Μια ζεστή βραδιά με όσους συνέβαλαν στην επιτυχία του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή»

Σε μια ζεστή βραδιά η ΚΝΕ ευχαρίστησε τους εκατοντάδες καλλιτέχνες που συνέβαλλαν και «πλούτισαν» με τον δικό τους τρόπο τις εκδηλώσεις του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή”.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Με ένα ποτό στο Noel απηύθυνε χαιρετισμό στους καλλιτέχνες που έδωσαν το «παρών». Ανάμεσα τους διακρίναμε τους Papazo, Σταμάτη Μπερή, Λυδία Αγγελοπούλου, Διονύση Τσακνή, Γιάννη Παπαζαχαριάκη, Παντελή Θαλασσινό, Βαγγέλη Κορακάκη, Αγγελική Τουμπανάκη, Φωτεινή Βελεσιώτου, Θύμιο Παπαδόπουλο, Θοδωρή Βουτσικάκη, Μανόλη Ανδρουλιδάκη, Νίκο και Λευκοθέα Φιλιππίδη, Μπάμπη Βελισσάρη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μανώλη Φάμελλο, Πάρι Ρούπο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Ιωάννα Φόρτη, Δημήτρη Μητσοτάκη, Μαρία Μιχαλάκα, Έβελυν Ασουάντ, Χρήστο Κιτσαντά, καλλιτέχνες από τους Κοινούς Θνητούς, τους Οτρα Ρότα, τους Μπάντα Εντόπικα, Μπάντα Κάλντα και πολλούς ακόμα.

Το «παρών» έδωσε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον γγ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρη Κουτσούμπα και του ΚΣ της ΚΝΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα του, Θοδωρή Κωτσαντή, συζητώντας με τους καλλιτέχνες.

Στο πλαίσιο της βραδιάς ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε:

«Μια όμορφη, ζεστή, συντροφική, συνάντηση απόψε, με όλους τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στο 52ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – ”Οδηγητή”, γιατί εμείς ξέρουμε να πολεμάμε στους δρόμους του αγώνα, να τραγουδάμε και να αναπτύσσουμε τον ελληνικό πολιτισμό για τη νεολαία, για τον ελληνικό λαό».

Από την μεριά του ο Θ. Κωτσαντής ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που συνέβαλαν στην επιτυχία του 52ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-“Οδηγητή”, επισημαίνοντας ότι «η μαζική παρουσία του λαού και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φανερώνει το ενδιαφέρον που υπάρχει για να ψάξει και να μάθει ειδικά η νέα γενιά τις θέσεις του ΚΚΕ ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική».

«Φανερώνει την ανάγκη να συνομιλήσει με την ιστορία και την ηρωική πορεία του κομμουνιστικού κινήματος, όπως φάνηκε και στην έκθεση που φιλοξένησαν οι κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα με την πρώτη πανελλήνια παρουσίαση των φωτογραφιών από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών την Πρωτομαγιά του 1944. Φανερώνει την ανάγκη να εκφραστεί η διεθνής αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται όπως ο λαός της Παλαιστίνης, της Κούβας. Φανερώνει την ανάγκη του λαού να έρθει σε επαφή με την Τέχνη που αφυπνίζει, που εμπνέει και εμπνέεται από τους μεγάλους αγώνες» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο Θ. Κωτσαντής, και στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φαίνεται «ο ριζικά διαφορετικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει το ΚΚΕ τον πολιτισμό, τον πολιτισμό που τον θεωρεί δικαίωμα και όχι πολυτέλεια».

«Γιατί», όπως ανάφερε, «η αληθινή Τέχνη μπορεί να αλλάξει τις συνειδήσεις των ανθρώπων, που τελικά θα αλλάξουν τον κόσμο».

«Το ερώτημα είναι βέβαια, προς ποια κατεύθυνση θα αλλάξει ο κόσμος. Αν τελικά ο λαός και η νεολαία θα βάλουν την σφραγίδα τους και θα γίνουν πρωταγωνιστές των εξελίξεων. Και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών το δείχνουν με κάθε τρόπο. Οι φωνές των θυμάτων της εκμετάλλευσης ακούγονται δυνατότερα από τους εκμεταλλευτές τους», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Απέναντι σε αυτή την πολιτική που εφαρμόζεται σε όλη τη ΕΕ, υπάρχει ελπίδα», σημείωσε ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ. «Η νεολαία και ο λαός της Ελλάδας παίρνουν τη σκυτάλη! Από το Σύνταγμα που εκτυλίσσεται μια μεγάλη κατασκήνωση – διαδήλωση κόντρα στην πολιτική που στερεί τις σπουδές, στις μεγάλες κινητοποιήσεις της Τετάρτης που χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο. Και στη συνέχεια στην ιστορική, παγκόσμια απεργία των λιμενεργατών στις 30 Οκτώβρη με σύνθημα: “Δεν δουλεύουμε για τον πόλεμο” που στέλνει το μήνυμα ότι η εργατική τάξη μπορεί να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και όπως θα το κάνει και στη μεγάλη απεργία στις 25 Νοέμβρη».

«Σε όλα τα παραπάνω, σας θέλουμε μαζί μας. Συνοδοιπόρους», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Θ. Κωτσαντής, παίρνοντας παράδειγμα τον πρωτότυπο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που κήρυξε η ΚΟ Αττικής με αφορμή την απεργία των λιμενεργατών.

Υπογράμμισε τέλος, με αφορμή και την συγκεκριμένη βραδιά, αλλά και γενικότερα ότι «η ΚΝΕ αποζητά την συμβολή, τις παρατηρήσεις από τους δημιουργούς για να γίνει το Φεστιβάλ, αυτός ο μοναδικός πολιτικός- πολιτιστικός θεσμός ακόμα καλύτερο, ακόμα πιο δημιουργικό.

«Σας θέλουμε συνδημιουργούς, όχι απλά καλεσμένους. Να γιορτάσουμε την επιτυχία του Φεστιβάλ ατενίζοντας με αισιοδοξία την επόμενη μέρα. Γιατί ακριβώς ο λαός και η νεολαία βγαίνουν στους δρόμους!», είπε, καταλήγοντας, ο Θ. Κωτσαντής.

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Γκιουλέρ: Ο τουρκικός στρατός θα παραμείνει στο Ιράκ και τη Συρία μέχρι να “διασφαλιστεί” πλήρως η ασφάλεια στα σύνορα της Τουρκίας

Η Τουρκία θα διατηρήσει τα στρατεύματά της στη Συρία και το Ιράκ, σε συμφωνία με τους γείτονές της, μέχρι να διασφαλιστεί πλήρως η ασφάλεια της τουρκικής επικράτειας, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο. Χωρίς να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τις ανεπτυγμένες στρατιωτικές μονάδες, ο Γιασάρ Γκιουλέρ υποστήριξε την ανάγκη

Amazon: Πάνω από 300.000 προσλήψεις στις ΗΠΑ για την εορταστική περίοδο

Σε περισσότερες από 300.000 προσλήψεις εργαζομένων στις ΗΠΑ ενόψει της εορταστικής περιόδου προχωρά η Amazon (AMZN.O), όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, καταγράφοντας την πρώτη αύξηση του εποχικού προσωπικού της εδώ και τρία χρόνια. Ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου προετοιμάζεται για την αναμενόμενη κατακόρυφη αύξηση των παραγγελιών κατά την περίοδο των εορτών, όπως αναφέρει το Reuters. Η

Τραμπ: H Ουκρανία πρέπει να κάνει συμφωνία με τη Ρωσία για τον τερματισμό του πολέμου

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα την Ουκρανία να συνάψει συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου με τη Ρωσία. "Η Ουκρανία πρέπει να θέλει να διευθετηθεί αυτός ο πόλεμος", δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. Ο Τραμπ, ο οποίος επέλεξε να ασκήσει πίεση στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι πολύ περισσότερη απ’ ό,τι στον Βλαντίμιρ

Ιράν: “Όχι σε οποιαδήποτε απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από τη χώρα”

Ο επικεφαλής του ανώτατου οργάνου ασφαλείας του Ιράν δήλωσε σήμερα στον αρχηγό των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων, η χώρα του οποίου διαδραματίζει ρόλο μεσολαβητή στον πόλεμο ανάμεσα στο Ιράν και τις ΗΠΑ, ότι η Τεχεράνη δεν θα επέτρεπε καμία απομάκρυνση εμπλουτισμένου ουρανίου από την επικράτειά της. "Ούτε η παραμικρή ποσότητα εμπλουτισμένων πυρηνικών υλικών δεν πρόκειται να

Πιτ Χέγκσεθ: Δεν αποσύραμε το Starlink από την Ουκρανία

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πιτ Χέγκσεθ δήλωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον δεν περιόρισε τη δυνατότητα της Ουκρανίας να έχει πρόσβαση στο δορυφορικό δίκτυο Starlink του Ίλον Μασκ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το πρόβλημα εντοπιζόταν στους εταιρικούς όρους παροχής υπηρεσιών με τους οποίους έπρεπε να συμμορφωθεί το Κίεβο. "Δεν έχουμε περιορίσει τίποτα. Υπάρχουν όροι παροχής υπηρεσιών

Netflix: Κατέγραψε τον χαμηλότερο ρυθμό αύξησης εσόδων εδώ και τρία χρόνια

Πρόβλεψη για χαμηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη το τέταρτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Τρίτη η Netflix (NFLX.O), λίγες ημέρες μετά την περικοπή περίπου του 6% του εργατικού δυναμικού της και την αντικατάσταση δύο κορυφαίων στελεχών που είναι υπεύθυνα για το περιεχόμενό της. Τα έσοδα της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 11,8% το τρίτο τρίμηνο, φτάνοντας τα 13,44 δισ. δολάρια

United Airlines: “Προσγειώνει” τις προβλέψεις για την κερδοφορία το 2026

Σε σημαντική αναθεώρηση προς τα κάτω των προβλέψεών της για την κερδοφορία του 2026 προχώρησε η United Airlines, καθώς η άνοδος των τιμών των καυσίμων επιβαρύνει το λειτουργικό κόστος, παρά τη διατήρηση της ισχυρής ζήτησης για αεροπορικά ταξίδια. Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή από 0,50 έως 1,50 δολάρια το

SpaceX: Εκτόξευση 161% στα έσοδα γ’ τριμήνου

Αύξηση 161% κατέγραψαν τα έσοδα της SpaceX του Έλον Μασκ το τρίτο τρίμηνο, ξεπερνώντας σημαντικά τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τεχνητής νοημοσύνης και η επέκταση της δορυφορικής υπηρεσίας ίντερνετ Starlink ενίσχυσαν τις επιδόσεις της εταιρείας. Ειδικότερα, τα έσοδα ανήλθαν σε 14,6 δισ. δολάρια, έναντι εκτιμήσεων για 12,72 δισ. δολάρια, σύμφωνα με

Related Articles

Popular Categories