Monday, July 14, 2025
27.1 C
Athens

Jan Karas (ΟΠΑΠ): Ετος ανάπτυξης το 2025 μετά την περσινή χρονιά-ρεκόρ

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκλήρωσε ο ΟΠΑΠ τη χρήση του 2024, μια χρονιά-ορόσημο, καθώς ξεπεράστηκαν διάφορα ρεκόρ επιδόσεων, τόσο σε επίπεδο τριμήνου, όσο και σε επίπεδο συνολικών εσόδων, όπως σημείωσε η Διοίκηση της εταιρείας, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων σε αναλυτές.

Ειδικότερα, το δ’ τρίμηνο του 2024 ήταν το καλύτερο τρίμηνο ιστορικά για τον ΟΠAΠ. Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ανήλθαν στα €647,8 εκατ. (+11,5% ετησίως), τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €245,1 εκατ. (+16,6% ετησίως), ενώ τα καθαρά κέρδη έφτασαν στα €133,7 εκατ. (+32,9% ετησίως). Για το σύνολο του έτους, τα GGR διαμορφώθηκαν στα €2.296,2 εκατ. (+10% ετησίως), τα EBITDA ανήλθαν στα €832 εκατ. (+14% ετησίως) και τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε €485,8 εκατ. (+19% ετησίως).

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΠΑΠ προτείνει στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων τη διανομή μιας ισχυρής συνολικής ανταμοιβής προς τους μετόχους, ύψους €1,40 ανά μετοχή.

Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται, το ήδη καταβληθέν προμέρισμα του €0,60 ανά μετοχή, υπόλοιπο μερίσματος ύψους €0,80 ανά μετοχή για το 2024. Σημειώνεται, επίσης, ότι η εταιρεία ολοκλήρωσε στα τέλη του 2024 το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ύψους €150 εκατ., μέσω του οποίου δημιουργείται επιπλέον αξία για τους μετόχους της.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΠAΠ, Jan Karas, οι ισχυρές επιδόσεις στους τομείς του αθλητικού στοιχηματισμού και των iGaming προϊόντων, το μεγαλύτερο τζακ ποτ στην ιστορία του ΤΖΟΚΕΡ, η προσθήκη του Eurojackpot και η αυξανόμενη δυναμική της iLottery πλατφόρμας Opaponline.gr ήταν οι κύριοι μοχλοί ανάπτυξης για τον ΟΠAΠ κατά το 2024.

Επιπλέον, σημείωσε ότι ο ΟΠΑΠ αναμένει ότι και το 2025 θα είναι έτος ανάπτυξης, χάρη στην ολοκληρωμένη εμπορική στρατηγική του και τη συνεπή υλοποίηση της επιχειρηματικής στρατηγικής Fast Forward.

Οι σημαντικότερες εξελίξεις του 2024 για τον ΟΠAΠ

Σύμφωνα με τον κύριο Karas, το 2024 ήταν μια ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά, καθώς η εταιρεία επαναβεβαίωσε την εστίασή της στην παροχή ξεχωριστών εμπειριών στους πελάτες της, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι, ενώ ταυτόχρονα επέκτεινε περαιτέρω το αποτύπωμα του brand της.

Επίσης, ο κύριος Karas στάθηκε στις επιτυχημένες πρωτοβουλίες κατά τη διάρκεια του Euro 2024, οι οποίες προσέλκυσαν πελάτες αθλητικού στοιχήματος σε επίπεδα ρεκόρ, τόσο στο retail, όσο και στο online κανάλι. Παράλληλα, το επιτυχημένο λανσάρισμα του Eurojackpot προσέλκυσε μεγάλο αριθμό πελατών στο δίκτυο καταστημάτων ΟΠΑΠ, γεγονός που αναδεικνύει την ελκυστικότητα του παιχνιδιού.

Όσον αφορά στις Online δραστηριότητες, η καινοτόμος πλατφόρμα loyalty που αξιοποιήθηκε κατά το 2024 οδήγησε σε ιδιαίτερα αυξημένα επίπεδα αλληλεπίδρασης με τους πελάτες και σε ενίσχυση της παικτικής δραστηριότητας. Επιπλέον, η αναβάθμιση της iLottery πλατφόρμας Opaponline.gr με νέα χαρακτηριστικά και προτάσεις για τους πελάτες, όπως τα Free2Play παιχνίδια, οδήγησε σε πολύ σημαντική αύξηση εσόδων σε ετήσια βάση.

Οι επενδύσεις για την περαιτέρω εξέλιξη του δικτύου της εταιρείας συνεχίζονται δυναμικά και αποτελούν κορυφαία προτεραιότητα. Με την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών, mobile εφαρμογών και εξελιγμένων οπτικοακουστικών συστημάτων, αναβαθμίζεται η εμπειρία των πελατών, ενώ οι πράκτορες της εταιρείας έχουν στη διάθεση τους σημαντικά εργαλεία για την επιτυχία τους.

Χαρακτηριστικά, κατά το 2024, σημαντικό μέρος των εσόδων των καταστημάτων ΟΠΑΠ προήλθε από την παικτική δραστηριότητα μέσω ψηφιακών προϊόντων, δηλαδή την εφαρμογή OPAP Store App και τα τερματικά αυτόνομης εξυπηρέτησης (SSBTs), που προσφέρουν προσωποποιημένες εμπειρίες παιχνιδιού. Επιπλέον, η αξιοποίηση αυτών των προϊόντων συνέβαλε και εξακολουθεί να συμβάλει στην αύξηση της αλληλεπίδρασης με τους πελάτες.

Όπως τόνισε η Διοίκηση του ΟΠAΠ, τα επόμενα χρόνια, η εταιρεία θα προχωρήσει σε σημαντικές τεχνολογικές επενδύσεις τόσο στα καταστήματα ΟΠΑΠ, όσο και στα καταστήματα PLAY, με απώτερο στόχο την παροχή μιας αναβαθμισμένης ψηφιακής εμπειρίας διασκέδασης στους πελάτες της.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζεται η δυναμική ανανέωση του «στόλου» των VLTs. Μέχρι σήμερα, έχουν εγκατασταθεί 13.000 νέα, υπερσύγχρονα παιγνιομηχανήματα, ενώ το 2025 σχεδιάζεται η αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος, που θα προσφέρει τη δυνατότητα ανάπτυξης ακόμη πιο εξελιγμένων προτάσεων προς τους πελάτες.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE