Ο Πάπας Φραγκίσκος “είναι χειρότερα από χθες”, ανέφερε το Βατικανό σε δήλωσή του σήμερα Σάββατο, προσθέτοντας ότι είχε υποστεί “μια παρατεταμένη αναπνευστική κρίση που μοιάζει με άσθμα” νωρίτερα την ίδια ημέρα.
Για την αντιμετώπιση της κρίσης κατέστη αναγκαία παρατεταμένη χορήγηση οξυγόνου.
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε μετάγγιση, λόγω αναιμίας και χαμηλών αιμοπεταλίων. Το Βατικανό και οι θεράποντες γιατροί πρόσθεσαν, πάντως, ότι ο Φραγκίσκος συνεχίζει να επικοινωνεί με το περιβάλλον και ότι πέρασε μέρος της ημέρας καθήμενος σε πολυθρόνα, αν και με μεγαλύτερη δυσκολία απ’ ό,τι τις προηγούμενες ημέρες.
Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε αναφέρεται ότι λόγω της κατάστασης, δεν μπορεί να γίνει, με βεβαιότητα, ιατρική πρόγνωση για την πορεία των ασθενειών που παρουσιάζει ο ποντίφικας. Η κατάστασή του, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, συνεχίζει να είναι κρίσιμη, η ζωή του συνεχίζει να διατρέχει κίνδυνο.