Sunday, May 18, 2025
24.2 C
Athens

Reuters: Η Κίνα αίρει τους δασμούς 125% στις εισαγωγές αμερικανικού αιθανίου

Η Κίνα ήρε του δασμούς ύψους 125% στις εισαγωγές αιθανίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες που επιβλήθηκαν νωρίτερα αυτόν τον μήνα, δήλωσαν στο Reuters δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Η κίνηση αυτή θα μειώσει την πίεση στις κινεζικές επιχειρήσεις που εισάγουν αμερικανικό αιθάνιο για την παραγωγή πετροχημικών προϊόντων.

Στους κινέζους εισαγωγείς αιθανίου περιλαμβάνονται οι Satellite Chemical, SP Chemicals, Sinopec, Sanjiang Fine Chemical και Wanhua Chemical Group, ενώ οι βασικοί εξαγωγείς των ΗΠΑ είναι οι Enterprise Products Partners και Energy Transfer.

Η Κίνα αγοράζει σχεδόν το ήμισυ των αμερικανικών εξαγωγών αιθανίου.

Το Πεκίνο αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές αμερικανικών προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του αιθανίου, στο 125% νωρίτερα αυτόν τον μήνα, απαντώντας στην απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να επιβάλει στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου υψηλότερους δασμούς.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι δασμοί το αιθάνιο είχαν αρθεί τις τελευταίες ημέρες.

Το Πεκίνο έχει ήδη κάνει κάποιες δασμολογικές εξαιρέσεις σε ορισμένα προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμακευτικών προϊόντων, των μικροτσίπ και των κινητήρων αεροσκαφών και ζητούσε από τις επιχειρήσεις να προσδιορίσουν κρίσιμα αγαθά που χρειάζονται που πιστεύουν ότι χρήζουν δασμολογικής απαλλαγής, ανέφερε το Reuters την περασμένη Παρασκευή.

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE