Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ένα μεγάλο δικαστικό σώμα απήγγειλε κατηγορίες σε δύο εταιρείες και ένα φυσικό πρόσωπο για τη σύγκρουση του φορτηγού πλοίου “Dali”, μήκους 299 μέτρων, που συνέβη τον Μάρτιο του 2024 και κατέστρεψε τη γέφυρα “Francis Scott Key” στη Βαλτιμόρη, με αποτέλεσμα τον θάνατο έξι εργατών οικοδομών και την καταστροφή της γέφυρας.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης ανέφερε, σύμφωνα με το Reuters, ότι η σύγκρουση προκάλεσε ζημιές δισεκατομμυρίων δολαρίων και σημαντική περιβαλλοντική καταστροφή.
Η Εθνική Επιτροπή Ασφάλειας Μεταφορών διαπίστωσε ότι ένα μόνο χαλαρό καλώδιο στο ηλεκτρικό σύστημα προκάλεσε την απροσδόκητη ενεργοποίηση ενός διακόπτη, πυροδοτώντας μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν σε δύο διακοπές ρεύματος στο πλοίο και απώλεια πρόωσης και πλοήγησης.

