Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Ρολάντ Λεσκέρ δήλωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση ενδέχεται να εξετάσει το ενδεχόμενο επιβολής φόρου έκτακτων κερδών σε εταιρείες, εν μέσω της ραγδαίας ανόδου των τιμών της ενέργειας κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράν.
“Αν υπάρχουν συγκεκριμένες εταιρείες που έχουν αποκομίσει εξαιρετικά υψηλά κέρδη, ίσως επιβάλουμε πρόσθετους φόρους, θα το θέσω έτσι, αλλά αυτή η συζήτηση θα διεξαχθεί το φθινόπωρο”, δήλωσε ο Λεσκέρ στο Sud Radio, όπως μεταδίδει το Reuters.
Αρκετοί Γάλλοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης έχουν υποστηρίξει την επιβολή πρόσθετων φόρων έκτακτων κερδών σε εταιρείες πετρελαίου όπως η TotalEnergies από την έναρξη του πολέμου στο Ιράν στα τέλη Φεβρουαρίου.

