Monday, February 24, 2025
7.1 C
Athens

Η Amazon αναλαμβάνει τον δημιουργικό έλεγχο των ταινιών James Bond

Τα αμερικανικά στούντιο Amazon MGM θα αναλάβουν τον δημιουργικό έλεγχο του franchise Τζέιμς Μποντ, έπειτα από μία συμφωνία μεταξύ των ιστορικών παραγωγών ταινιών, την οικογένεια Μπρόκολι, που θα συνεχίσουν να εμπλέκονται, όπως ανακοινώθηκε σήμερα.

Αυτή η συμφωνία συνιστά τεράστια αλλαγή για ένα από τα επιδραστικότερα saga στην ιστορία του κινηματογράφου και δίνει στον αμερικανικό κολοσσό την εξουσία να φανταστεί το μέλλον του franchise, έπειτα από δεκαετίες στενού ελέγχου από την οικογένεια Μπρόκολι.

“Ποιον θα επιλέγατε να ενσαρκώσει τον επόμενο Μποντ;”, έθεσε σήμερα το ερώτημα με ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο ιδρυτής της Amazon Τζεφ Μπέζος.

Τα ετεροθαλή αδέλφια Μάικλ Γουίλσον και Μπάρμπαρα Μπρόκολι αποσύρονται από την απευθείας παραγωγή των ταινιών με πρωταγωνιστή τον διάσημο Βρετανό κατάσκοπο, όμως θα παραμείνουν συνιδιοκτήτες του franchise μαζί με την Amazon MGM, διευκρινίζεται στο δελτίο Τύπου.

Τα αδέλφια έχουν υπό τον έλεγχό τους το κατασκοπευτικό έπος από την ταινία “GoldenEye”, που κυκλοφόρησε το 1995, αφότου ο πατέρας της Μπρόκολι, Άλμπερτ, τους άφησε τα ηνία.

Ο Μάικλ Γουίλσον και η Μπάρμπαρα Μπρόκολι επέβλεψαν πολλές από τις σημαντικότερες ταινίες του franchise, ιδίως το “Skyfall”, με έσοδα ένα δισεκατομμύριο δολάρια το 2012 και το κάστινγκ των ηθοποιών, μεταξύ αυτών τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Η Amazon, ο αμερικανικός κολοσσός διανομής, εξαγόρασε το μυθικό στούντιο του Χόλιγουντ MGM το 2022 έναντι 8,45 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια συμφωνία που περιελάμβανε τον κατάλογο των παλιών ταινιών του James Bond.

“Νιώθουμε τιμή που συνεχίζουμε αυτήν τη θαυμάσια κληρονομιά”, δήλωσε σε ένα δελτίο Τύπου ο Μάικ Χόπκινς, επικεφαλής της Amazon MGM και της υπηρεσίας streaming Amazon Prime.

Οι οικονομικές λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν, ούτε ένα χρονοδιάγραμμα για μια ενδεχόμενη επόμενη ταινία ή έναν διάδοχο του Ντάνιελ Κρεγκ που θα ενσαρκώσει τον Τζέιμς Μποντ.

Ο Κρεγκ αποσύρθηκε από τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα της MI6 το 2021 και την κυκλοφορία του “No Time to Die”. Και παρά τις εικασίες, κανένας αντικαταστάτης δεν έχει έκτοτε ανακοινωθεί για να ενσαρκώσει την προσωπικότητα που φαντάστηκε ο συγγραφέας Ίαν Φλέμινγκ.

-

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE