Συμφωνίες – Πλαίσιο ύψους 137,1 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των δομών του Υπουργείου Μετανάστευσης

Έξι Συμφωνίες-Πλαίσιο μεταξύ του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και των αναδόχων, υπεγράφησαν σήμερα, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο.

Ακολουθήστε το thebanker.gr στη Google
Προσθέστε μας στις προτιμώμενες πηγές σας για να βλέπετε συχνότερα τις ειδήσεις και τις αναλύσεις μας στη Google.

Οι συμφωνίες αφορούν στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Διαχείρισης Εγκαταστάσεων (Facilities Management) στις δομές προσωρινής υποδοχής και φιλοξενίας αιτούντων άσυλο, προσφύγων και μεταναστών και συναφών δομών και εγκαταστάσεων, καθώς και στις κτιριακές υποδομές των υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Οι Συμφωνίες-Πλαίσιο καλύπτουν τις δομές και τις εγκαταστάσεις του Υπουργείου σε ολόκληρη τη χώρα, συμπεριλαμβανομένων των Περιφερειακών Γραφείων Ασύλου και των Αυτοτελών Κλιμακίων Ασύλου, και περιλαμβάνουν τρεις βασικές κατηγορίες υπηρεσιών:

  • Υπηρεσίες καθαριότητας.
  • Υπηρεσίες φύλαξης και ασφάλειας.
  • Υπηρεσίες συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης λειτουργίας.

Ο διεθνής ανοικτός διαγωνισμός δημοσιεύθηκε στις 24 Μαρτίου 2026, με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα οικονομική προσφορά. Ως κριτήρια ποιοτικής επιλογής τέθηκαν τα εξής: α) η καταλληλότητα άσκησης επαγγελματικής δραστηριότητας, β) η οικονομική και χρηματοοικονομική επάρκεια, γ) η τεχνική και επαγγελματική ικανότητα, καθώς και δ) συγκεκριμένα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και πρότυπα περιβαλλοντικής διαχείρισης.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνου Πλεύρη, του Γενικού Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Ασύλου του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Σπύρου Σταθούλη, του Διευθυντή της τεχνικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Άρη Ματιάτου, του Προϊστάμενου της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού και Διαχείρισης Προγραμμάτων Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων (Ε.Υ.ΣΥ.Δ. – Μ.Ε.Υ.) του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, Θεοφάνη Παπαδόπουλου, του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, στελεχών του PPF και των αναδόχων που προέκυψαν από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, η οποία διενεργήθηκε από το PPF για λογαριασμό του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Η συνολική αξία των έξι Συμφωνιών-Πλαίσιο ανέρχεται σε 137,1 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ για δύο έτη, ενώ προβλέπεται δυνατότητα ενεργοποίησης δικαιώματος προαίρεσης έως 100%, με τη συνολική αξία να μπορεί να ανέλθει έως 274,2 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ.

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Θάνος Πλεύρης, ανέφερε: «Για το Yπουργείο Mετανάστευσης και Aσύλου η συγκεκριμένη σύμβαση είναι η μεγαλύτερη που έχει υπογράψει, όχι μόνο ως προς την αξία της αλλά και ως προς τη λειτουργικότητά της. Οι συμβάσεις αυτές ξεκίνησαν το 2020 από τον προκάτοχό μου τότε, Νότη Μηταράκη, σε μια εποχή που ουσιαστικά στηνόταν όλο το πλαίσιο των δομών. Αυτό που αξιοποιήσαμε μετά από όλα αυτά τα χρόνια, είναι να δούμε πώς μπορούμε να τις βελτιώσουμε.

Θέλαμε τη συνεργασία με το Εθνικό Αναπτυξιακό Ταμείο προκειμένου να έχουμε και ένα κέρδος από τη μεγάλη τεχνογνωσία την οποία έχει, καθώς διαχειρίζεται εκατομμύρια στο κομμάτι των δημοσίων συμβάσεων και ήταν πολύ σημαντικό να διασφαλίσουμε παράλληλα το κομμάτι της διαφάνειας με την ισορροπία μεταξύ των χρημάτων που δίνουμε και το όφελος που παίρνουμε.

Μαζί μπορέσαμε να δούμε από τις προηγούμενες συμβάσεις σε ποια σκέλη πρέπει να εστιάσουμε περισσότερο για να βελτιώσουμε και παράλληλα να βάλουμε τις βάσεις ώστε από δω και πέρα να ξέρουμε πώς θα λειτουργήσουν στο επόμενο επίπεδο οι δομές μας, διασφαλίζοντας και θέσεις εργασίας και το κομμάτι της φύλαξης και της καθαριότητας, αλλά και το κομμάτι της τεχνικής υποστήριξης όπου εκεί έγιναν κυρίως οι περισσότερες παρεμβάσεις».

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, δήλωσε: «Σε ένα ακόμη σύνθετο έργο στρατηγικής σημασίας, αποδεικνύουμε στην πράξη την υψηλή τεχνογνωσία και αποτελεσματικότητα της Μονάδας Στρατηγικών Συμβάσεων του Εθνικού Αναπτυξιακού Ταμείου.

Η άρτια διενέργεια ενός απαιτητικού διεθνούς διαγωνισμού, σε συνδυασμό με την επιτυχή ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων από το Ελεγκτικό Συνέδριο, καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο κατάρτισης, τεχνογνωσίας και επιχειρησιακής επάρκειας των στελεχών του PPF.

Η Μονάδα Στρατηγικών Συμβάσεων θα συνεχίσει με τον ίδιο επαγγελματισμό και προσήλωση να ωριμάζει και να δημοπρατεί σύνθετα έργα στρατηγικής σημασίας, τα οποία δημιουργούν οικονομική αξία και παράλληλα έχουν σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, λειτουργώντας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος, όπως οι Συμφωνίες-Πλαίσιο που υπογράφονται σήμερα».

Βασικά στοιχεία έργου

Η Συμφωνία – Πλαίσιο υποδιαιρείται σε έξι (6) Τμήματα:

Τμήμα 1: Περιλαμβάνει την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και μέρος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «NOVACON A.E.-LA BOLAGET FACILITY MANAGEMENT A.E. – BRINK’S SECURITY SERVICES SA- BRINK’S AVIATION SECURITY SERVICES SA» για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση), με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτη ύψους 23.402.318 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Τμήμα 2: Περιλαμβάνει μέρος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «ΈΝΩΣΗ ΑΚΤΩΡ FM – OCEANIC» για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση),  με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτηύψους 20.069.620 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Τμήμα 3:Περιλαμβάνει την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τηνΠεριφέρεια Πελοποννήσου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μέρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΒΑΞ – ICTS – TASK» για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση), με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτη ύψους 17.383.376 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Τμήμα 4:Περιλαμβάνει την Περιφέρεια Αττικής, μέρος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και το Κτίριο Κεράνης που στεγάζεται το Υπουργείο Μετανάστευσης & Ασύλου. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «Ένωση Εταιρειών UNISON Facility Services A.E. – ESA SECURITY SOLUTIONS S.A.», για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση), με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτηύψους 34.257.628 ευρώ(χωρίς Φ.Π.Α.).

Τμήμα 5: Περιλαμβάνει την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «Ένωση οικονομικών φορέων ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΓΕΚ Services Μ.Α.Ε. – G4S SECURE SOLUTIONS S.A.» για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση) με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτη ύψους 25.598.829 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Τμήμα 6: Περιλαμβάνει την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφέρεια Κρήτης. Κατακυρώθηκε στην ένωση οικονομικών φορέων με την επωνυμία «ΕΝΩΣΗ ΑΒΑΞ – ICTS – TASK» για όλες τις ενότητες υπηρεσιών (καθαριότητα, φύλαξη, συντήρηση), με συνολική τιμή οικονομικής προσφοράς για δύο έτη, ύψους 16.366.681 ευρώ(χωρίς Φ.Π.Α.).
 

-: -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το - στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Hot this week

Business Banking Εθνικής Τράπεζας: Στο επίκεντρο η ανάπτυξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας

Έπειτα από μια περίοδο πρωτοφανών προκλήσεων, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ο ακρογωνιαίος λίθος της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας, στρέφουν το βλέμμα τους στο μέλλον και είναι έτοιμες να κάνουν με μεγαλύτερη σιγουριά τα επόμενα βήματα για να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η Εθνική Τράπεζα, αναγνωρίζοντας τη δυναμική και την σημασία των ΜμΕ, στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξή τους

Alpha Bank: Άμεσες πληρωμές μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA

Την υπηρεσία των άμεσων πληρωμών για συναλλαγές εντός της ελληνικής Επικράτειας μέσω του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος SEPA,ανακοίνωσε ότι εφαρμόζει πρώτη η Αlpha Bank.   Ειδικότερα, από τα ξημερώματα της Κυριακής, 10 Ιανουαρίου 2021, η Alpha Bank είναι η μόνη τράπεζα στην Ελλάδα που έχει ενταχθεί πλήρως στη νέα υποδομή 24/7/365 του διατραπεζικού πανευρωπαϊκού συστήματος πληρωμών SEPA, έχοντας ολοκληρώσει…

Eurobank:Ζημιές 1,081δισ. €

Το συνολικό αποτέλεσμα της Eurobank Holdings ήταν αρνητικό σε...

Γεωπολιτικές εντάσεις, τσουνάμι δασμών, αστάθεια. Το σημερινό περιβάλλον – χαρακτηριζόμενο από διαρκείς ανατροπές – κρύβει τεράστιες προκλήσεις και παγίδες. Πόσο καλά είναι «εξοπλισμένη» η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει τα όσα έρχονται; Πού θα πρέπει να δώσουν έμφαση οι κυβερνήσεις και πώς μπορεί να κινηθεί σε ένα τέτοιο περιβάλλον μία μικρή οικονομία όπως η Ελλάδα; Συζητήσαμε

08:51, Σάββατο 19 Απριλίου 2025 πολιτική Φωτογραφία: Intime «Η νέα ανακοίνωση του οίκου Standard & Poor’s αποτελεί μια ακόμα διεθνή αντικειμενική αναγνώριση του μετρήσιμου αποτελέσματος που παράγει η συστηματική και αποφασιστική οικονομική πολιτική των κυβερνήσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη, μια οικονομική πολιτική που συνδυάζει τη δημοσιονομική στοχοθεσία και σύνεση με την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή»

Έκθεση-καταπέλτης 1.000 σελίδων της Διεθνούς Αμνηστίας για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί τις ιρανικές αρχές ότι διέπραξαν "εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας" κατά την καταστολή των διαδηλώσεων του 2022, οι οποίες άφησαν πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς, σε έκθεσή της που δημοσιεύθηκε σήμερα για να σηματοδοτήσει την τέταρτη επέτειο από τις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας του αντικαθεστωτικού/φεμινιστικού κινήματος με σύνθημα "Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία". Η ΜΚΟ κάνει λόγο

Ευρωπαϊκή τεχνολογία: Παρέμβαση 17 διευθυνόντων συμβούλων τηλεπικοινωνιών για επενδύσεις και νέα δίκτυα

Την ανάγκη ενίσχυσης των επενδύσεων στα ευρωπαϊκά δίκτυα συνδεσιμότητας και προσαρμογής του ρυθμιστικού πλαισίου επισημαίνουν με κοινή ανακοίνωσή τους 17 διευθύνοντες σύμβουλοι μεγάλων ευρωπαϊκών τηλεπικοινωνιακών ομίλων. Όπως αναφέρουν, τα δίκτυα συνδεσιμότητας αποτελούν τη βάση της τεχνολογικής υποδομής της Ευρώπης, ενώ το οικοσύστημα συνδεσιμότητας συνεισφέρει ήδη το 5% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι επενδύουν

Γεωργιάδης: Περισσότερες αρμοδιότητες στον ΟΔΙΠΥ για τους ελέγχους στην Υγεία

Συνοπτικά από ΣΚΑΪ AI toggle Το Υπουργείο Υγείας θα ενισχύσει τις αρμοδιότητες του Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε) για πιο οργανωμένους ελέγχους των παρόχων υγειονομικών υπηρεσιών. Η νέα πρωτοβουλία στοχεύει στην καλύτερη συνεργασία των κρατικών φορέων για την εφαρμογή ενός οργανωμένου πλαισίου ελέγχου. Οι δράσεις για την ενίσχυση του πλαισίου ελέγχου είχαν

Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2026

Με κοινή απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κυριάκου Πιερρακάκη και του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνου Κατσαφάδου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β’ 5579/15.09.2026), προβλέπεται αναστολή για δώδεκα μήνες της διενέργειας κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης επί της κινητής ή ακίνητης περιουσίας των φυσικών και νομικών προσώπων που επλήγησαν από

Λευκορωσία: Θα απελευθερώσει 25 κρατουμένους με αντάλλαγμα την χαλάρωση αμερικανικών κυρώσεων

Η Λευκορωσία θα απελευθερώσει 25 πολιτικούς κρατουμένους με αντάλλαγμα την άρση αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος δύο εταιριών της χώρας, που είναι σύμμαχος της Μόσχας, όπως ανακοίνωσε σήμερα από το Μινσκ ο απεσταλμένος του Λευκού Οίκου Τζον Κόουλ. Η χώρα έχει προχωρήσει στην απελευθέρωση εκατοντάδων προσώπων τα τελευταία χρόνια, μετά την επανέναρξη του διαλόγου με την

Μυστικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Χούθι στο Ομάν μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην Υεμένη

Σε απευθείας μυστικές επαφές με εκπροσώπους των ανταρτών Χούθι της Υεμένης προχώρησαν Αμερικανοί αξιωματούχοι το Σαββατοκύριακο στο Ομάν, σύμφωνα με αποκαλύψεις πέντε πηγών με γνώση του θέματος στο Reuters. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά τη σαρωτική επιχείρηση της φιλοϊρανικής οργάνωσης, με την οποία κατέλαβε μια στρατηγικής σημασίας λωρίδα της αφοπλισμένης ακτής της Ερυθράς

Αερομεταφορές: 116 θάνατοι το 2025 σε ατυχήματα με αεροσκάφη νηολογημένα στην ΕΕ

Συνολικά 116 άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2025 σε αεροπορικά ατυχήματα στην ΕΕ στα οποία εμπλέκονταν αεροσκάφη νηολογημένα στην ΕΕ, 25 περισσότερα από ό,τι το 2024 (91). Από το 2021, συνολικά 638 άτομα έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικά ατυχήματα σε ολόκληρη την επικράτεια της ΕΕ στα οποία εμπλέκονταν αεροσκάφη νηολογημένα στην ΕΕ. Η

Santander: Στις 3 κορυφαίες επιλογές της Ευρώπης η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Στα 62 ευρώ αυξάνει την τιμή – στόχο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η Santander, από 58 ευρώ, διατηρώντας σύσταση «Outperform». Στη νέα της έκθεση με τίτλο «King of the Greek Motorway Market», ο οίκος εκτιμά ότι, μετά την πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου των 659 εκατ. ευρώ, το επενδυτικό αφήγημα του Ομίλου μεταβαίνει από την ανάδειξη της αξίας

Related Articles

Popular Categories