Sunday, February 15, 2026
14.9 C
Athens

ΗΠΑ: Η Αριάν ντε Ροτσίλντ είχε επί σειρά ετών αλληλογραφία με τον Έπσταϊν

Η Αριάν ντε Ροτσίλντ, η επικεφαλής του ομίλου Edmond de Rothschild Group, ενός από τους πιο παλιούς και ισχυρούς χρηματοοικονομικούς οργανισμούς στην Ευρώπη, είχε αλληλογραφήσει δεκάδες φορές με τον Τζέφρι Έπσταϊν, τον καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Αμερικανό χρηματιστή, ο οποίος αυτοκτόνησε στη φυλακή, και είχε συμφωνήσει σε πολλαπλές συναντήσεις μαζί του περίπου πέντε χρόνια πριν από το 2019 που συνελήφθη και φυλακίστηκε, όπως προκύπτουν από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τα έγγραφα, που δημοσίευσε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ την Παρασκευή, δεν φαίνεται να περιέχουν κάποια ένδειξη ποινικής παράβασης.

Ωστόσο, εγείρουν ερωτήματα σχετικά με έναν προηγούμενο χαρακτηρισμό της σχέσης τους από την τράπεζα, τον οποίο επικαλέστηκε η Wall Street Journal το 2023, η οποία ανέφερε ότι η ντε Ροτσίλντ συναντήθηκε με τον Έπσταϊν στο πλαίσιο των κανονικών καθηκόντων της στην ιδιωτική ελβετική τράπεζα.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το αντικείμενο των συναντήσεών τους.

Η αλληλογραφία δείχνει ότι οι δύο τους κανόνισαν πολλαπλές συναντήσεις επί αρκετά χρόνια στα σπίτια του Έπσταϊν στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι και ότι εκείνος προσκάλεσε την ντε Ροτσίλντ να μείνει στο διαμέρισμά του.

Στις 19 Μαρτίου 2019, περίπου τέσσερις μήνες πριν από τη σύλληψή του, της έγραψε ενημερώνοντάς την ότι βρισκόταν στο Παρίσι. Εκείνη απάντησε: “Είσαι πραγματικά;!! Είμαι κι εγώ εδώ. Πότε θα είσαι ελεύθερος;”

“Πέρασε πάρα πολύς καιρός”, απάντησε ο Έπσταϊν, πριν κανονίσουν να συναντηθούν την επόμενη μέρα. Το Reuters δεν μπόρεσε να διαπιστώσει εάν συναντήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί σε αυτή την περίπτωση ή σε προηγούμενες, όπως υποδηλώνει η αλληλογραφία.

Η αποκάλυψη της προηγουμένως άγνωστης οικειότητας μεταξύ του αποθανόντα χρηματιστή και της ντε Ροτσίλντ προσθέτει την τελευταία στον αυξανόμενο κατάλογο εξεχουσών προσωπικοτήτων που αποκαλύφθηκε ότι βρίσκονταν στον κοινωνικό κύκλο του Έπσταϊν μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων υπό την πίεση θυμάτων του και μελών του Κογκρέσου.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε στο Reuters ότι ο Έπσταϊν ήταν επαγγελματικά γνωστός της ντε Ροτσίλντ από το 2013 έως το 2019.

Εκείνη δεν γνώριζε τη συμπεριφορά του και “την καταδικάζει απερίφραστα καθώς και τα εγκλήματα που διέπραξε”, ανέφερε ο εκπρόσωπος σε μια δήλωση μέσω email, χωρίς να απαντήσει σε πολλά αιτήματα για σχολιασμό συγκεκριμένων ανταλλαγών μεταξύ των δύο.

Ο Έπσταϊν δήλωσε ένοχος το 2008 για εξώθηση ανηλίκου σε πορνεία και εξέτισε 13 μήνες σε φυλακή της Φλόριντα.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία των δύο χρονολογείται σε μεγάλο βαθμό από τα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 2010. Τον Ιούλιο του 2019, ο Έπσταϊν κατηγορήθηκε για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης δεκάδων κοριτσιών, στη Νέα Υόρκη και τη Φλόριντα μεταξύ 2002 και 2005. Δήλωσε αθώος.

Το Reuters εξέτασε ένα δείγμα από τις περισσότερες από 4.400 φορές που το όνομα της ντε Ροτσίλντ εμφανίζεται στην ηλεκτρονική αναζήτηση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Πολλά από τα αρχεία που περιλαμβάνονται είναι διπλότυπες αναφορές στα ίδια email.

Σε αλληλογραφία τους το 2016, η ντε Ροτσίλντ είπε στον Έπσταϊν ότι ήταν άρρωστη με γρίπη και δεν θα έμενε με τον “Β”, τον οποίο δεν κατονόμασε.

Εκείνος απαντώντας της την κάλεσε να μείνει στο διαμέρισμά του, λέγοντας: “…θα είναι ιδιωτικό. κανείς δεν θα καταλάβει”.

Η ντε Ροτσίλντ, η οποία είναι τώρα 60 ετών, τον ευχαρίστησε, αλλά είπε ότι θα έμενε κάπου αλλού με κάποια που θα “παίξει τη μαμά μου”. Είπε ότι ο Β ήταν μια “άχρηστος” και ότι είχε “κουραστεί να τον διαχειρίζεται”. Ο σύζυγός της, ο Μπενζαμέν ντε Ροτσίλντ, πέθανε το 2021.

Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει συγκεκριμένα email.

Η ντε Ροτσίλντ, μέλος μιας από τις πιο διάσημες τραπεζικές δυναστείες της Ευρώπης, μετά τον γάμο της το 1999, είναι από το 2023 η διευθύνουσα σύμβουλος της Edmond de Rothschild με έδρα τη Γενεύη, η οποία επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία ύψους 236,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ανταλλαγές email – μερικές μέσω βοηθών τους- που δημοσιεύθηκαν από το υπουργείο Δικαιοσύνης φέρουν το όνομα της ντε Ροτσίλντ στην υπογραφή. Είναι αποκρυπτογραφημένες και η διεύθυνσή της είναι εν μέρει μαυρισμένη.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hot this week

WSJ: Το μεγάλο χρήμα σήμερα πάει στο κεφάλαιο, όχι στην εργασία

Η εικόνα είναι εντυπωσιακή και αποκαλυπτική. Στα μέσα της δεκαετίας του ’80, η IBM, η «μηχανή που έχτισε τον καπιταλισμό», ήταν η πολυτιμότερη εταιρεία της Αμερικής, από τις πιο κερδοφόρες και κορυφαίος εργοδότης με σχεδόν 400.000 εργαζομένους. Σήμερα, η Nvidia αξίζει πολλαπλάσια, είναι ασύγκριτα πιο κερδοφόρα από την IBM – αλλά απασχολεί περίπου το 1/10

Τέλος τα social media για τους εφήβους – Έρχεται νομοθετική ρύθμιση εντός Φεβρουαρίου

«Τείχη προστασίας» στην απειλή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης υψώνουν ημέρα με την ημέρα όλο και περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες και θέτουν πλέον ανοιχτά ζήτημα απαγόρευσής τους για τους ανηλίκους, ανοίγοντας «πόλεμο» με δημοφιλείς πλατφόρμες, όπως το Instagram και το Facebook της Meta, το Snapchat, το «X» του Έλον Μασκ και το TikTok. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται

Η Βενεζουέλα στέλνει το πρώτο φορτίο αργού στο Ισραήλ μετά το 2020

Η Βενεζουέλα στέλνει το πρώτο φορτίο αργού πετρελαίου προς το Ισραήλ εδώ και χρόνια, καθώς οι εξαγωγές της λατινοαμερικανικής χώρας ανοίγουν μετά τη σύλληψη του προέδρου της, Νικολάς Μαδούρο. Το φορτίο μεταφέρεται προς τον όμιλο Bazan Group, τον μεγαλύτερο επεξεργαστή αργού πετρελαίου της μεσογειακής χώρας, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τη συμφωνία και ζήτησαν να

ΕΛΣΤΑΤ: Με θετικό πρόσημο η βιομηχανική παραγωγή το 2025 – Ο κλάδος με τη μεγαλύτερη άνοδο

Σε θετική τροχιά κινήθηκε η εγχώρια βιομηχανική παραγωγή το 2025, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. Συγκεκριμένα, ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2025, παρουσίασε αύξηση 2,3%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Δεκεμβρίου 2024. Με θετικό πρόσημο έκλεισε και

Η Goldman Sachs αλλάζει “top picks” στις τράπεζες: Aναβάθμιση Eurobank, υποβάθμιση Εθνικής

H Goldman Sachs αλλάζει τη σειρά προτίμησης στις ελληνικές...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ποιοι θα συνοδεύσουν τον Πρωθυπουργό στην Άγκυρα – Οι προσδοκίες από τη συνάντηση με τον Ερντογάν

Με συνοδεία 8 υπουργών θα ταξιδέψει την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2026 ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και τη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας. Όπως έγινε γνωστό στην αποστολή για την Άγκυρα θα βρίσκονται: ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και επικεφαλής του Eurogroup

UniCredit – Ορσέλ: Στρατηγική συνεργασία με την Alpha Bank και όχι εξαγορά

Η συνεργασία της UniCredit με την Alpha Bank εξελίσσεται καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει σχέδιο για άμεση πλήρη εξαγορά, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ιταλικού ομίλου Αντρέα Ορσέλ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του 2025 και την ανάλυση του νέου στρατηγικού πλάνου της τράπεζας. Σε conference call με

Στο Μαξίμου οι εκπρόσωποι των κτηνοτρόφων – Τι ζητούν από τον Κ. Μητσοτάκη

Τις πόρτες του Μαξίμου θα περάσει σήμερα το μεσημέρι αντιπροσωπεία κτηνοτρόφων, με στόχο να εξασφαλίσει δεσμεύσεις από τον πρωθυπουργό για άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις για την θωράκιση της επόμενης μέρας του κλάδου. Προσδοκία είναι η συνάντηση να λειτουργήσει ως δείκτης της κυβερνητικής προτεραιότητας απέναντι στην ελληνική κτηνοτροφία και της ικανότητας συνεννόησης με τους παραγωγούς. Το σημερινό «ραντεβού», που ακολουθεί προηγούμενες

«Εξοικονομώ – Επιχειρώ»: Παράταση έως τις 13 Φεβρουαρίου

Παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Επιχειρώ», για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης επιχειρήσεων του τριτογενούς τομέα. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η παράταση δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερες επιχειρήσεις να προετοιμάσουν και να υποβάλουν ολοκληρωμένες αιτήσεις για την ένταξη έργων

Related Articles

Popular Categories

READ MORE

Translate »