Monday, May 5, 2025
25.5 C
Athens

Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο για την επέκταση της επίθεσης στη Γάζα

Το συμβούλιο εθνικής ασφαλείας της κυβέρνησης του πρωθυπουργού του Ισραήλ, του Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενέκρινε ομόφωνα χθες Κυριακή σχέδιο για την εντατικοποίηση των ευρείας κλίμακας στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες ισραηλινά ΜΜΕ, επικαλούμενα πηγές τους στην κυβέρνηση.

Το σχέδιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μετά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην περιοχή την ερχόμενη εβδομάδα (13η – 16η Μαΐου), ανέφεραν πηγές της εφημερίδας Times of Israel.

Στο μεσοδιάστημα θα καταβληθεί προσπάθεια να κλειστεί νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός με τη Χαμάς, τουλάχιστον σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Πάντα κατά την Times of Israel, εγκρίθηκε επίσης κατά πλειοψηφία σχέδιο για να αρχίσει να εισέρχεται ξανά βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας κατά τρόπο που θα εγγυάται πως δεν θα την καταχράται η Χαμάς.

Το Ισραήλ δεν επιτρέπει τους τελευταίους δυο και πλέον μήνες την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας στον πολιορκημένο παραθαλάσιο παλαιστινιακό θύλακο 2,4 εκατομμυρίων κατοίκων, γεγονός που έχει πυροδοτήσει κατηγορίες ότι χρησιμοποιεί τον λιμό σαν όπλο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Hot this week

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

Την εικόνα μίας πρωτεύουσας που βρίσκεται στην τελευταία φάση μιας προεκλογικής περιόδου δίνει σήμερα το Παρίσι, όπου πραγματοποιούνται τρεις πολιτικές συγκεντρώσεις. Η πρώτη άρχισε στις 13.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από δύο κόμματα της αριστεράς, την Ανυπότακτη Γαλλία και τους Οικολόγους. Η δεύτερη άρχισε στις 16.00 ώρα Ελλάδας και διοργανώθηκε από τον ακροδεξιό Εθνικό Συναγερμό

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Μητσοτάκης: Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους 12:15, Δευτέρα 21 Απριλίου 2025 πολιτική «Οι πιστοί της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας θρηνούν την απώλεια του θρησκευτικού ηγέτη τους και οι απανταχού Χριστιανοί συμμετέχουν στο πένθος τους. Μαζί τους και κάθε πολίτης της Γης που

Κωνσταντοπούλου: Οι ανησυχίες του κ. Μητσοτάκη είναι για τις εκλογές – Αυτά που ανακοίνωσε έχουν τον χαρακτήρα των κλασικών παλαιοκομματικών προεκλογικών μέτρων «Ο κ. Μητσοτάκης, πριν από 15 χρόνια, δήλωνε ότι δεν έχει χρειαστεί ποτέ να ζήσει με 800 ευρώ και εύχεται να μην χρειαστεί. Ηγείται μιας κυβέρνησης και ενός κόμματος που χρωστάει 500 εκατομμύρια

Related Articles

Popular Categories

READ MORE