23.1 C
Athens
October 10, 2024
Image default
COMODITIES

Bloomberg: Ερχεται φρένο στην παραγωγή αμερικανικού αργού το 2025

Bloomberg: Ερχεται φρένο στην παραγωγή αμερικανικού αργού το 2025

Η παραγωγή αμερικανικού αργού αναμένεται να αυξηθεί κατά μόλις 320.000 βαρέλια την ημέρα το επόμενο έτος, πολύ πιο αργά απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί σε προηγούμενες προβλέψεις, μεταδίδει το Bloomberg.

Αν και η παραγωγή παραμένει κοντά στο ρεκόρ των 13,54 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα, εντούτοις ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται στο 2,4% έναντι 3,2%, ανέφερε η Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών στην παρουσίαση της Βραχυπρόθεσμης Ενεργειακής Προοπτικής. Η επιβράδυνση ακολουθεί μια αιφνιδιαστική όσο και εκρηκτική αύξηση πέρυσι.

Έκτοτε, οι εξέδρες άντλησης πετρελαίου που λειτουργούν στις ΗΠΑ έχουν πέσει κατακόρυφα, πλησιάζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τα τέλη του 2021 και τροφοδοτώντας τις προσδοκίες ότι οι παραγωγοί σχιστολιθικού πετρελαίου θα συνεχίσουν να δίνουν προτεραιότητα στις αποδόσεις των μετόχων έναντι της ανάπτυξης.

Η τροχιά της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ για το επόμενο έτος πιθανώς θα εξαρτηθεί από την τήρηση των κατάλληλων ισορροπιών, ιδίως με δεδομένο ότι μεγάλο μέρος της ανάπτυξης αναμένεται να συμπέσει με την ανάκαμψη των προμηθειών από πλευράς OPEC+.

Ο οργανισμός αναθεώρησε επίσης χαμηλότερα την πρόβλεψή του για την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου το 2025, η οποία φαίνεται πως θα αυξηθεί κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, έναντι εκτίμησης τον περασμένου μήνα για 1,5 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Οι προμήθειες, εν τω μεταξύ, προβλέπονται σταθερές, ενισχύοντας τις φωνές που κάνουν λόγο για επερχόμενη υπερπροσφορά. Ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας προβλέπει ότι η παγκόσμια ζήτηση θα αυξηθεί λιγότερο από 1% το 2025.

#Bloomberg #ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ #ΠΑΡΑΓΩΓΗ_ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ #OPEC #Τιμές

Related posts

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Gazprom: Σταθερές οι ροές φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας

banks

Συντριπτικές απώλειες 5% για το αμερικανικό αργό

banks

Πτώση πετρελαίου, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στην Ινδία

banks

Πρόσκαιρη πτώση του πετρελαίου-Αναμένεται ανάκαμψη

banks

Διψήφια «βουτιά» για το πετρέλαιο το 2023

banks