18.9 C
Athens
December 2, 2023
Image default
RED LOANS

Alpha Bank – UniCredit : Το deal της 20ετίας

Όσο και αν κάποιοι προσπαθούν εναγωνίως να βρουν το διακόπτη για να τον κατεβάσουν  σβήνοντας  τα φώτα πάνω  από το κορυφαίο deal της τελευταίας 20ετίας στο τραπεζικό κλάδο ΔΕΝ  θα το καταφέρουν γιατί πολύ απλά  η στρατηγική αυτή συνεργασία της Alpha Bank (ΑΛΦΑ) με έναν από τους μεγαλύτερους τραπεζικούς ομίλους παγκοσμίως την UniCredit είναι… αυτόφωτη.

Ο ισχυρότατος αυτός ψήφος εμπιστοσύνης που δίνει η UniCredit όχι μόνο στην Alpha Bank και το τραπεζικό γίγνεσθαι της χώρας αλλά και στην ίδια την Ελλάδα είναι η μεγάλη απόδειξη για αυτό που φωνάζουμε ότι  έρχεται στο βάθος. Το έχουμε τονίσει επανειλημμένως άλλωστε,  ότι όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τα μάτια των επενδυτών προκαλώντας έναν «περίεργο» αποπροσανατολισμό,  η Ελλάδα, είτε τους αρέσει είτε όχι,  έχει μπει για τα καλά μετά από πάρα πολλά χρόνια στο στόχαστρο επενδυτών μαμούθ.

Οι κινήσεις οι οποίες ετοιμάζονται για τη συνέχεια είναι τόσο ισχυρές που πραγματικά  θα αφήσουν εποχή. Μάλιστα είναι πολύ πιθανόν το deal της UniCredit με την Alpha Bank να αποτελεί απλά το κερασάκι στην επενδυτική τούρτα που καταφθάνει.

Όμως, για να το ξεκαθαρίζουμε, το νέο επενδυτικό περιβάλλον που χτίζεται γύρω από την αναπτυξιακή πορεία της χώρας  δεν απευθύνεται στους γρήγορους και κοντόφθαλμους επενδυτές που ψάχνουν να πάνε ταμείο την επόμενη εβδομάδα, μέρα ή ώρα. Απευθύνεται κυρίως  στους μεσομακροπρόθεσμους που θέλουν να δουν όλο το έργο έως το 2026. Μετά βλέπουμε.

Πέρα τώρα από τα θεμελιώδη στοιχεία της Alpha, που αναμένεται να πάρουν την ανιούσα με τις νέες συνέργειες  τόσο στη Ρουμανία όπου θα δημιουργηθεί η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα από τη συγχώνευση των θυγατρικών των δύο τραπεζών όσο και στην Ελλάδα με την εμπορική συνεργασία στα προϊόντα διαχείρισης χαρτοφυλακίου μέσω της AlphaLife  έχουμε εντοπίσει διαγραμματικά  και ένα άλλο πολύ ενδιαφέρον τεχνικό στόρι που μπορεί να αποφέρει στη μετοχή μια ποσοστιαία άνοδο άνω του +20%.

Στη διεβδομαδιαία τεχνική ανάλυση της μετοχής είχαμε τονίσει σε προηγούμενη ανάλυση την ύπαρξη του πλαγιοκαθοδικού καναλιού “C”,  όπου αν διασπαστεί ανοδικά μπορεί να δώσει μεσοπρόθεσμα το ύψος του που βγάζει πάνω από τα υψηλά που είχε γράψει τον περασμένο Ιούλιο στα 1,682 ευρώ. Προσέξτε όμως γιατί ναι μεν μιλάμε για μια άνοδο της τάξεως του +20% από τα 1,40 ευρώ που συναλλάσσεται η μετοχή αλλά το καλύτερο θα έρθει μετά με την ανοδική απόδραση πάνω από το 1,70 καθώς μπορεί να  ανοίξει διάπλατα το δρόμο για τα 2 με 2,20 ευρώ. Σημείο κλειδί σε αυτό το ανοδικό σενάριο είναι η τμήση και η ταυτόχρονη δημιουργία βάσης αγοραστών στην περιοχή των 1,40 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

October 25, 2023

Related posts

Χρηματιστήριο: Σε αρχική φάση αυτόνομης πορείας

banks

Οι κερδοσκόποι βγήκαν πάλι παγανιά

banks

Γενικός Δείκτης: Ψάχνει τον ανοδικό σύμμαχο

banks

Το ξέρετε ότι είστε προγραμματισμένοι να είστε φτωχοί;

banks

Τεχνολογικός πειρασμός

banks

Το “bet” και η υστέρηση των τραπεζικών μετοχών

banks