9.4 C
Athens
March 30, 2023
Image default
WORLD

Credit Suisse: “Αγκάθι” στις διαπραγματεύσεις με UBS η επενδυτική τραπεζική της

Οι μονάδες επενδυτικής τραπεζικής και trading της Credit Suisse αποτελούν το βασικό σημείο στο οποίο έχουν “κολλήσει” οι συνομιλίες για την εξαγορά της από την ανταγωνιστική ελβετική τράπεζα UBS, σύμφωνα με άτομα που έχουν γνώση του θέματος τα οποία επικαλείται το Bloomberg.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου, η UBS ανησυχεί για τους κινδύνους στον ισολογισμό της Credit που απορρέουν από τις δραστηριότητες της επενδυτικής τραπεζικής της, η οποία έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μία σειρά απωλειών και σκανδάλων τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα, ανησυχεί κυρίως για τη μοχλευμένη χρηματοδότηση, η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο των ρυθμιστικών αρχών τους τελευταίους μήνες, ανέφεραν οι πηγές.

Η UBS αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι επί του ρεπορτάζ σε σχετικό αίτημα του Bloomberg.

Υπενθυμίζεται ότι η UBS εξετάζει το ενδεχόμενο εξαγοράς του συνόλου της Credit Suisse ή μέρους των δραστηριοτήτων της, σε ένα deal που προωθούν οι ελβετικές ρυθμιστικές αρχές και το οποίο θα βάλει τέλος στην πορεία κατάρρευσης του μικρότερου αντιπάλου της, που προκάλεσε έντονους τριγμούς σε όλο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα αυτή την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι επενδυτές ξεφορτώθηκαν πανικόβλητοι μετοχές και ομόλογα της Credit Suisse στον απόηχο της κατάρρευσης περιφερειακών τραπεζών στις ΗΠΑ, που ξεκίνησε με την πτώση της Silicon Valley Bank. 

Ένα “σωσίβιο” ρευστότητας από την ελβετική κεντρική τράπεζα εντός της εβδομάδας σταμάτησε προσωρινά την πτώση της μετοχής της Credit, ωστόσο οι πιέσεις επανήλθαν άμεσα και είναι ορατός ο κίνδυνος να την εγκαταλείψουν μαζικά οι πελάτες ή και οι συνεργάτες της.

Σημειώνεται ότι όπως είχε μεταδώσει νωρίτερα το Bloomberg, η UBS αναζητά κάποιο στήριγμα από την ελβετική κυβέρνηση σε ενδεχόμενη συμφωνία με την Credit Suisse. Συγκεκριμένα, η UBS συζητά σενάρια στα οποία η κυβέρνηση θα αναλάμβανε ορισμένα νομικά έξοδα ή άλλες απώλειες σε οποιαδήποτε συμφωνία.

Μια συγχώνευση μεταξύ των δύο ελβετικών τραπεζικών κολοσσών, των οποίων τα κεντρικά γραφεία αντικρίζουν το ένα το άλλο στην κεντρική πλατεία Paradeplatz της Ζυρίχης, θα ήταν ένα ιστορικό γεγονός για τη χώρα και την παγκόσμια οικονομία. 

Σε κάθε περίπτωση, ο στόχος είναι η ανακοίνωση μιας συμφωνίας μεταξύ των δύο τραπεζών το αργότερο μέχρι την Κυριακή το βράδυ, σύμφωνα με άτομο που γνωρίζει το θέμα, το οποίο ζήτησε επίσης να μην κατονομαστεί. Η κατάσταση πάντως παραμένει ρευστή και μπορεί να αλλάξει.

Related posts

Γαλλία: Η κυβέρνηση μπορεί να επιτρέψει την είσοδο σε σεισμοπαθείς που έχουν συγγενή ο οποίος διαμένει νόμιμα στη χώρα

banks

Βρετανία: Ο Σούνακ θέλει να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών

banks

Όλ. Σολτς: Δύσκολο να υπάρξει ξεκάθαρη κοινή δήλωση της G20 για τον πόλεμο στην Ουκρανία

banks

Bloomberg: Ο Πάουελ αναμένεται να δώσει σήμα για επιβράδυνση των αυξήσεων των επιτοκίων

banks

Ιταλία: Άνδρας πυροβόλησε κατά τη διάρκεια συνέλευσης πολυκατοικίας στη Ρώμη – Tέσσερις νεκροί

banks

Ισραήλ: Τρεις ένοπλοι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στην Ναμπλούς

banks