Thursday, May 8, 2025
27.4 C
Athens

Eurobank: Πράσινο φως στο squeeze out για τις μειοψηφίες στην Ελληνική Τράπεζα

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης ημερομηνίας 29 Απριλίου 2025, η Τράπεζα Eurobank Α.Ε. (η “Προτείνουσα”), θυγατρική της Eurobank Ergasias Υπηρεσιών και Συμμετοχών Α.Ε., ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι στις 5 Μαΐου 2025 η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κύπρου ενέκρινε το αίτημα της Προτείνουσας για εξάσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Hellenic Bank Public Company Limited (η “Υπό Εξαγορά Εταιρεία”, “Hellenic Bank”), σύμφωνα με το άρθρο 36(5) του περί Δημοσίων Προτάσεων Εξαγοράς Νόμου του 2007 έως 2022 (ο “Νόμος”).

Η Προτείνουσα κατέχει άμεσα 404.525.263 μετοχές που αντιπροσωπεύουν το 97,994% του συνολικού εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Hellenic Bank. Η εξάσκηση του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) αφορά τις εναπομείνασες 8.279.967 μετοχές της Hellenic Bank που αντιπροσωπεύουν το 2,006% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της Υπό Εξαγορά Εταιρείας.

Το αντάλλαγμα που θα προσφερθεί στους κατόχους μετοχών της Hellenic Bank με τη διαδικασία του Δικαιώματος Εξαγοράς (Squeeze Out) θα είναι €4,843 ανά μετοχή πληρωτέο σε μετρητά, το οποίο είναι ίσο με την προσφερθείσα αντιπαροχή κατά τη διαδικασία της Δημόσιας Πρότασης.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36(5) του Νόμου, η Προτείνουσα θα ενημερώσει γραπτώς τους επηρεαζόμενους μετόχους της Υπό Εξαγορά Εταιρείας, θα καταβάλει άμεσα στους εν λόγω μετόχους το συνολικό ποσό του προσφερόμενου ανταλλάγματος και θα προβεί στις σχετικές ενέργειες για τη μεταβίβαση των μετοχών της Υπό Εξαγορά Εταιρείας επ’ ονόματί της.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE