Tuesday, February 24, 2026
10.6 C
Athens

Γεωργιάδης: Λάθος που δεν μήνυσα τον γιατρό – Προανήγγειλε νέα επίσκεψη στο νοσοκομείο της Νίκαιας

Νέα επίσκεψη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας προανήγγειλε ότι θα κάνει σε λίγες μέρες ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο των επεισοδίων που εξακολουθούν να προκαλούν πολιτική αντιπαράθεση, ενώ τόνισε πως ήταν λάθος του που δεν προχώρησε σε μήνυσε σε βάρος του γιατρού που συνελήφθη.

«Και αιμόφυρτος να ήμουν πάλι εγώ θα έφταιγα. Ένα λάθος έκανα, δεν προχώρησα σε μήνυση. Είπα εκεί πέρα να μην μείνουμε στο ατυχές περιστατικό με τον γιατρό και είπα “σας παρακαλώ πολύ’ στην αστυνομία, “θέλω να μην του καταθέσω μήνυση και να μην περάσει αυτόφωρο”» δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

«Κάποιοι δια της βίας με εμπόδισαν να μπω μέσα και πράγματι η αστυνομία με βοήθησε να μπορέσω να μπω μέσα», ανέφερε, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο ίδιος δεν κάλεσε την αστυνομία. Αυτό το αποφάσισε ο επικεφαλής της ΓΑΔΑ, είπε.

Ο υπουργός υποστήριξε ότι δεν ζήτησε τη σύλληψη του γιατρού. «Δεν μπορώ να διατάξω την αστυνομία, ούτε η αστυνομία έχει υποχρέωση να ακούει τις εντολές μου. Τον γιατρό τον συνέλαβαν οι αστυνομικοί, θα ρωτήσετε αυτούς γιατί τον συνέλαβαν», ανέφερε. Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, ο γιατρός τον χτύπησε στο πλάι, στο χέρι, κάτι που είδαν οι αστυνομικοί.

Επίσης, είπε ότι κατά τα επεισόδια τραυματίστηκε και ο αστυνομικός διευθυντής που ήταν στο σημείο.

Η ανάρτηση του γιατρού

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Ζιαζιάς αναδημοσίευσε το βίντεο από την στιγμή της σύγκρουσης των διαμαρτυρόμενων γιατρών με τα ΜΑΤ, αφού ο Υπουργός Υγείας δημοσίευσε καρέ με την υψωμένη γροθιά του γιατρού και αφού είχε προηγηθεί ένταση στον αέρα του MEGA.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ζιαζιάς το βράδυ του Σαββάτου (21/02) έγραψε:

«Οφείλω να ομολογήσω ότι ντρέπομαι. Ντρέπομαι γιατί ζω σε μια χώρα που έχει αυτόν για υπουργό υγείας. Επί ένα εικοσιτετράωρο ο Υπουργός Υγείας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μητσοτάκη διατείνεται ότι τον χτύπησα και τον έφτυσα. Τον προκάλεσα να δώσει αποδείξεις.

Και προσκόμισε σήμερα ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο όπου φαίνομαι να έχω υψωμένη γροθιά, τάχα ως απόδειξη ότι τον χτύπησα. Τον προκάλεσα να δώσει όλο το βίντεο στη δημοσιότητα. Δεν το έκανε προφανώς. To κάνω λοιπόν εγώ. Ορίστε λοιπόν το βίντεο και ακόμα περισσότερα βίντεο (στα σχόλια). Το βίντεο δείχνει εμένα με υψωμένη γροθιά που όμως δεν χτυπά κανέναν, αντίθετα το χέρι μου πηγαίνει προς τα πίσω και όχι μπροστά.
Έχω τη χειρότερη γνώμη για τον Άδωνη Γεωργιάδη. Ειλικρινά όμως δεν περίμενα ότι θα παραποιήσει βίντεο.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν είναι απλά ένας υπουργός. Είναι το κακέκτυπο του Τραμπισμού στη χώρα μας. Ανερυθρίαστα ψέματα, τερατολογίες, παραποιήσεις, συκοφαντίες, αντικομμουνιστικός οχετός, τσάμπα μαγκιές. Δεν νοιάζεται αν ισχυριστεί κάτι και την αμέσως επόμενη ώρα αποδειχτεί ότι είπε ψέματα. Ξέρει ότι απευθύνεται στα χειρότερα και πιο καθυστερημένα στρώματα της κοινωνικής ακροδεξιάς. Αυτό του αρκεί.

Δεν προβληματίστηκε καν από το ότι την ώρα που έλεγε ότι τον χτύπησα, πίσω του ακριβώς έπαιζε το βίντεο που αποδεικνύει ότι είναι συκοφάντης και απατεώνας του διαδικτύου.

Σε αντίθεση με τον κ. Γεωργιάδη που στηρίζει τον ισχυρισμό του σε παραποιημένο οπτικό υλικό, εγώ ισχυρίζομαι ότι ο υπουργός έχει καταγραφεί σε κάμερα να με προπηλακίζει ενώ είμαι πισθάγκωνα δεμένος με χειροπέδες, να διαπράττει ηθική αυτουργία σε απόπειρα κατάχρησης εξουσίας διατάσσοντας τα αστυνομικά όργανα να με συλλάβουν και φυσικά να με συκοφαντεί δυσφημίζοντάς με. Αν του έχει μείνει μια σταλιά φιλότιμο περιμένω να μου ζητήσει συγνώμη.

Αλήθεια όμως, τι πολίτευμα είναι αυτό στο οποίο η διαμαρτυρία ποινικοποιείται, οι συνδικαλιστικές διεκδικήσεις χαρακτηρίζονται «συμμορία» και ακόμα και η νόμιμη αυτοάμυνα διαμέσου της νομικής οδού απέναντι στον αυταρχισμό είναι καταδικασμένη να προσκρούσει στο βράχο της βουλευτικής ασυλίας;
Η επιχείρηση συνειδητής στοχοποίησης και συκοφάντησής μου, που γίνεται για να εκφοβιστούν και να πειθαρχήσουν στον παραλογισμό, τον αυταρχισμό και την ασυδοσία της κυβερνητικής εξουσίας οι υγειονομικοί που σηκώνουν κεφάλι, θα πέσει στο κενό.

ΥΓ. Δέχτηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από φίλους και συναδέλφους από την ώρα που ο Υπουργός με στοχοποίησε κόβοντας το στιγμιότυπο και παρουσιάζοντάς το ως κάτι άλλο από αυτό που είναι. Είπα από την πρώτη στιγμή ότι δεν έχω τίποτα να κρύψω, δεν έχω πει την παραμικρή ανακρίβεια, και ανάμεσα σε εμένα και στον υπουργό υπάρχει χάος σε ό,τι αφορά την ηθική, την αλήθεια και την εντιμότητα. Όσα είπαμε, ισχύουν όλα. Έχουμε απέναντί μας μια πολιτική μαφία που κατεδαφίζει τη δημόσια υγεία, στοχοποιώντας με χυδαίο τρόπο ανθρώπους. Το όπλο μας είναι η αλήθεια, το δίκιο, οι συλλογικοί μας αγώνες και η μαρτυρία των ασθενών μας. Δεν αξίζει στη χώρα μας να την κυβερνούν τέτοιας ποιότητας άνθρωποι».

ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη: Τα fake news είναι ενδεικτικά της πολιτικής του δειλίας

«Το άθλιο σόου που επιχείρησε να στήσει ο Α. Γεωργιάδης κατά την επίσκεψή του στο Νοσοκομείο της Νίκαιας, με αποκορύφωμα τη στοχοποίηση του γιατρού Δ. Ζιαζιά, κατέληξε σε φιάσκο και σε διασυρμό για τον κατ’ όνομα υπουργό Υγείας», ανέφερε σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όπως αποδείχτηκε από το σχετικό ρεπορτάζ του MEGA Channel και της δημοσιογράφου, Αν. Γιάμαλη, το βίντεο που ο ίδιος ισχυριζόταν ότι κατέχει με τον γιατρό να τον χτυπά, υπάρχει μόνο στην αρρωστημένη φαντασία του», σημειώνει και προσθέτει:

«Προβοκάτορας, ψεύτης και τραμπούκος ο ‘Αδωνις Γεωργιάδης. Να τον χαίρεται ο κ. Μητσοτάκης που τον όρισε πέρα από Υπουργό Υγείας και αντιπρόεδρο της ΝΔ. Τα fake news είναι ενδεικτικά της πολιτικής του δειλίας αλλά και της ακροδεξιάς του τοποθέτησης. Ευτυχώς που υπάρχουν τα video γιατί δεν ξέρουμε που θα έφταναν τα ψέματα της ακροδεξιάς προπαγάνδας».

«Και ένα ακόμα ερώτημα… Ως προς τι το παραλήρημα εντός του νοσοκομείου που είδαμε λίγη ώρα αργότερα από τον Γεωργιάδη να απειλεί και να υβρίζει τον ίδιο γιατρό που δεν τον άγγιξε στην είσοδο του νοσοκομείου;», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανάρτηση έκανε και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης γραμματέας της Νέας Αριστεράς, αναφέροντας:

«Ο Αδωνις Γεωργιάδης είναι από τις περιπτώσεις που όταν δηλώνει κάτι δημόσια, οι πιθανότητες αυτό να είναι ψέμα είναι μεγαλύτερες από ότι αυτό να είναι αλήθεια. Αυτό τείνει να γίνει κανόνας.

Το βράδυ της Πέμπτης, έβλεπα τον Υπουργό Υγείας στο Action να καταγγέλει τον γιατρό του Γενικού Κρατικού Δ. Ζιαζιά ότι προσπάθησε να τον χτυπήσει και ότι τον έφτυσε. Εκείνη την ώρα το μόνο που σκεφτόμουν όταν τον άκουγα ήταν «τι ψέμματα θα λέει πάλι».

Μετά έκανε ανάρτηση με μια φωτογραφία, όπου λέει ότι αποδεικνύει ότι τον χτύπησε ο γιατρός του Γενικού Κρατικού. Και όποιος βλέπει το βίντεο, συνειδητοποιεί ότι ο γιατρός δεν χτυπάει τον Α. Γεωργιάδη και ούτε καν κάνει απόπειρα να τον χτυπήσει.

Αυτά είναι λεπτομέρειες για έναν άνθρωπο που θεωρεί ότι μπορεί να μετατρέψει ένα ψέμα σε αλήθεια, επιμένοντας πεισματικά και φωνάζοντας δυνατά. Αυτή είναι η συνταγή των ακροδεξιών: ψέμα μέχρι τελικής πτώσης και επιμονή μέχρι τέλους ότι είναι αλήθεια, με απειλές και φωνές.

Ο Υπουργός Υγείας, εκτός από υπουργός των κλινικαρχών και της ιδιωτικής υγείας είναι ένας πατενταρισμένος προβοκάτορας. Ο,τι κάνει τις τελευταίες βδομαδες το κάνει για να προκαλέσει εμφανώς.

Ειναι ντροπή για την χώρα μας να έχει τέτοιο Υπουργό, πόσο δε μάλλον επιφορτισμένο με το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο της Υγείας. Θα έπρεπε ήδη να έχει αποπεμφθεί».

Hot this week

Goldman Sachs: Υποβαθμίζει την Εθνική σε «ουδέτερη» — η αποτίμηση «προεξοφλεί» τα πλεονεκτήματά της

Η Goldman Sachs προχωρά σε εκτεταμένη αναθεώρηση της εικόνας...

Alpha Bank για τουρισμό: Ιστορικά υψηλές οι επιδόσεις της Ελλάδας, θετικές οι ενδείξεις για το 2026

Έτος ορόσημο για τον τουρισμό παγκοσμίως αποτέλεσε το 2025, με τις διεθνείς ταξιδιωτικές αφίξεις να ανέρχονται σε αξία σε 1,52 δισ. ευρώ, σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τα προ της πανδημίας επίπεδα κατά περίπου 4%. Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο δελτίο οικονομικών εξελίξεων του Economic Research της Alpha Bank με

ΕΚΤ: Το ψηφιακό ευρώ θα κοστίσει στις τράπεζες της ΕΕ 4-6 δισ. ευρώ σε βάθος τετραετίας

Η εισαγωγή του ψηφιακού ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει στις ευρωπαϊκές τράπεζες μεταξύ 4 και 6 δισ. ευρώ (4,7–7,1 δισ. δολάρια) σε βάθος τετραετίας, δήλωσε την Πέμπτη ανώτερο στέλεχος της European Central Bank. Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Piero Cipollone, ανέφερε επίσης ότι το νέο ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας — το οποίο

Εθνική Τράπεζα: «Κόλπο» με έξτρα χρεώσεις από «μετατροπή» λογαριασμών

Η Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ. έχει λάβει δεκάδες καταγγελίες από καταναλωτές σχετικά με επιστολή της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΤΕ), με την οποία ενημερώνει τους πελάτες της – καταθέτες, ότι θα προβεί αυτόματα σε μετατροπή των τραπεζικών τους λογαριασμών από “απλού ταμιευτήριου/απλού τρεχούμενου” σε “λογαριασμό προνομίων” με μηνιαία χρέωση 0,80 ευρώ για την εξασφάλιση μειωμένου κόστους σε ορισμένες

Η κρουαζιέρα περνά σε νέα εποχή – Πράσινες επενδύσεις, mega-πλοία και η Ελλάδα στον πυρήνα της Μεσογείου

Ο παγκόσμιος τομέας της κρουαζιέρας έχει αρχίζει να εισέρχεται πλέον σε μια περίοδο διαρθρωτικής, μακροπρόθεσμης και βιώσιμης ανάπτυξης. Αυτό σημαίνει νέες επενδύσεις με νέες τεχνολογίες σε κρουαζιερόπλοια, μείωση εκπομπών καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών και ουσιαστικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες Στο επίκεντρο αυτής της δυναμικής βρίσκεται η στρατηγική επέκταση της MSC Cruises, η οποία ανακοίνωσε

Ελένη Γλύκατζη – Αρβελέρ: Ο επικήδειος που εκφώνησε ο Κωνσταντίνος Τασούλας – «Είχε διαγράψει από το λεξιλόγιό της τη λέξη «αδύνατον»

Συγκινητικός ήταν ο επικήδειος που εκφώνησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας, στην κηδεία της Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ. «Η Αρβελέρ έγινε μια από τις πιο αναγνωρισμένες προσωπικότητες στις Κλασικές Σπουδές διεθνώς γιατί απέδειξε ότι το Βυζάντιο βρίσκεται στην καρδιά της Δύσης» σημείωσε μεταξύ άλλων. Ολόκληρος ο επικήδειος που εκφώνησε ο Κωσταντίνος Τασούλας Η Ελένη

O Νετανιάχου δηλώνει ότι η συμφωνία των ΗΠΑ με το Ιράν προϋποθέτει τη διάλυση των υποδομών εμπλουτισμό ουρανίου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι οποιαδήποτε συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν θα πρέπει να περιλαμβάνει την "καταστροφή" της ικανότητας εμπλουτισμού ουρανίου της Ισλαμικής Δημοκρατίας. "Η πρώτη προϋπόθεση" για μια συμφωνία "είναι ότι όλο το εμπλουτισμένο υλικό πρέπει να φύγει από το Ιράν", δήλωσε ο Νετανιάχου, αναφερόμενος στη συνάντησή του

Τραπεζικές μετοχές: Από την ανάκαμψη σε «κανονική ευρωπαϊκή αποτίμηση» — Τι περιμένουν οι αναλυτές

Ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος εισέρχεται σε μια νέα φάση....

Ευρωπαϊκές εταιρείες: Μπούμερανγκ αντί ανακούφισης η ακύρωση των δασμών Τραμπ από το Ανώτατο Δικαστήριο

Από τους Ευρωπαίους οινοπαραγωγούς μέχρι τις εταιρείες χημικών προϊόντων και ποτοποιούς στην Ευρώπη, η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ να ακυρώσει μεγάλο μέρος των δασμών του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έρχεται ως μια απρόσμενη, δυσάρεστη ανατροπή. Και μια ακόμη πιο αβέβαιη προοπτική στο εμπόριο. Σε μια απόφαση με επιρροές στην παγκόσμια οικονομία, το Ανώτατο Δικαστήριο

Στο νοσοκομείο για επέμβαση stent ο Σταύρος Παπασταύρου

23:12, Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2026 πολιτική Στο νοσοκομείο εισήχθη ο Σταύρος Παπασταύρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα υποβληθεί σε επέμβαση για την τοποθέτηση stent. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική καρδιολογική διαδικασία. Ο Σταύρος Παπασταύρου είναι σε καλή κατάσταση και η υγεία του δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο υπουργός το τελευταίο χρονικό

Related Articles

Popular Categories

READ MORE

Translate »