Sunday, July 20, 2025
32.9 C
Athens

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο – Κάτι θα ξέρει

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο – Κάτι θα ξέρει

ΠΑΣΟΚ: Μόνο ο κ. Μητσοτάκης είναι αντίθετος στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο – Κάτι θα ξέρει

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής άσκησε έντονη κριτική στη κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σκόπιμο αποκλεισμό ανώτατων δικαστικών λειτουργών από την ηγεσία της Δικαιοσύνης.

Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι στις 20 Φεβρουαρίου 2025 ο Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του είχε τονίσει ότι «πρέπει να αλλάξει ο τρόπος επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης που σήμερα εξαρτάται αποκλειστικά από την κυβέρνηση», αλλά «η Νέα Δημοκρατία ή η Ομάδα Αλήθειας (δεν θυμόμαστε ποια από τις δύο αλλά δεν έχει διαφορά) του είχε απαντήσει ότι είναι τάχα αδιάβαστος καθώς δεν ξέρει πως η κυβέρνηση με τον νόμο 5123/24 είχε φέρει αλλαγές στη Δικαιοσύνη σχετικά με τη συμμετοχή των Ολομελειών στην επιλογή ηγεσίας και ότι αυτή είναι δήθεν μια διάταξη-τομή για το κράτος δικαίου στη χώρα μας».

Όπως υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωσή του «η κυβέρνηση είπε ψέματα ….. Το ψέμα είναι αναγκαίο μέσο επιβίωσης για τη συγκεκριμένη κυβέρνηση που παράγει καθημερινά ποινικές δικογραφίες. Η είδηση είναι ότι μόλις πέντε μήνες αργότερα, επειδή οι δικαστές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου δεν ψήφισαν αυτούς που ήθελε η κυβέρνηση, απλά τους αγνόησε».

Προσθέτει ότι «άφησε έτσι εκτός νυμφώνος για τη θέση του Προέδρου τους πρώτους 5 σε ψήφους για να φτάσει στην 6η! Ενώ για τη θέση των Αντιπροέδρων αγνόησε τους πρώτους σε ψήφους, δικαστές εγνωσμένης αξίας και κύρους, μόνο και μόνο επειδή δεν πειθάρχησαν σε πρόσφατες σημαντικές υποθέσεις, όπως η περίπτωση του κ. Παναγιώτη Βενιζελέα, πρώτου σε ψήφους των δικαστών, που είχε βρεθεί στη μειοψηφία της απόφασης για τα funds των κόκκινων δανείων».

«Έτσι αντιλαμβάνεται η Νέα Δημοκρατία το κράτος δικαίου και φυσικά την αξιοκρατία. Η Παράταξή μας δεσμεύεται ότι βασική της προτεραιότητα θα είναι η πλήρης απεξάρτηση της επιλογής της ηγεσίας της Δικαιοσύνης από το Υπουργικό Συμβούλιο. Είναι κάτι που το θέλουν όλοι: Η κοινωνία, οι δικαστές, οι υγιείς πολιτικές δυνάμεις. Ο μόνος που δεν το θέλει είναι ο κ. Μητσοτάκης. Κάτι θα ξέρει», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE