Thursday, October 17, 2024
19.8 C
Athens

Βουλγαρία: Ο πρόεδρος Ράντεφ εξαίρει τις προσπάθειες της Βοσνίας στην ενταξιακή της πορεία προς την ΕΕ

Ο πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ, ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα επίσημη διήμερη επίσκεψη στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, εξήρε τη χώρα για τις μεταρρυθμίσεις της και πρόσθεσε ότι η Βουλγαρία θα μοιραστεί ευχαρίστως την εμπειρία της για μια επιτυχημένη ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Ο Ράντεφ έκανε τις δηλώσεις αυτές στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον επικεφαλής της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, πρόεδρο Ντένις Μπετσίροβιτς, ο οποίος τον προσκάλεσε.

Ο πρόεδρος Ράντεφ δήλωσε ότι οι αντιπροσωπείες της Βουλγαρίας και της Βοσνίας παρουσίασαν τα μέτρα και τις προτεραιότητες για την πορεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης προς την ΕΕ. Και πρόσθεσε: “Ανέφερα συγκεκριμένες πολιτικές, οι αντιπροσωπείες (και από τις δύο χώρες) μοιράστηκαν συγκεκριμένη τεχνογνωσία. Το πιο σημαντικό είναι η εδραίωση των προσπαθειών στη χώρα. Η χώρα χρειάζεται συναίνεση. Κατανοώ το πολιτικό σύστημα, την κρατική δομή της Βοσνίας και συγχαίρω τους πολιτικούς ηγέτες για την επίτευξη της συναίνεσης, για την επίτευξη συμφωνίας σε συγκεκριμένα θέματα παρά το περίπλοκο σύστημα”.

“Ως αποτέλεσμα της σοβαρής επιδείνωσης της ασφάλειας, των τεκτονικών μετατοπίσεων στο γεωπολιτικό περιβάλλον, η ΕΕ είναι πολύ πιο προσηλωμένη στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση των Δυτικών Βαλκανίων και στην πολιτική της διεύρυνσης ως σημαντικό μέσο για την εδραίωση του ευρωπαϊκού χώρου ευημερίας, ασφάλειας και σταθερότητας”, σημείωσε ο Ράντεφ. “Εγγυώμαι ότι η Βουλγαρία παραμένει ανοιχτή για υποστήριξη και ανταλλαγή εμπειριών – πώς να βελτιστοποιηθούν οι δομές, πώς να εδραιωθούν οι προσπάθειες εντός της χώρας, ώστε αυτή η ενταξιακή πορεία να είναι πολύ πιο ομαλή”.

Ο Ντένις Μπετσίροβιτς επισήμανε ότι πέρυσι η χώρα του εναρμόνισε σχεδόν πλήρως την εξωτερική της πολιτική με αυτήν της ΕΕ.

Ο Ράντεφ συναντήθηκε επίσης με την Σέρβα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς, μέλος της προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ενώ ακολούθησαν συνομιλίες στην ολομέλεια μεταξύ των αντιπροσωπειών των χωρών.

-

Hot this week

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σε τεντωμένο σχοινί: Η ΠΓ στέλνει το εξώδικο Κασσελάκη στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Με το εξώδικο Κασσελάκη να επιστρέφεται ως απαράδεκτο η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε σήμερα, κατά πλειοψηφία, την πρόταση του Νίκου Σκορίνη και της πλευράς του τέως προέδρου του κόμματος της Κουμουνδούρου για αναβολή της έκτακτης Κεντρικής Επιτροπής την οποία συνόδευε και με την πρόταση να συγκληθεί εκ νέου σύσκεψη των πέντε υποψηφίων υπο την

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Related Articles

Popular Categories

READ MORE