Monday, February 2, 2026
14.6 C
Athens

Μαρινάκης για Αλεξοπούλου: «Απευθυνόταν στην αντιπολίτευση, όχι στους πολίτες» – Αντιδράσεις για «το τζάμπα πέθανε»

Μαρινάκης για Αλεξοπούλου: «Απευθυνόταν στην αντιπολίτευση, όχι στους πολίτες» – Αντιδράσεις για «το τζάμπα πέθανε»

πολιτική

Χριστίνα Αλεξοπούλου

Τις δηλώσεις της Χριστίνας Αλεξοπούλου, η οποία κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Talk» στο MEGA News, είπε ότι «το τζάμπα πέθανε, δεν υπάρχει» όταν ρωτήθηκε για το πώς μπορούν να ζήσουν οι εκπαιδευτικοί που αμείβονται με 800 ευρώ τον μήνα με επιστροφή δύο ενοικίων από το Κράτος, σχολίασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κα Αλεξοπούλου προφανώς δεν απευθυνόταν στους πολίτες, σε έναν λαό που υπέστη τόσες δοκιμασίες. Αυτό που ήθελε να πει, είναι ότι η λογική του ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, η οποία συνεχίστηκε και από τον κ. Τσίπρα, του ταξίματος, έχει περάσει στο παρελθόν» είπε αρχικά ο Παύλος Μαρινάκης και συνέχισε:

«Απευθυνόταν κυρίως στα κόμματα της Αντιπολίτευσης που ζητούν να δοθούν περισσότερα και δεν λένε πού θα βρουν τα χρήματα. Η δήλωσή της παρερμηνεύτηκε, ίσως δεν διατυπώθηκε και όπως θα έπρεπε».

ΠΑΣΟΚ: Για την κυβέρνηση της ΝΔ έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου

«Ο κ. Μαρινάκης επέλεξε συνειδητά να υπερασπιστεί τη βουλευτή Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία σε τηλεοπτικό πάνελ σχολίασε πως “το τζάμπα πέθανε”, όταν της τέθηκε ότι ένας χαμηλόμισθος εκπαιδευτικός πληρώνει υπέρογκο ποσοστό του μισθού του για στέγη» τονίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε σχόλιο για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.

Όπως επισημαίνουν από το ΠΑΣΟΚ, «το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, ήταν μια ξεκάθαρη αποδοκιμασία των ειρωνικών και εξυπνακίστικων αποστροφών της κυρίας Αλεξοπούλου για το πόσα λεφτά θα του μείνουν “να πάρει ζακετούλα”. Αντιθέτως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επαίνεσε την αλαζονεία της κυβερνητικής βουλευτού απέναντι στους πολίτες που βιώνουν τη διεύρυνση των ανισοτήτων και τη ραγδαία αύξηση του κόστους διαβίωσης. Όπως προ ημερών επαίνεσε και την εθνικά επικίνδυνη θέση που διατύπωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης».

«Μάλιστα προσπάθησε να βγάλει τρελούς όσους είδαν το επίμαχο βίντεο δηλώνοντας ότι η βουλευτής δεν εννοούσε τους πολίτες αλλά …τα κόμματα της αντιπολίτευσης» προσθέτουν από το ΠΑΣΟΚ και καταλήγουν: «Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει χαθεί κάθε αίσθηση του μέτρου».

ΣΥΡΙΖΑ: Κυνισμός και αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας

«Το δημοσιογραφικό ερώτημα από τον κ. Χατζή προς την κ. Αλεξοπούλου, βουλεύτρια της ΝΔ στην Αχαΐα είναι σαφές: Και δύο νοίκια να καταβάλλονται σε έναν εκπαιδευτικό από το κράτος, αν πληρώνει 400 ευρώ το μήνα για νοίκι, ενώ αμείβεται με 800 ευρώ το μήνα, πώς θα ‘βγει’ αυτός ο άνθρωπος. Κι απάντησε η κ. Αλεξοπούλου: ‘Το τσάμπα πέθανε’;», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του, καταδικάζοντας τις δηλώσεις τις βουλευτού της ΝΔ.

Ακολούθως προσθέτει πως «κυνισμός και αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας. Έτσι εννοεί η ΝΔ τη στήριξη του λαού και ειδικά των πιο αδύναμων».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επισημαίνει πως «όσο για το ‘το τσάμπα πέθανε», δεν είναι ακριβώς έτσι. Οι τσαμπατζήδες της ΝΔ που μας κυβερνούν χρωστούν στις τράπεζες πάνω από μισό δισεκατομμύριο ευρώ, πάνω από 500 εκατομμύρια ευρώ!».

Νέα Αριστερά: Eίναι κυνικοί, προκλητικοί και επικίνδυνοι για την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας

Από την πλευρά της η Νέα Αριστερά, μέσω του βουλευτή Α’ Αθηνών Νάσου Ηλιόπουλου, τονίζει πως «το γεγονός ότι την εβδομάδα που θρηνούμε 5 νεκρές εργάτριες στο εργατικό δυστύχημα στη Βιολάντα, στέλεχος της ΝΔ σκέφτηκε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη «πέθανε», δείχνει τον κυνισμό της ΝΔ και των ανθρώπων της».

Όσα ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος:

«»Το τζάμπα πέθανε»

Αυτή τη φράση βρήκε η Αλεξόπουλου της ΝΔ για να απαντήσει σε ερώτηση για το κόστος ζωής και ειδικά για το στεγαστικό.

Κάποιες παρατηρήσεις:

– Το γεγονός ότι την εβδομάδα που θρηνούμε 5 νεκρές εργάτριες στο εργατικό δυστύχημα στην Βιολάντα, στέλεχος της ΝΔ σκέφτηκε ότι έχει τη δυνατότητα να κάνει λογοπαίγνιο με τη λέξη «πέθανε», δείχνει τον κυνισμό της ΝΔ και των ανθρώπων της.

– Αυτή την εβδομάδα είδαμε ξανά ότι η λογική του «τζάμπα» από την εργοδοσία, η λογική «δεν πληρώνουμε για μέτρα ασφαλείας» που έχει η εργοδοσία σκοτώνει. Όπως σκοτώνει η αδιαφορία της κυβέρνησης για την τήρηση των μέτρων ασφάλειας.

– Στη χώρα που καταγραφεί αρνητικά ρεκόρ ως προς τη στεγαστική κρίση, την ίδια στιγμή που το real estate καταγραφεί ρεκόρ υπερκερδών, αποτελεί ξανά πρόκληση προς την κοινωνία.

Οι άνθρωποι είναι κυνικοί, προκλητικοί και επικίνδυνοι για την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας».

Hot this week

Alpha Bank: Η ελληνική οικονομία «τρέχει» πάνω από τις παραγωγικές της δυνατότητες

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 2,9% το 2025, με αιχμή τις υπηρεσίες, καθώς η ισχυρή απασχόληση, ο τουρισμός, οι μισθοί και οι επενδύσεις διατηρούν θετικό παραγωγικό κενό, το οποίο αναμένεται να παραμείνει υψηλό και το 2026, εν μέσω αυξημένης αβεβαιότητας από τις διεθνείς ενεργειακές εξελίξεις. Με βάση αυτά τα δεδομένα, η Alpha Bank διευκρινίζει

Για κίνδυνο “οικονομικής κατάρρευσης” του ΟΗΕ ως τον Αύγουστο προειδοποιεί ο Α. Γκούτερες

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες έκρουσε των κώδωνα του κινδύνου χθες Παρασκευή, προειδοποίησε τα κράτη μέλη πως ο διεθνής θεσμός απειλείται με "άμεση οικονομική κατάρρευση" αν κάποια συνεχίσουν να μην πληρώνουν τις συνεισφορές τους. Ο οργανισμός "είχε ήδη περάσει" δύσκολες περιόδους σε επίπεδο χρηματοδότησης, "αλλά η τρέχουσα κατάσταση είναι ριζικά διαφορετική"

Η ανάκαμψη των στεγαστικών δανείων στην Ελλάδα: Ευκαιρία ανάπτυξης ή νέος τραπεζικός κίνδυνος;

Μετά από 15 χρόνια αρνητικής πιστωτικής επέκτασης, η στεγαστική...

Άνοδος για τις ευρωαγορές στη σκιά των γεωπολιτικών εξελίξεων

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανοίγουν υψηλότερα την Παρασκευή (30/1), καθώς οι διεθνείς σχέσεις και τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται περίπου 0,4% υψηλότερα στις 609,50 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους και τα μεγάλα χρηματιστήρια να βρίσκονται σε θετικό έδαφος. Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης FTSE

BofA: Κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα η Eurobank με νέα τιμή – στόχο στα €5,64

Σε θέση να υπεραποδώσει έναντι του πανευρωπαϊκού τραπεζικού δείκτη (SX7E) βλέπει φέτος την Eurobank η Bank of America, για την οποία αναβαθμίζει αισθητά την τιμή - στόχο που έχει και την κατατάσσει ως την κορυφαία επιλογή της στην Ελλάδα, δίνοντας σύσταση buy. Σε νέα τους έκθεση οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σημειώνουν ότι η Eurobank το 2025 υποαπέδωσε

Τράπεζες: Τριπλάσια νέα δάνεια τον Δεκέμβριο

Πιστό στις δεσμεύσεις του για αύξηση της πιστωτικής επέκτασης προς την πραγματική οικονομία, έμεινε και επισήμως, το εγχώριο πιστωτικό σύστημα, δίνοντας βαθιές ανάσες ρευστότητας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ιδιαίτερα προς το τέλος του 2025. Το τραπεζικό σύστημα έχει πατήσει από το περασμένο Φθινόπωρο τέρμα το γκάζι των χρηματοδοτήσεων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά, ανταποκρινόμενο σε ένα

Το Μεξικό στέλνει τρόφιμα στην Κούβα στη σκιά της απειλής των ΗΠΑ για δασμούς

Το Μεξικό θα στείλει την ερχόμενη εβδομάδα ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, συμπεριλαμβανομένων προμηθειών τροφίμων, ανακοίνωσε σήμερα η Μεξικανή πρόεδρος Κλαούντια Σεϊνμπάουμ, μετά την απειλή των ΗΠΑ να επιβάλουν δασμούς σε χώρες που προμηθεύουν πετρέλαιο στο νησί. "Σχεδιάζουμε να στείλουμε ανθρωπιστική βοήθεια στην Κούβα, τρόφιμα και άλλα προϊόντα, επιλύοντας παράλληλα διπλωματικά το ζήτημα των παραδόσεων πετρελαίου

Airbus: Η προειδοποίηση του CEO προς τους εργαζομένους – “Πρωτοφανής αριθμός κρίσεων”

Για μία ταραχώδη χρονιά που βρίκεται καθ'οδόν, προετοιμάζει τους εργαζομένους της, η Airbus, με φόντο το ξεκίνημα του 2026 που συνοδεύθηκε από τις εντάσεις μεταξύ των ΗΠΑ και άλλων χωρών. "Η αρχή του 2026 χαρακτηρίζεται από έναν πρωτοφανή αριθμό κρίσεων και από ανησυχητικές γεωπολιτικές εξελίξεις", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γκιγιόμ Φορί, σύμφωνα με το

ΗΠΑ: Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν σε 46 Πολιτείες – Παναμερικανική αποχή μαθητών και φοιτητών κατά της ICE

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της Μινεάπολης και μαθητές και φοιτητές σε όλες τις ΗΠΑ έκαναν αποχή χθες, Παρασκευή, με αίτημα την απόσυρση των ομοσπονδιακών πρακτόρων από τη Μινεσότα μετά τον φονικό τραυματισμό δύο Αμερικανών πολιτών. Μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί εγκατέλειψαν τις τάξεις τους από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη σε μια πανεθνική ημέρα

Related Articles

Popular Categories

READ MORE

Translate »