Την απάντησή του στη μετακίνηση δυο υποβρυχίων πιο κοντά στη Ρωσία μετά από εντολή του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται να δίνει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.
Σύμφωνα με την Ουκρανική υπηρεσία Insider UA, ο Πούτιν απαντάει με εντολή μετακίνησης τεσσάρων πυρηνικών βομβαρδιστικών Τουπόλεφ σε βάσεις πιο κοντά στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα: “Η Ρωσία έχει μεταφέρει βομβαρδιστικά από την Ανατολή, κοντά στην Ουκρανία. Τουλάχιστον 4 μεταφέρθηκαν από τη βάση Ουκραΐνκα στην Ολένια και Ένγκελς 2. Τα συγκεκριμένα βομβαρδιστικά ανήκουν στο πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, όμως έχουν χρησιμοποιηθεί και για να βομβαρδίσουν την Ουκρανία με συμβατικές βόμβες”.
Τα βομβαρδιστικά Tu-95MS είναι ήδη εξοπλισμένα με πυραύλους, γεγονός που σύμφωνα με την ίδια πηγή αυξάνει δραματικά την πιθανότητα ενός επικείμενου μεγάλου χτυπήματος ενώ φαίνεται να μεταφέρθηκαν από την αεροπορική βάση Ουκραίνκα στην Άπω Ανατολή προς τις βάσεις Ολένια και Ένγκελς-2 στη δυτική Ρωσία.
Η Ρωσία είχε μεταφέρει τα πυρηνικά βομβαρδιστικά στην περιοχή του Μουρμάνσκ, μετά την επίθεση με drone που είχε εξαπολύσει η Ουκρανία την 1η Ιουνίου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ είχε δώσει εντολή σε δύο αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια, να λάβουν θέση κοντά στη Ρωσία επικαλούμενος τις απειλές του αναπληρωτή πρόεδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ ο οποίος είχε δηλώσει πως η Δύση διεξάγει ουσιαστικά πόλεμο πλήρους κλίμακας εναντίον της Ρωσίας, επομένως η Μόσχα θα πρέπει να απαντήσει πλήρως και, αν χρειαστεί, να εξαπολύσει προληπτικά πλήγματα.
Ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ, αναμένεται να μεταβεί στη Μόσχα την Τετάρτη για συνομιλίες. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το αίτημα για την επαφή προήλθε από το ίδιο το καθεστώς Πούτιν.
ΠΗΓΗ: TheToc