Saturday, June 7, 2025
32.8 C
Athens

Alpha Bank: Κορυφαίες διακρίσεις για Β. Ψάλτη, Λ. Παπαγαρυφάλλου στην έρευνα της Extel

Την κορυφαία διάκριση έλαβαν ο CEO του Ομίλου Alpha Bank Βασίλης Ψάλτης, ο Deputy CEO Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου και οι ομάδες ESG και IR της Τράπεζας στις 6 από τις 7 κατηγορίες της Emerging EMEA που αφορούν στον χρηματοοικονομικό κλάδο σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του διεθνώς αναγνωρισμένου οργανισμού Extel (πρώην Institutional Investor Research).

Συγκεκριμένα, ύστερα από ψηφοφορία μεταξύ 2.702 υποψηφίων από 1.338 επιχειρήσεις από τις αναπτυσσόμενες οικονομίες Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, διακρίθηκαν:

– Ο CEO του Ομίλου, Βασίλης Ψάλτης ως ο κορυφαίος CEO τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Emerging EMEA στον χρηματοοικονομικό κλάδο για το όραμά του, τη στρατηγική του αλλά και την ικανότητά του να μετουσιώνει τη στρατηγική αυτή σε απτά αποτελέσματα.

– Ο Deputy CEO του Ομίλου, Λάζαρος Παπαγαρυφάλλου για την προηγούμενη ιδιότητά του ως CFO, αναδεικνύοντάς τον κορυφαίο CFO τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Emerging EMEA στον χρηματοοικονομικό κλάδο για τη στρατηγική που ακολουθεί, τη στοχευμένη τοποθέτηση κεφαλαίων καθώς και για τη διαφάνεια και τις επικοινωνιακές δεξιότητες που τον διακρίνουν.

– Ο Investor Relations Director του Ομίλου, Ιάσων Κεπαπτσόγλου ως ο κορυφαίος IR Professional για την αποτελεσματικότητά του στην επικοινωνία με την επενδυτική κοινότητα καθώς και τη διαφάνεια και την ποιότητα των πληροφορίων τις οποίες μοιράζεται με τα ενδιαφερόμενα μέρη.
– Η ομάδα Investor Relations με 3 κορυφαίες διακρίσεις στον χρηματοοικονομικό κλάδο της Emerging EMEA:

  • Ως Best IR Team
  • Ως Best IR Program αλλά και
  • Ως Best Analyst/Investor Event για την προετοιμασία, την υλοποίηση και την επικοινωνία σε αναλυτές και επενδυτές του Investor Day που πραγματοποίησε η Τράπεζα τον Ιούνιο του 2023.

– Η ομάδα ESG ως Best ESG Program για τη νέα Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης που τέθηκε σε ισχύ το 2023 και την έμφαση του Ομίλου, στη βιωσιμότητα, και τα υψηλά επίπεδα εταιρικής διακυβέρνησης

Οι διακρίσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν, αφενός, τα σημαντικά ορόσημα που πέτυχε η Τράπεζα το 2023 και, αφετέρου, την επιτυχημένη στρατηγική που ακολουθεί τόσο για τη δημιουργία αξίας όσο και σε επίπεδο βιωσιμότητας, καθώς και τη διαφάνεια με την οποία χειρίζεται τις σχέσεις της με την επενδυτική κοινότητα και τους αναλυτές, σημειώνει στην ανακοίνωσή της η Alpha Bank.

Ο CEO του Ομίλου κ. Ψάλτης δήλωσε σχετικά: «Οι κορυφαίες διακρίσεις που λάβαμε ως Alpha Bank από έναν διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό, όπως είναι η Extel, αναδεικνύουν τα εξαιρετικά επιτεύγματα της Alpha Bank το 2023, εδραιώνοντας τη θέση μας στην πρωτοπορία του χρηματοοικονομικού κλάδου σε όλη την περιοχή Emerging ΕΜΕΑ. Σημαντικά ορόσημα, όπως η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, η σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με την UniCredit και η επιστροφή αξίας στους Μετόχους μας για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση, κατέστησαν δυνατά χάρη στην εμπιστοσύνη των επενδυτών και την ακούραστη αφοσίωση και προσήλωση των εργαζομένων μας. Οι διακρίσεις αυτές υπογραμμίζουν τη συλλογική αποφασιστικότητα και δέσμευση στην υλοποίηση της στρατηγικής μας και, παράλληλα, μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε το ταξίδι μετασχηματισμού μας ως μία από τις κορυφαίες τράπεζες της Ευρώπης».

Η Extel (πρώην Institutional Investor) είναι μια διεθνούς φήμης εταιρεία και εκδοτικός οίκος που παρέχει πληροφορίες στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Εδώ και τρεις δεκαετίες οι έρευνες της Extel έχουν καθιερωθεί στην επενδυτική κοινότητα ως η σημαντικότερη αναγνώριση για στελέχη και επιχειρήσεις. Η ανάδειξη των νικητών της έρευνας γίνεται με βάση την ετήσια έρευνα για τις ανεπτυγμένες και αναδυόμενες χώρες.

Φέτος, στην έρευνα συμμετείχαν με την ψήφο τους 2.170 στελέχη από 1.068 εταιρείες παγκοσμίως, αξιολογώντας το τμήμα Investor Relations και τις διοικητικές ομάδες χρησιμοποιώντας μετρήσεις απόδοσης όπως η αξιοπιστία CEO, η κατανομή κεφαλαίου CFO, η ποιότητα των συναντήσεων IR, η διαφάνεια των οικονομικών γνωστοποιήσεων, η ποιότητα των εκδηλώσεων επενδυτών, οι μετρήσεις ουσιαστικότητας στο ESG και η διαφοροποίηση και η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE