Sunday, July 20, 2025
34.7 C
Athens

Ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας – Ναμίμπια: Η πρέσβης Λίντα Σκοτ σε συναντήσεις στην Αθήνα

Σειρά παραγωγικών επαφών είχε κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα η πρέσβης της Ναμίμπια στο Λονδίνο με δικαιοδοσία στην Ελλάδα Λίντα Σκοτ (Linda Scott). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η πρέσβης, η οποία συνοδευόταν από τον επίτιμο πρόξενο της Ναμίμπια στην Ελλάδα Αλέξανδρο Ηλιάδη, πραγματοποίησε σειρά επαφών με στελέχη του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και με επιχειρηματικούς και επενδυτικούς φορείς.

Στις συναντήσεις με την υφυπουργό Εξωτερικών, Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών Τάσο Χατζηβασιλείου η συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς αμοιβαίου οικονομικού ενδιαφέροντος των δύο χωρών, όπως η ναυτιλία, η επεξεργασία γεωργικών προϊόντων και τροφίμων, το πράσινο υδρογόνο και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Η πρέσβης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει επίσης με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρο της ENTERPRISE GREECE Δημήτρη Σκάλκο, αλλά και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας Μαρίνο Γιαννόπουλο και να παρουσιάσει τις δράσεις τής αντίστοιχης εταιρείας στη Ναμίμπια, του NIPDB (National Investment Promotion Development Board), ώστε να διερευνηθούν δυνατότητες συνεργασίας και ανταλλαγής επενδυτικών πληροφοριών και ευκαιριών των δύο χωρών.

Όσον αφορά τον τομέα του Τουρισμού, η πρέσβης συναντήθηκε με τον Χάρη Θεοχάρη, υφυπουργό Εξωτερικών και πρώην υπουργό Τουρισμού, ο οποίος την ενημέρωσε για το προτεινόμενο στρατηγικό πρόγραμμα για την Αφρικανική Ήπειρο και συγκεκριμένα για τη Ναμίμπια. Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε τρεις σημαντικούς τομείς: την πρόσβαση σε χρηματοδότηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων – κυρίως των νέων – και την ενοποίηση την αγοράς.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον πρόεδρο της FEDHATTA, την Ομοσπονδία Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων και Τουρισμού Λύσανδρο Τσιλίδη, ο οποίος πρότεινε τη χάραξη στρατηγικών συνεργειών μέσω κοινών δράσεων, προκειμένου να ενισχυθεί η αναγνωρισιμότητα της Ναμίμπια στην ελληνική αγορά.

Δεδομένου ότι η Ναμίμπια επιχειρεί να ενισχύσει το αποτύπωμά της στη διεθνή ναυτιλία, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με ναυτιλιακές εταιρείες, αλλά και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με την Α’ αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ Σοφία Κουνενάκη-Εφραίμογλου και τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ Βασίλειο Κορκίδη και μέλη του ΔΣ. Εκεί, συζητήθηκαν πεδία στα οποία θα μπορούσαν να αναπτυχθούν επιχειρηματικές δραστηριότητες μεταξύ των δύο χωρών. Μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση στη μελλοντική ανάπτυξη συνεργειών στους τομείς των logistics και τη βελτίωση των υποδομών των λιμανιών της Ναμίμπια.

Τέλος, η πρέσβης συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, Αιμίλιο Περδικάρη, με τον οποίο συζήτησαν ζητήματα της πολιτικής και διεθνούς επικαιρότητας, τη δυνατότητα συνεργασίας στο κομμάτι του εργατικού δυναμικού και της τεχνογνωσίας και την ευρύτερη ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ναμίμπια με τη δημοσιότητα μέσα από το δίκτυο του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE