Monday, April 28, 2025
16.3 C
Athens

MDR: Στενά συνδεδεμένοι οι ακροδεξιοί χώροι Γερμανίας – Αυστρίας

H φερόμενη ως τρομοκρατική οργάνωση “Σάξονες Αυτονομιστές” διατηρεί στενές σχέσεις με την ακροδεξιά σκηνή της Αυστρίας και συγκεκριμένα με σεσημασμένο νεοναζί, σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου MDR.

Όπως μετέδωσε το MDR, ο Γιεργκ Ζ., ο οποίος, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία, θεωρείται αρχηγός της οργάνωσης “Σάξονες Αυτονομιστές” πιστεύεται ότι πούλησε έναν σιγαστήρα σε αυστριακό ειδικό στα εκρηκτικά, ο οποίος ανήκει στον ακροδεξιό κύκλο, ενώ εργαζόταν στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας.

Σε έρευνα των MDR, Der Spiegel και Der Standard διαπιστώθηκε ότι οι διασυνδέσεις των ακροδεξιών σκηνών των δύο χωρών είναι πολύ πιο στενές από ό,τι ήταν έως τώρα γνωστό. Στα αρχεία που αποκάλυψε η ερευνητική ομάδα επισημαίνεται συνάντηση του Γιεργκ Ζ και του αδερφού του Γιερν Ζ. με τον αυστριακό νεοναζί Γκότφριντ Κούσελ, στην Βιέννη τον Αύγουστο του 2023. Στην συνάντηση συμμετείχαν η σύντροφος του Γιεργκ Ζ, ο ανήλικος τότε αδερφός του και η μητέρα τους. Αυστριακοί πράκτορες είχαν μάλιστα παρακολουθήσει την εν λόγω συνάντηση, αλλά δεν κατάφεραν να εξακριβώσουν το περιεχόμενό της, επισημαίνεται.

Ο Γκότφριντ Κούσελ ίδρυσε την δεκαετία του ’80 την οργάνωση “Πιστή στους Πολίτες Εξωκοινοβουλευτική Αντιπολίτευση” (VAPO), η οποία αυτοπροσδιοριζόταν ως “κοινότητα μάχης”. Ο ίδιος φυλακίστηκε δύο φορές για “επαναδραστηριοποίηση εθνικοσοσιαλισμού” και μετά την αποφυλάκισή του, το 1999, εγκαταστάθηκε στην Λειψία.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος τον περιγράφει ως “σύνδεσμο μεταξύ της γερμανικής και της αυστριακής ακροδεξιάς σκηνής”. Ο δικηγόρος του πάντως περιέγραψε ως “ιδιωτικής φύσης” την συνάντηση στην Βιέννη και διέψευσε τις σχέσεις του πελάτη του με τους “Σάξονες Αυτονομιστές”.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Τι συζήτησαν θεσμοί, ΤτΕ, τράπεζες και servicers στις συναντήσεις της Αθήνας

"Απόβαση" στην Αθήνα πραγματοποίησαν αυτές τις ημέρες κλιμάκια εκ Βρυξελλών και Φρανκφούρτης, τα οποία είχαν back to back συναντήσεις, τόσο με την Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ), όσο και με τις τράπεζες, αλλά και τους servicers, προκειμένου να ενημερωθούν… από πρώτο χέρι για όλα τα ζητήματα που αφορούν στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα.  Πέρα

Σκλαβενίτης: Εκτακτο bonus 300 ευρώ σε όλους τους εργαζόμενους

Bonus ύψους 300 ευρώ χορηγεί σε όλους τους υπαλλήλους της η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης,  όπως επιβεβαίωσαν πηγές κοντά στην αλυσίδα. Η παροχή καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως αν είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, λόγω της καλής πορείας της αλυσίδας σούπερ μάρκετ.  To κόστος της έκτακτης παροχής εκτιμάται περίπου στα 10 εκατ. ευρώ.  

Related Articles

Popular Categories

READ MORE