Wednesday, March 12, 2025
17.9 C
Athens

Alpha Bank: Αποκλειστικός σύμβουλος της Helleniq Energy στην πώληση του 35% της ΔΕΠΑ Εμπορίας

Η Alpha Bank ενήργησε ως αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Helleniq Energy στην συναλλαγή πώλησης του 35% των μετοχών της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

Η συναλλαγή αφορά την πώληση στο ΤΑΙΠΕΔ του 35% του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Εμπορίας που κατείχε η Helleniq Energy , με το αρχικό τίμημα να ανέρχεται σε 208 εκατ. Ευρώ.

Η συμφωνία αποβλέπει στην απόκτηση πλήρους ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ και ευελιξίας κινήσεων για τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, παράλληλα με την απεμπλοκή της Helleniq Energy από μια συμμετοχή, η οποία είναι ευθέως ανταγωνιστική με άλλες δραστηριότητες του ομίλου.

Η Alpha Bank συμβούλευσε την Helleniq Energy από την εκκίνηση της διαδικασίας πώλησης της ΔΕΠΑ Εμπορίας από το ΤΑΙΠΕΔ το 2020, έως και την πώληση του μεριδίου 35% της Helleniq Energy στο ΤΑΙΠΕΔ το Δεκέμβριο του 2024, μια συναλλαγή ορόσημο για την Helleniq Energy που εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής της για εξορθολογισμό και βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου της στους τομείς της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της τράπεζας, η Alpha Bank έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στις σημαντικότερες συναλλαγές του κλάδου του φυσικού αερίου στην Ελλάδα, είτε αφορούν σε συναλλαγές αποκρατικοποιήσεων είτε κινήσεις αναδιάρθρωσης των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο.

Ειδικότερα, το 2018, διετέλεσε χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΔΕΠΑ στο πλαίσιο του εταιρικού της μετασχηματισμού με την απόκτηση του 49% της ΕΠΑ Αττικής και της ΕΔΑ Αττικής από τη Shell BV και την παράλληλη πώληση του 51% της Zenith στην Eni Gas e Luce.

Την ίδια χρονιά, η Τράπεζα διετέλεσε σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στην πώληση του 66% των μετοχών της ΔΕΣΦΑ στην Senfluga, ενώ το 2022, διετέλεσε αποκλειστικός σύμβουλος της Helleniq Energy στην πώληση του 35% του μετοχικού της μεριδίου στη ΔΕΠΑ Υποδομών στην Italgas.

Η Alpha Bank, με σταθερό γνώμονα τον Σκοπό της να «Στηρίζει την πρόοδο στη ζωή και την επιχειρηματικότητα για ένα καλύτερο αύριο» και ως αξιόπιστος εταίρος των ελληνικών επιχειρήσεων, συνεχίζει να πρωταγωνιστεί στον κλάδο της Ενέργειας, υλοποιώντας υψηλής ποιότητας και δυναμικής, συναλλαγές που δημιουργούν αξία για τους Πελάτες της και προάγουν τις αναπτυξιακές τους προοπτικές.

Hot this week

Ήπια άνοδος στην Wall Street- Οδεύει προς νέα κερδοφόρα εβδομάδα

Με ήπιες μεταβολές και μεικτά πρόσημα κινείται την Παρασκευή (11/10) η Wall Street, μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. Στο άνοιγμα της συνεδρίασης, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,58% φτάνοντας τις 42.701,45 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,23% στις 5.803,69 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει ήπια άνοδο 0,10% στις 18.302,20 μονάδες. Οι βασικοί δείκτες κινούνται με μεικτά

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Southrock: «Πράσινη» πιστοποίηση EDGE για τα οικιστικά έργα στη Μύκονο

Τη διεθνή πιστοποίηση EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) από τoν ανεξάρτητο φορέα Green Business Certification Inc. (GBCI) απέκτησε η Southrock Asset Management για τα πολυτελή οικιστικά της έργα στις περιοχές Άγιος Ιωάννης και Φωκός στη Μύκονο. Σύμφωνα μάλιστα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για την πρώτη φορά που αντίστοιχα έργα στην Ελλάδα λαμβάνουν αυτή

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στον επόμενο τόνο η μετοχή θα γράφει τα 20 ευρώ

Κάποιος να αλλάξει την μπαταρία στο ακουστικό της αγοράς γιατί δεν άκουγε που δεν άκουγε τελευταία τα θετικά νέα των εταιρειών, τώρα έχει κουφαθεί τελείως. Ό,τι και να πλησιάσεις να της πεις στο αυτί, ό,τι και αν της φωνάξεις, ακόμα και μπόμπα από ένα μεγάλο επενδυτικό deal να της πετάξεις δίπλα της, αυτή στην κοσμάρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE