27.7 C
Athens
October 10, 2024
Image default
POLITICS

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Οδηγίες προς τους ψηφοφόρους ενόψει του β΄ γύρου

Μετά το ναυάγιο με το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο διεκδικητών της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, οι δύο υποψήφιοι έχουν μπει στην τελική ευθεία ενόψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθεί την Κυριακή.

Η ΕΔΕΚΑΠ με ανακοίνωσή της γνωστοποιεί τις οδηγίες ενόψει του β΄ γύρου των εκλογών.

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η ψηφοφορία για την εκλογή ανάδειξης Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στην Ελλάδα θα διαρκέσει από ώρα 07:00 πμ έως ώρα 19:00 μμ. Για τα εκλογικά τμήματα του Αποδήμου θα ισχύσουν οι ώρες που έχουν καθοριστεί με τη 2η εγκύκλιο για τον Απόδημο, όπως λειτούργησαν στον α’ γύρο.

Δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον α’ γύρο της 6ης Οκτωβρίου 2024.

Για την ταυτοποίησή τους απαιτείται η επίδειξη στην εφορευτική επιτροπή αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου ή διπλώματος οδήγησης νέου τύπου.

Η αναζήτησή τους θα γίνεται από το μητρώο ψηφισάντων και όχι από τον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως έγινε στον α΄ γύρο. Ως εκ τούτου, δεν απαιτείται ο ΑΜΚΑ για τους ψηφοφόρους 16 ετών και τους αλλοδαπούς, καθώς δε θα γίνεται αναζήτηση στον εθνικό εκλογικό κατάλογο, όπως στον α’ γύρο, παρά μόνο το ταυτοποιητικό τους έγγραφο.

Σε περίπτωση που προσέρχεται ψηφοφόρος για να ψηφίσει και δεν εντοπίζεται στον εκλογικό κατάλογο του tablet, ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής πρέπει να καλέσει άμεσα στο call center του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής  ή στα τηλέφωνα της ΕΔΕΚΑΠ , ώστε η ΕΔΕΚΑΠ να τον αναζητήσει στον εκλογικό κατάλογο και εφόσον εντοπιστεί, να τον πιστοποιήσει ως ψηφοφόρο και να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Δεν καταβάλλεται αντίτιμο στον β΄ γύρο

Για τον β΄ γύρο των εκλογών δεν καταβάλλεται αντίτιμο από τους ψηφοφόρους.

Επίσης, δεν  συμπληρώνονται αιτήσεις νέων μελών, καθώς η διαδικασία γίνεται από το κλειστό μητρώο των ψηφισάντων του α΄ γύρου της 6ης Οκτωβρίου.

Οι εκλογείς μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα της Χώρας ή του Αποδήμου, ανεξάρτητα από το εκλογικό τμήμα που ψήφισαν στον α’ γύρο.

Επισημαίνεται ότι αποδεκτά γίνονται τα σύμβολα + (σταυρός) ή x (χι) ή ν (τικ), είτε τίθεται δεξιά είτε αριστερά του ονόματος. Το ψηφοδέλτιο του β’ γύρου δεν περιλαμβάνει κουτάκι αριστερά από το όνομα των υποψηφίων.

Related posts

Τζάκρη: Εξηγεί γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε αίτημα προανακριτικής για τα Τέμπη

banks1

Μητσοτάκης: Κρίσιμο και σημαντικό για την Ελλάδα το χαρτοφυλάκιο Μεταφορών και Τουρισμού

banks

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη με τον ιρακινό ομόλογό του

banks

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης

banks

Μητσοτάκης στη Σύνοδο Κορυφής του Βερολίνου: Στρατηγική επιλογή της Ελλάδας η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

banks

Τουρκία: «Λύση-πακέτο» και διάλογο με «όρους» προτείνει ο Τσαβούσογλου – «Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο με αδιευκρίνιστο καθεστώς »

banks