25.2 C
Athens
October 10, 2024
Image default
POLITICS

ΣΥΡΙΖΑ: Το φιάσκο της σύσκεψης των 5 – Ο Πολάκης μόνος με τον Κασσελάκη στις 12:30 στην Κουμουνδούρου

Η πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη για τη σύσκεψη των υποψηφίων ναυάγησε αλλά έριξε σωσίβιο στον Στέφανο Κασσελάκη δυο ημέρες πριν η Κεντρική Επιτροπή αποφασίσει για το εξώδικο που έστειλε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά από ένα οργιώδες παρασκήνιο μεταξύ Κουμουνδούρου και γραφείων ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τελικά στις 12:30 Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης θα είναι μόνοι τους στην Κουμουνδούρου να συζητούν για τις προεδρικές εκλογές.

Το κάλεσμα του κ. Πολάκη στους άλλους υποψήφιους έπεσε στο κενό καθώς και οι τρεις Φάμελλος, Φαραντούρης και Γκλέτσος βάζουν ως προϋπόθεση για να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τον κ. Κασσελάκη να πάρει πίσω το «απαράδεκτο» εξώδικο και τη συνάντηση να την αποφασίσει η Πολιτική Γραμματεία που ήδη είχε επιστρέψει ως απαράδεκτο το εξώδικο στον κ. Κασσελάκη.

Και μπορεί αρχικά όλοι οι υποψήφιοι να δήλωσαν θετικοί σε μια συνάντηση η άρνηση του κ. Φάμελλου συμπαρέσυρε και τους άλλους δυο υποψήφιους στο να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους για τη συνάντηση με την πρωτοβουλία Πολάκη να ναυαγεί στο τέλος της ημέρας και τον κ Κασσελάκη να επιστρέφει στην Κουμουνδούρου εν μέσω έντονων διεργασιών για τη διαγραφή ή τον αποκλεισμό του από υποψήφιος πρόεδρος.

Σωσίβιο

Ο Παύλος Πολάκης ήταν αποφασισμένος να κρατήσει μέσα στην κούρσα ηγεσίας τον κ. Κασσελάκη και για το λόγο αυτό από την πρώτη στιγμή έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να παραμερίσει τη βαρύτητα του εξώδικου που έστειλε στο κόμμα του.

Έτσι ο κ. Κασσελάκης άρπαξε την ευκαιρία και παρά το γεγονός ότι εξακολουθεί να δηλώνει πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε θετικός να βρεθεί για πρώτη φορά στο ίδιο ύψος με τους συνυποψήφιους του αποδεχόμενος τυπικά τις συμφωνημένες διαδικασίες.

Μάλιστα με μια ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης – εξακολουθεί να έχει πάνω στο τραπέζι την απειλή του να στείλει τον εισαγγελέα στην Κουμουνδούρου και στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και της Πολιτικής Γραμματείας – εμφανίστηκε να είναι και εκείνος που τηρεί την ομαλότητα.

«Τήρησα και τηρώ την ομαλότητα από την πρώτη στιγμή. Γι’ αυτό θα είμαι παρών στην αυριανή συνάντηση. Εύχομαι πραγματικά οι καλές προθέσεις να είναι ειλικρινείς από όλους μας και να μη δυναμιτίσει κανείς την προσπάθεια» έγραψε σε ανάρτησή του στο twitter.

Πειθαρχικό καλεί Κασσελάκη

Παρά το σωσίβιο που του πέταξε ο κ. Πολάκης επαναφέροντάς τον στην Κουμουνδούρου την ίδια στιγμή η υπόθεση της διαγραφής του κ. Κασσελάκη άνοιγε από το ίδιο το πειθαρχικό.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας συνεδρίασε χθες το βράδυ για το ζήτημα της εξώδικης διαμαρτυρίας του κ. Κασσελάκη.

Η συντριπτική πλειοψηφία του οργάνου αποφάσισε να εξετάσει το θέμα του κ. Κασσελάκη και να του στείλει επιστολή με την οποία να τον καλεί να το πάρει πίσω και να προσέλθει στο πειθαρχικό για να δώσει εξηγήσεις.

«Λαγός ή σωσίβιο;»

Η δεύτερη ευκαιρία που έδωσε ο Παύλος Πολάκης στον κ. Κασσελάκη δεν φάνηκε ως τέτοια στο στρατόπεδο της πλειοψηφίας.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας έκαναν λόγο για το δεύτερο λάθος του Παύλου Πολάκη ο οποίος όταν ανακοίνωνε τη δική του υποψηφιότητα παραδεχόταν ταυτόχρονα ότι πριν ένα χρόνο έκανε λάθος που πρότεινε και στήριξε για την προεδρία τον κ. Κασσελάκη.

«Στα πόσα λάθη καίγεται ο Πολάκης;» αναρωτιούνται στελέχη που στηρίζουν την υποψηφιότητα Φάμελλου αφήνοντας πάντως σοβαρά υπονοούμενα για το αν τελικά ο κ. Πολάκης λειτούργησε ως λαγός του κ. Κασσελάκη ή απλώς του πέταξε και πάλι σωσίβιο μη μαθαίνοντας όπως σημειώνουν από τα λάθη του.

Ο Παύλος Πολάκης βλέποντας το χθεσινό ναυάγιο της πρωτοβουλίας έσπευσε να μιλήσει για τη συμφωνία μεταξύ των υποψηφίων αλλά την ίδια στιγμή να μιλήσει και για κάποιους που «ύπουλα προσπαθούν να ακυρώσουν τη συνάντηση για να υπηρετήσουν ιδιοτελή σχέδια!!»

Ο Νίκος Φαραντούρης που στις 12:30 πετά για Στρασβούργο ξεκαθάριζε ότι δεν θα παραβρεθεί γιατί όπως σημείωνε «πως μπορεί να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση υπό το κράτος εξώδικων;» ενώ και ο Απόστολος Γκλέτσος από την Κύπρο που βρίσκεται για τα γυρίσματα της σειρά του MEGA επίσης ξεκαθάριζε «ότι αν ο κ Κασσελακης δεν πάρει το εξώδικο πίσω , δεν έχω να πω τίποτα μαζί του… ντροπή μόνο».

Related posts

Τον Νικόλα Φαραντούρη από το think tank του Τσίπρα επιλέγει ο Κασσελάκης

banks1

«Κατέρρευσε με πάταγο το κυβερνητικό αφήγημα» – Ερώτηση ΚΚΕ στην Κομισιόν για τη φωτιά στην Αττική

banks1

Κικίλιας στον Κήρυκα Αυστραλίας: Εμβολιαζόμαστε και τηρούμε τα μέτρα προστασίας – Τι είπε για τον Τσιόδρα

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια – Τσαβούσογλου: Εκδίδεται από την Τουρκία ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού

banks1

Ελλάδα – ΗΠΑ – Υπογράφεται η αμυντική συμφωνία, τι θα προβλέπει

banks

ΚΚΕ: Να μην αποσταλεί ελληνική φρεγάτα στον πόλεμο στην Ερυθρά Θάλασσα

banks1