σημαντική αύξηση της τουριστικής κίνησης πέραν των παραδοσιακών καλοκαιρινών μηνών. Η Uber, με τη συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών της, συμβάλλει στην εξυπηρέτηση της αυξημένης ζήτησης, προσφέροντας στους επισκέπτες ευελιξία και άνεση στις μετακινήσεις τους, ενισχύοντας παράλληλα την ελληνική οικονομία.

Στην Ελλάδα η Uber προσφέρει τις υπηρεσίες Uber Taxi και Uber Boat σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Μύκονος και η Κέρκυρα, ενώ από φέτος ξεκίνησε τη λειτουργία της και στην Πάρο.

Related posts

Mytilineos: Άνοιξε ο νέος κύκλος για το πρόγραμμα «Μηχανικοί στην Πράξη»

banks

Γ. Καββαθάς: Μετ’ εμποδίων και προβλημάτων ανοίγει η εστίαση

banks

Επιδότηση έως 5.000 στο λιανεμπόριο για δημιουργία e-shop

banks

Ακτοπλοϊκά γρήγορα, δίχως επιπλέον χρεώσεις: Μια νέα πλατφόρμα αλλάζει όσα γνωρίζαμε για τις online κρατήσεις

banks

Οι συμβάσεις με το Δημόσιο εκτόξευσαν τα έσοδα της Nutria

banks

Εκτίναξη 68% για τα έσοδα της «Ευρώπη Ασφαλιστική» στο α’ τρίμηνο

banks