Sunday, February 23, 2025
9.2 C
Athens

Θ. Βλαχόπουλος: Η Πειραιώς στρατηγικός εταίρος της επιχειρηματικότητας

Τη σημασία της ανθεκτικότητας σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο τραπεζικό περιβάλλον υπογράμμισε ο Θάνος Βλαχόπουλος, Γενικός Διευθυντής, Head of Large Corporate & Wholesale Products της Πειραιώς μιλώντας στο διεθνές οικονομικό περιοδικό Euromoney.

“Η ανθεκτικότητα δεν είναι μόνο ανάγκη, αλλά μια στρατηγική επιλογή”, ανέφερε και επισήμανε ότι προς την κατεύθυνση αυτή στην Πειραιώς “χτίζουμε ένα ευέλικτο και βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας, ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αγοράς και να στηρίξει την ανάπτυξη των πελατών μας”.

Ειδικότερα, ο κ. Βλαχόπουλος ανέφερε ότι η Πειραιώς αξιοποιεί την τεχνολογία για τα data με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις, τη βελτίωση των υπηρεσιών του transaction banking και τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας του πελάτη. “Η τεχνολογία είναι καταλύτης ανθεκτικότητας. Επενδύουμε σε ψηφιακές υποδομές, αξιοποιώντας data analytics και την Τεχνητή Νοημοσύνη, ώστε να προσφέρουμε εξατομικευμένες λύσεις στους πελάτες μας και να ενισχύσουμε την αποτελεσματικότητα των λειτουργιών μας”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαχείριση κινδύνου σημείωσε ότι “σε ένα περιβάλλον αυξημένων γεωπολιτικών και οικονομικών προκλήσεων αποτελεί κεντρικό άξονα της στρατηγικής της Πειραιώς” και επισήμανε τη σημασία μιας “προληπτικής και προσαρμοστικής προσέγγισης” στη διαχείριση κινδύνου, που περιλαμβάνει “τη διαφοροποίηση των πηγών εσόδων και την ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης”.

Όσον αφορά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είπε ότι “οι ελληνικές τράπεζες έχουν αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων τα τελευταία χρόνια, όμως σήμερα διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια, ανθεκτικό business model και ένα ξεκάθαρο στρατηγικό πλάνο για το μέλλον”. Ειδικότερα για την Πειραιώς τόνισε ότι “έχει κάνει σημαντικά βήματα για να εξασφαλίσει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά της, ενισχύοντας την ανθεκτικότητά της απέναντι στις αβεβαιότητες της αγοράς”.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βλαχόπουλος αναφέρθηκε στη στήριξη που προσφέρει η τράπεζα στην ελληνική επιχειρηματικότητα, μέσα από καινοτόμες χρηματοδοτικές λύσεις που βοηθούν τις επιχειρήσεις να εξελιχθούν και να επενδύσουν στο μέλλον. “Δεν είμαστε απλώς μια τράπεζα – είμαστε ένας στρατηγικός εταίρος της ελληνικής οικονομίας. Η ανάπτυξη των πελατών μας είναι και δική μας ανάπτυξη. Η ανθεκτικότητα της ελληνικής οικονομίας περνά μέσα από τη δική μας προσαρμοστικότητα και δέσμευση να προσφέρουμε αξία”, σημείωσε.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE