Friday, February 7, 2025
8.1 C
Athens

ΗΠΑ: Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί προτείνουν την απαγόρευση του DeepSeek στις συσκευές της κυβέρνησης

Αμερικανοί κοινοβουλευτικοί παρουσίασαν σήμερα πρόταση νόμου για να αποκλειστεί η χρήση της εφαρμογής τεχνητής νοημοσύνης (AI) της κινεζικής εταιρείας DeepSeek στις συσκευές που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση για λόγους ηλεκτρονικής ασφάλειας.

Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Τζος Γκοτχάιμερ του Νιου Τζέρσι παρουσίασε την πρόταση νόμου μαζί με τον Ρεπουμπλικανό συνάδελφό του του Ιλινόι Ντάριν Λαχούντ, επιχειρηματολογώντας ότι πρόκειται για “ανησυχητική απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κινεζική νεοφυής εταιρεία, η οποία κατέπληξε τον κλάδο της AI με την κυκλοφορία τον Ιανουάριο ενός ισχυρού chatbot, το οποίο αναπτύχθηκε με χαμηλό κόστος, έχει “άμεσες σχέσεις” με την κινεζική κυβέρνηση.

Την Τετάρτη, η αμερικανική εταιρεία κυβερνοασφάλειας Feroot Security ανακοίνωσε ότι το μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης της DeepSeek περιέχει γραμμές κώδικα που καθιστούν δυνατή τη μετάδοση προσωπικών δεδομένων στην China Mobile, κινεζική δημόσια επιχείρηση τηλεπικοινωνιών.

“Το Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας (ΚΚΚ) έχει καταστήσει σαφές ότι θα χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε εργαλείο έχει στη διάθεσή του για να υπονομεύσει την εθνική ασφάλειά μας, για να διαδώσει επικίνδυνη παραπληροφόρηση και να συλλέξει δεδομένα Αμερικανών”, υποστηρίζει ο Γκοτχάιμερ σε ανακοίνωσή του.

Ο Ντάριν Λαχούντ χαρακτήρισε παράλληλα την DeepSeek “επιχείρηση που συνδέεται με το ΚΚΚ” και δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα πρέπει “υπό κανένα πρόσχημα” να λάβει άδεια για “να αποκτήσει ευαίσθητα δεδομένα της κυβέρνησης” ή των χρηστών.

Πολλές χώρες έχουν λάβει μέτρα κατά της κινεζικής εφαρμογής επικαλούμενες λόγους κυβερνοασφάλειας.

Στη Νότια Κορέα, τα υπουργεία Άμυνας και Εμπορίου ανακοίνωσαν ότι απέκλεισαν την πρόσβαση της DeepSeek στους υπολογιστές τους, εν αναμονή διευκρινίσεων από την κινεζική startup για τη διαχείριση των πληροφοριών που συλλέγονται από τους χρήστες.

Στην Αυστραλία, η χρήση προγραμμάτων της DeepSeek απαγορεύτηκε στις κυβερνητικές συσκευές λόγω “απαράδεκτου επιπέδου κινδύνου στο ζήτημα της ασφάλειας”.

Στη Γαλλία, η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθεριών (Cnil) όπως και η ρυθμιστική αρχή της Ιρλανδίας, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν πληροφορίες από την κινεζική εταιρεία όσον αφορά την προστασία των δεδομένων.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ 

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE