21.4 C
Athens
October 10, 2024
Image default
POLITICS

Με διάθεση στήριξης της Ουκρανίας στη σύνοδο του Ντουμπρόβνικ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Ντουμπρόβνικ της Κροατίας, συμμετέχοντας στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία, βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σύνοδο κορυφής Ουκρανίας-χωρών νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σε παρέμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέφερε ότι, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ουκρανία και η Μολδαβία έχουν κοινή ευρωπαϊκή ιστορία και κοινό ευρωπαϊκό μέλλον και σημείωσε ότι είναι σημαντικό το γεγονός ότι οι υποψήφιες χώρες και τα κράτη μέλη, παρά τις όποιες διαφωνίες έχουν μεταξύ τους, κάθονται στο τραπέζι και ανταλλάσσουν απόψεις.

Επιτακτική η διεύρυνση της Ευρώπης λέει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία είπε πως αφορά ολόκληρο τον πλανήτη και  ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να στηρίξει το Κίεβο στα επόμενα βήματά του. Τόνισε επίσης ότι η γεωπολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη καθιστούν επιτακτική τη διεύρυνση και κάλεσε τις χώρες που βρίσκονται στο φάσμα της ένταξης να τηρήσουν τις θεμελιώδεις ευρωπαϊκές αξίες και να εφαρμόσουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις για την ενταξιακή τους προοπτική.

«Παρών» ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Η Κροατία φιλοξενεί 12 κράτη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα καθώς και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε ένα ακόμη ταξίδι του για να συγκεντρώσει την υποστήριξη συμμάχων.

Μαζί με τους Ζελένσκι και Πλένκοβιτς (πρωθυπουργός Κροατίας) συμμετέχουν αρχηγοί κρατών, πρωθυπουργοί και υπουργοί Εξωτερικών από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, το Κοσσυφοπέδιο, τη Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία και την Τουρκία.

Μετά τη σύνοδο ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» την Παρασκευή στη σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού νότου στην Πάφο με ατζέντα το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Τελευταίος σταθμός των διεθνών επαφών και ταξιδιών του Έλληνα πρωθυπουργού θα είναι την ερχόμενη εβδομάδα οι Βρυξέλλες και η σύνοδος κορυφής των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Related posts

Πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος Λοβέρδου ο πρόεδρος της κεντρικής ιχθυαγοράς Αθηνών

banks1

Υπουργείο Εσωτερικών : Τεχνικό λάθος το «Εκλογές 2021» στην πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις»

banks

Γάμος ομοφύλων: Ανοιχτό το «ξήλωμα» υφυπουργών που είναι κατά – Για ποιους χτυπά η καμπάνα

banks1

Τεμπονέρας – Χαρίτσης στη συγκέντρωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα

banks1

Μητσοτάκης – Στο πρόσωπο της οικογένειας Αντετοκούνμπο αντικατοπτρίζεται η Ελλάδα που θέλουμε

banks

Νέα Αριστερά: Οι πολίτες να κάνουν πραγματικότητα τους φόβους του Μητσοτάκη

banks1