Wednesday, March 12, 2025
21.6 C
Athens

Στα «κόκκινα» η Ασία μετά το sell off της Wall

Στα «κόκκινα» η Ασία μετά το sell off της Wall

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού σημείωσαν πτώση την Τρίτη, ακολουθώντας τις απώλειες του χρηματιστηρίου των ΗΠΑ, εν μέσω ανησυχιών για την πολιτική δασμών και τον πιθανό κίνδυνο ύφεσης στην μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας έκλεισε 0,64% χαμηλότερα στις 36.793,11 μονάδες, μειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες που καταγράφηκαν νωρίτερα στη διάρκεια της συνεδρίασης. Ο ευρύτερος δείκτης Topix, από την άλλη, έπεσε κατά 1,11% στις 2.670,72 μονάδες

Σημαντικές απώλειες στον Nikkei 225 κατέγραψε η εταιρεία τεχνολογίας εικόνας και δικτύων Konica Minolta, η οποία υποχώρησε 6,98% και η εταιρεία τεχνολογίας επικοινωνιών Fujitsu, η οποία έχασε 4,98%.

Η αναθεωρημένη εκτίμηση του ΑΕΠ για το τέταρτο τρίμηνο της Ιαπωνίας ανήλθε σε 2,2% σε ετήσια βάση, χαμηλότερη από τις προσδοκίες των οικονομολόγων και την προηγούμενη εκτίμηση για ανάπτυξη 2,8%.

Ο δείκτης Kospi της Νότιας Κορέας υποχώρησε κατά 1,28% κλείνοντας στις 2.537,60 μονάδες, ενώ ο μικρότερος δείκτης Kosdaq έπεσε 0,60% στις 721,50 μονάδες.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ μειώθηκε κατά 0,29% στην τελευταία ώρα της συνεδρίασης, ενώ ο δείκτης CSI 300 της ηπειρωτικής Κίνας αυξήθηκε κατά 0,15%.

Εν τω μεταξύ, ο δείκτης Taiex της Ταϊβάν έκλεισε με πτώση 1,73% στις 22.071,09 μονάδες, μειώνοντας τις απώλειες από την πτώση άνω του 3% που είχε σημειώσει στη διάρκεια της συνεδρίασης.

Σε άλλες αγορές, ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας έκλεισε 0,91% χαμηλότερα στις 7.890,10 μονάδες, αναστρέφοντας τις κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Στην Ινδία, ο δείκτης Nifty 50 παρέμεινε αμετάβλητος, ενώ ο BSE Sensex υποχώρησε 0,21%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας στις ΗΠΑ, οι μετοχές υποχώρησαν εξαιτίας των φόβων ότι η πολιτική δασμών του Τραμπ μπορεί να οδηγήσει τις ΗΠΑ σε ύφεση.

Ο δείκτης S&P 500 έχασε 2,7%, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο του από τον Σεπτέμβριο. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite σημείωσε την πιο απότομη πτώση, υποχωρώντας κατά 4%, στη χειρότερη συνεδρίασή του από τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average μειώθηκε κατά 2,08%, κλείνοντας στις 41.911,71 μονάδες.

#ΑΣ΄΄ΙΑ #Ειρηνικός #Αγορές #SELL_OFF #Wall_Street #Nikkei

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE