Προειδοποίηση απηύθυνε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, με αφορμή τη νέα επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, λέγοντας ότι “τα συγκεκριμένα πλήγματα ήταν μόνο η αρχή”.
“Το Ισραήλ θα συνεχίσει έως ότου η Χαμάς δεν θα αποτελεί απειλή”, δήλωσε σε ομιλία του που μεταδόθηκε στην κρατική τηλεόραση.
“Η Χαμάς έχει ήδη νιώσει τη δύναμη του χεριού μας τις τελευταίες 24 ώρες. Και θέλω να σας υποσχεθώ -και σ’ αυτούς- ότι αυτή είναι μόνο η αρχή”, δήλωσε αρχικά.
“Το Ισραήλ θα προχωρήσει μέχρι να πραγματοποιήσει όλους τους πολεμικούς του στόχους -την καταστροφή της Χαμάς και την απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας”, επισήμανε.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ διαμήνυσε ότι “από εδώ και στο εξής οι διαπραγματεύσεις κατάπαυσης του πυρός θα συνεχιστούν υπό τους ήχους των πυρών”.
“Οι προηγούμενες απελευθερώσεις απέδειξαν ότι η στρατιωτική πίεση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την απελευθέρωση των ομήρων”, είπε ακόμα.